Home » , , » Οταν το χριστιανικό ιερατείο έστελνε στον "Παράδεισο", βιαστές, πλιατσικολόγοι, δουλέμποροι

Οταν το χριστιανικό ιερατείο έστελνε στον "Παράδεισο", βιαστές, πλιατσικολόγοι, δουλέμποροι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 | 8:45 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

 "Οι Βόρειες ή Βαλτικές Σταυροφορίες αναλαμβάνονταν από τους χριστιανούς βασιλείς της Δανίας, της Πολωνίας, της Σουηδίας και των Γερμανικών στρατιωτικών ταγμάτων εναντίον των παγανιστικών λαών της Βόρειας Ευρώπης. Οι Ορθόδοξοι επίσης έκαναν ανάλογες εκστρατείες που θεωρούνται μέρος της Βόρειων Σταυροφοριών".
Οι λαοί των περιοχών αυτών που δέχτηκαν επίθεση από τους χριστιανούς και τελικά ηττήθηκαν, υπέστησαν υποχρεωτικές βαπτίσεις, βασανιστήρια στρατιωτική κατοχή και μερικές φορές εξόντωση.

Αν και σε φρικαλεότητες ήταν ανάλογες ή ακόμα χειρότερες των Σταυροφοριών κατά των Μουσουλμάνων, οι Σταυροφορίες αυτές δεν έγιναν πολύ γνωστές στους μεταγενέστερους.
Άρχισαν το 12ο αιώνα και κράτησαν ως το 15ο.

Ο κύριος σκοπός δεν ήταν η κατοχή εδαφών όπως στην Ανατολή, αλλά ο βίαιος - πολύ βίαιος, προσηλυτισμός. 
Όπως σε όλες τις Σταυροφορίες έτσι και στις Βαλτικές υπήρχε διαδεδομένη η άποψη πως οι συμμετέχοντες συγχωρούνταν από όλες τις αμαρτίες τους, όσο βαριές και να ήταν.
Αυτό εξηγεί εν μέρη την αγριότητα των πιστών. Οι βιαστές, πλιατσικολόγοι, δουλέμποροι, φονιάδες, κάθε διεστραμμένο καθίκι, μπορούσε να πάει στον Παράδεισο ικανοποιώντας ταυτόχρονα τις διαστροφές του, φτάνει να σκότωνε ειδωλολάτρες! 

Αφορμές ήταν διάφορες, όπως πχ ο φόνος μερικών ιεραποστόλων, οι οποίοι είχαν εντελώς αλαζονική συμπεριφορά ως "εκλεκτοί του Θεού" έναντι των ειδωλολατρών.
Αιτία ήταν φυσικά η κατοχή εδαφών κι η άγρια εκμετάλλευση των "απίστων". Προσωπικοί λόγοι ήταν όπως είπαμε, η διαστροφή και το πλιάτσικο. 

Ο πάπας Ευγένιος Γ δήλωσε επισήμως σε μια από αυτές. "Τελικά απαγορεύουμε για οποιονδήποτε λόγο την εκεχειρία με αυτές τις φυλές, είτε για χάρη χρημάτων είτε για άλλο λόγο, μέχρις ότου, με τη βοήθεια του Θεού, είτε θα μετατραπούν σε χριστιανούς, είτε θα εξαλειφθούν".
Τόσο μισαλλόδοξος! Και όσιος! Μην το ξεχνάμε. Αυτή η "βοήθεια του Θεού" στην παραπάνω δήλωση, είναι "όλα τα λεφτά".

Οι Σταυροφόροι έβαλαν σε εφαρμογή τις εντολές. Ναοί καίγονταν εντελώς, όπως και τα γύρω "καταραμένα" εδάφη. Άμαχοι βασανίζονταν και σφάζονταν σαδιστικά, γυναικόπαιδα (κι όχι μόνο) βιάζονταν τόσο πολύ που πέθαιναν, χωριά καταστρέφονταν ολοσχερώς.
Οι "καλοί Χριστιανοί" δεν άφηναν τίποτε όρθιο. Ότι δεν μπορούσαν να το πάρουν μαζί τους, το κατέστρεφαν. Οι φρικαλεότητες ήταν με ανάλογες με αυτές των SS.
Οι κατακτημένοι είχαν την εξής επιλογή: Ή να αλλαξοπιστήσουν, ή να πεθάνουν, τις περισσότερες φορές με φρικτό τρόπο. Καμία σχέση με τα λόγια του Ιησού, "Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν...".

Ακόμα όμως και η βίαιη μεταστροφή στο Χριστιανισμό δεν σταματούσε τα βάσανα των δυστυχισμένων λαών της Βαλτικής. Πετώντας τη μάσκα του Χριστιανού οι ιππότες έδειξαν γρήγορα πως δεν ενδιαφέρονταν τόσο για τα ουράνια όσο για τα επίγεια. Οι άμοιροι κατακτημένοι ήταν πλέον σκλάβοι και μάλιστα στους πιο σκληρούς δυνάστες.
Τα σκλαβοπάζαρα δεν υπήρχαν μόνο στην ειδωλολατρική Ρώμη και την Αρχαία Ελλάδα, ούτε μόνο στην Αφρική και την Ανατολή. Πολύ πριν οι κάτοικοι της Μαύρης Ηπείρου μεταφέρονταν σε άθλιες συνθήκες στην Αμερική για να πουληθούν ως δούλοι, τα σκλαβοπάζαρα της Βορείου Ευρώπης έκαναν χρυσές δουλειές με λευκές και λευκούς από τη Βαλτική. 

Φυσικά μετέπειτα υπήρξε προσπάθεια να κουκουλωθούν τα αμέτρητα εγκλήματα των "πράων και αγαθών εν Χριστώ αδελφών".
 Βλέπετε, δεν ταίριαζαν και πολύ στην εικόνα των "Μαρτύρων και των γλυκούληδων Χριστιανών που καταπιέζονται και υποφέρουν από τους κακούς των άλλων θρησκειών". Τα καημένα...

Διαβάστε επίσης: Αφιέρωμα: Σταυροφορίες. Το χριστιανικό τζιχάντ - Ο χριστιανικός ιμπεριαλισμός
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger