Home » , » "Δώρο" εκατ της κυβέρνησης, στους εμπόρους υγείας με πρόσχημα την συμβολή τους στην αντιμετώπιση του κορονοϊού

"Δώρο" εκατ της κυβέρνησης, στους εμπόρους υγείας με πρόσχημα την συμβολή τους στην αντιμετώπιση του κορονοϊού

Από giorgis , Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020 | 7:30 π.μ.

Του Γ. Γ.

Να ξεκαθαρίσουμε απ' την αρχή κάποια πράγματα για να μην αφήσουμε τα παραμικρά περιθώρια παρερμηνειών. Την προσωπική μου άποψη για την προσωπικότητα και πολιτική διαδρομή του Παύλου Πολάκη, την έχω διατυπώσει ξεκάθαρα και δεν ανακαλώ ούτε το παραμικρό απ' όσα έχω γράψει.

Από κει και πέρα όμως τα όσα καταγγέλλει ο πρώην υπουργός υγείας στην τηλεόραση KONTRA είναι συγκλονιστικά και δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Μόλις πριν 3 μέρες γράφαμε ότι με το πρόσχημα της επιδημίας του κορονοϊού "Δυνάμεις του κεφαλαίου με την συμπαράσταση της ξεπουλημένης εργατοπατερίας, διεξάγουν, χωρίς αντίπαλο, ταξικό πόλεμο και μας ισοπεδώνουν".

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τώρα -με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο δεν βρήκαμε κάποια αναφορά του κυβερνητικού κόμματος να το διαψεύδει- ότι η Ν.Δ χαρίζει πακτωλό δημόσιου χρήματος στους ιδιώτες κλινικάρχες με το πρόσχημα ότι θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της επιδημίας. 

Οπως ακούμε στο παρακάτω βίντεο, η κυβέρνηση συμφώνησε και πέρασε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) διάταξη κατά την οποία αποφασίζεται ο ΕΟΠΥΥ να καταβάλει διπλάσια αποζημίωση, απ' αυτή που υπήρχε μέχρι σήμερα στους κλινικάρχες που θα διαθέσουν κρεβάτια ΜΕΘ στις κλινικές τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού!

Η κυβέρνηση δεν προσλαμβάνει το απαραίτητο ιατρικό νοσηλευτικό που απαιτείται. 
Αφήνει άοπλους, χωρίς να τους παρέχει τα στοιχειώδη υλικά αυτοπροστασίας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό -γι' αυτό έχουμε τόσα κρούσματα του ιού σ' αυτόν τον χώρο.-. 
Απευθύνει έκκληση σε εθελοντές να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.  
Την ίδια στιγμή, όμως χαρίζει εκατομμύρια στους εμπόρους υγείας. 
Είναι να μην τρελαίνεσαι;

Τώρα θα πείτε αυτή ήταν πάντα η δεξιά. Σωστό κι αυτό.

Ας αφήσουμε όμως τον Πολάκη να κάνει την σχετική καταγγελία με τον δικό του παραστατικό τρόπο.

__________________
Να προσθέσουμε και μια σχετική αποκάλυψη που έκανε η ιστοσελίδα tvxs η οποία μιας γνωστοποιεί άλλο ένα τεράστιο δώρο που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στους κλινικάρχες.  
Το εξωφρενικό ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ θα ξοδέψει το Υπουργείο Υγείας για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κοροναϊό.
Η δαπάνη που εγκρίθηκε την Τρίτη ως επιχορήγηση από το Υπουργείο Υγείας στον ΕΟΠΥ αφορά στην «αποζημίωση ιδιωτικών θεραπευτηρίων – κλινικών, καθώς και ιδιωτών για την πραγματοποίηση κλινικού και εργαστηριακού ελέγχου, στο πλαίσιο της υλοποίησης μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού», σύμφωνα με την επίσημη απόφαση .
Πέρα από την αντίθεση με τις μέχρι σήμερα διακηρύξεις, το κόστος είναι τεράστιο και δίνεται σε ιδιώτες ενώ υπάρχουν πολλά εργαστήρια σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα που διαθέτουν την υποδομή για κάτι τέτοιο, σε κόστος τουλάχιστον στο 1/5 σε σχέση με τα ιδιωτικά κέντρα. Μάλιστα, επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Τvxs.gr αναφέρουν ότι αρκετά από αυτά έχουν ήδη ζητήσει με δική τους πρωτοβουλία να συνεισφέρουν και αγνοούνται από την κυβέρνηση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger