Home » , » Η Συρία θα ενωθεί ξανά.

Η Συρία θα ενωθεί ξανά.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 | 6:20 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Τούρκοι στρατιώτες ανέφεραν στις 3 του μηνός ότι ο Συριακός Στρατός χτύπησε τις δυνάμεις τους στη ζώνη Idlib, σκοτώνοντας 6 και τραυματίζοντας 7.
Το περιστατικό συνέβη κοντά στη Saraqib, όταν οι Τούρκοι προσπάθησαν να σταματήσουν το Συριακό Στρατό. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ανταλλαγή πυρών (κυρίως πυροβολικού) μεταξύ Τούρκων και Σύριων σε διάφορες περιοχές .

Οι Ρώσοι ανέφεραν ότι οι Τουρκικές δυνάμεις αγνόησαν τις κοινές τους περιπολίες, ενώ δεν ενημέρωσαν - ως όφειλαν - για τις κινήσεις των στρατευμάτων τους.
Παρόλα αυτά μονάδες του Συριακού Στρατού απελευθέρωσαν τα χωριά Nayrab και Tornaba κοντά στο στρατιωτικό οχυρό Saraqib στην επαρχία Idlib. Οι κυβερνητικές δυνάμεις απέχουν πλέον 7 χλμ ΝΑ της πόλης Idlib, αφού πέρασαν τη Saraqib από τα δυτικά.

Τι συνέβη:
Τις προηγούμενες μέρες ο Συριακός Στρατός έσπασε τις άμυνες των Τζιχαντιστών σε δυο μέρη και προέλασε ασταμάτητα προς την “πρωτεύουσα της αντιπολίτευσης” Idlib. Κατάληψή της θα σημάνει πως το τέλος του πολέμου είναι πια πολύ κοντά.

Οι Τούρκοι κρατάνε Συριακά εδάφη με αφορμή τον Συριακό Εμφύλιο. Αν τελειώσει ο πόλεμος, θα πρέπει να τα επιστρέψουν ή να πολεμήσουν με τη Συρία και τη Ρωσία. Δεν θέλουν λοιπόν να ηττηθούν οι υποτακτικοί τους.
Προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβραδύνουν το αναπόφευκτο: Την πλήρη συντριβή των ξενοκίνητων μισθοφόρων, που πολεμάν εναντίον του Άσαντ. 
Όχι μόνο ανεφοδίασαν τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, άλλα έκαναν επιθέσεις αλλού σε μια προσπάθεια να διασπάσουν την προσοχή του Συριακού Στρατού από τον κύριο στόχο.
Όταν δεν κατάφεραν τίποτα μπήκαν μπροστά από τους Τζιχαντιστές και έριξαν στους Σύριους! Ο Συριακός Στρατός συνήθως παρέκαμπτε τους Τούρκους, όπως έκανε και σήμερα μετά το περιστατικό.

Άλλωστε, αν ήθελε να χτυπήσει τους Τούρκους εισβολείς, θα διέλυε τα εντελώς τα απομονωμένα πλέον και πλήρως κυκλωμένα φυλάκια – παρατηρήτρια του Τουρκικού Στρατού.
Όμως οι Ρώσοι εξαγριώθηκαν με την κίνηση του Σουλτάνου που είναι παραβίαση των όσων έχουν συμφωνήσει.

Έτσι επέστρεψαν στο Συριακό Πυροβολικό να δώσει ένα καλό μάθημα στον Τουρκικό Στρατό. Εφόσον ο Σουλτάνος δεν πήρε την άδεια του Τσάρου, ψάχνει τώρα φέρετρα. Ίσως του αρέσει να κουβαλά νεκρούς, ποιος ξέρει;
Οι Ρώσοι φυσικά έχουν τρόπο να βλέπουν τα πάντα στη Συρία, αλλά τους ενόχλησαν οι κινήσεις των "συμμάχων" Τούρκων.

Το μήνυμα της Μόσχας προς την Άγκυρα είναι “μην ανακατεύεστε άλλο, θα βρείτε μπελά”. Οι Ρώσοι βρίσκονται στη Συρία για τον Άσαντ, αυτό ας το κατανοήσουν οι Τούρκοι. Κι ο Άσαντ επιθυμεί να τελειώσει επιτέλους αυτός ο πόλεμος.

Τα υπόλοιπα είναι καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους. Και φυσικά οι Τούρκοι πρέπει να πουν πως δήθεν χτύπησαν σκληρά το Συριακό Στρατό. Εκείνοι όμως που έφαγαν τα μούτρα τους είναι οι ίδιοι. Οι απώλειες του Συριακού Στρατού ήταν ελάχιστες.

Το πιθανότερο είναι ο Στρατός να περικυκλώσει και τις Τουρκικές δυνάμεις στη Saraqib, έτσι μεγάλος αριθμός Τούρκων στρατιωτών να βρεθεί εντελώς αποκομμένος στο έλεος του Άσαντ!

Οι μάχες συνεχίζονται. Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες από τους Ρώσους οι Τρομοκράτες της Αλ Κάιντα και οι Τούρκοι μισθοφόροι ετοιμάζουν προβοκατόρικο χτύπημα με χημικά όπλα, όπως κάνουν κάθε φορά, που βρίσκονται σε απελπιστική θέση.
Δεν τους σώζει όμως τίποτα.
Οι μισθοφόροι προσπαθούν να φύγουν παίρνοντας μαζί τη λεία που πλιατσικολόγησαν. Οι απώλειες τους είναι συντριπτικές και κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τους Τίγρεις του Άσαντ.
Η Συρία θα ενωθεί ξανά.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger