Home » , » Αν υπήρχαν θαμώνες στα επουράνια θα είχαν πέσει στην γη από τα σπαρταριστά γέλια της "ιερής" κωμικής παράστασης που παρακολουθούμε, με πρωταγωνιστή τον Αμβρόσιο.

Αν υπήρχαν θαμώνες στα επουράνια θα είχαν πέσει στην γη από τα σπαρταριστά γέλια της "ιερής" κωμικής παράστασης που παρακολουθούμε, με πρωταγωνιστή τον Αμβρόσιο.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 17 Μαΐου 2020 | 6:33 μ.μ.

Του Σ.Λ

Ερωτηματικό είναι η πένα του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα Ισαάκ Ασίμωφ, από την οποία προήλθαν καταπληκτικά βιβλία επιστημονικής φαντασίας, θα ήταν ικανή να αναφερθεί στα όσα παρακολουθούμε σήμερα.

Κι αν τους πρωταγωνιστές του όλου σκηνικού δεν τους πληρώναμε όλοι εμείς, θα λέγαμε ότι όλη η φάση είναι για γέλια και θα την απολαμβάναμε. 
Τώρα πέρα απ' το μειδίαμα σιχτιρίζουμε και κάποιους μαυροντυμένους δημοσίους υπαλλήλους που σπέρνουν το μίσος στο θρησκόληπτο κοπάδι τους, που ποιμαίνουν και εκτός απ' αυτό μπορεί να καταλήξουν και ηθικοί αυτουργοί μετάδοσις νοσημάτων τα οποία πιθανόν να έχουν θλιβερή κατάληξη για τους φορείς τους.

Να σταθούμε όμως στην κωμική πλευρά της υπόθεσης. Είναι γνωστό ότι ο πρώην χωροφύλακας, γνωστό φερέφωνο των γερμανοτσολιάδων στην κατοχή, πρώην «άγιος» Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, είναι ένας αρχιρασοφόρος ο οποίος χύνει συστηματικά το δηλητήριο της απάνθρωπης και αποκρουστικής προπαγάνδας του, αφού τυγχάνει να έχει και την ιδιότητα του πωρωμένου φασίστα.

Αυτό που ίσως σε κάποιους να διαφεύγει, είναι ότι διαχρονικά είχε την πλήρη στήριξη του Ιερώνυμου, κάτι που ακούσαμε να το εκφράζει και δημόσια ο αρχιεπίσκοπος όταν σε συνέντευξη που είχε δώσει στο Α. Παπαχελά μας έλεγε ότι στις εκτιμήσεις του «ο Μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιος δεν κάνει λάθος» και στο μόνο που διατύπωσε ενστάσεις είναι ο τρόπος που λέει τους σκοταδιστικούς ψαλμούς του.

Θυμίζουμε το παραπάνω γεγονός γιατί όντως μόνο έναν συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας μπορούσε να διανοηθεί το γεγονός ότι θα ερχόταν στιγμή που ο Ιερώνυμος θα "άδειαζε" μεγαλοπρεπώς τον πρώην προστατευόμενο του, αρχιρασοφόρο. Και όμως συνέβη κι αυτό. Το τι θα επακολουθήσει μένει να το δούμε.

Με δυο λόγια η συγκεκριμένη "θεία λειτουργία". 

Πριν κάποιες μέρες ο Αμβρόσιος απειλούσε να αφορίσει την Κεραμέως σαν διακατεχόμενη "δαιμονικών θεωριῶν".
Οπως, λοιπόν ανέφερε τότε η ειδησεογραφία, ο πρώην δεσπότης τα είχε πάρει στην μήτρα που του προσφέρει το εκκλησιαστικό αξίωμα, με την δήλωσή της υπουργού ότι ο κοροναϊός μεταδίδεται και με το σάλιο,

Αυτό εξαγρίωσε τον Αμβρόσιο, που θεώρησε βλάσφημη αυτή την δήλωση καθώς την συνδυάζει με τη "Θεία Κοινωνία".
Είχε δώσει, λοιπόν προθεσμία η οποία έληξε χτες στην υπουργό Παιδείας να κάνει ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ αποκηρύσσοντας απόψεις που είχε εκφράσει διαφορετικά όπως έλεγε το κήρυγμα του "εκπροσώπου του Θεού", το οποίο απευθυνόταν στην Ν. Κεραμέως "θά ἀναγκασθῶ νά Σᾶς ἀποκηρύξω καί νά Σᾶς ἀφορίσω, ἀπαγγέλλων δημοσίως ἐπ΄ Ἐκκλησίᾳ τόν Μεγάλον Ἀφορισμόν".

Είχε ανοίξει όμως προηγουμένως "ιερό" μέτωπο και με άλλα κυβερνητικά στελέχη ο "άγιος" Καλαβρύτων. Στο στόχαστρο του είχαν βρεθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιά, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ... με τα παπάρια του.

Θα σας συνιστούσαμε να διαβάσετε το συγκεκριμένο πόνημα του Αμβρόσιου. Απολαύστε το σαν ανάγνωση Κυριακάτικου ευθυμογραφήματος, και εδώ που τα λέμε μπροστά σ' αυτό το θεόπνευστο αφήγημα, τα κείμενα του Τσιφόρου και του Ψαθά δεν πιάνουν μία.

Η συνέχεια σχετικά γνωστή. Κεραμέως, Χαρδαλιάς και Μητσοτάκης δεν βρέθηκαν στο εκκλησίασμα που ιερουργούσε ο "άγιος", και φυσικά δεν του εξομολογήθηκαν ζητώντας του να μεσολαβήσει για συγχώρεση από τους επουράνιους θαμώνες, για τα αμαρτήματά τους,  και δεν συμμετείχαν στο "ιερό μυστήριο" της "θείας" κοινωνίας.

Τέτοιες αντιχριστιανικές συμπεριφορές ήταν αναμενόμενο ότι δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες από έναν τόσο θεοσεβούμενο εκπρόσωπο επί της του Θεού, και έτσι τον ανάγκασαν να παρουσιαστεί στον άμβωνα του στον Ι. Ν. της Φανερωμένης στο Αίγιο για να ψάλει τον Μεγάλο Αφορισμό! (Σαν άσχετοι που είμαστε δεν γνωρίζουμε αν ο Αφορισμός έχει διαβαθμίσεις. Αν υπάρχει δηλαδή Μεγάλος, Μεσαίος, Μικρός ...).

Εκανε έναν αφορισμό, σε συσκευασία τριών, μούρλια, λοιπόν ο Αμβρόσιος.
Μας λέει ο "άγιος" ποιμενάρχης:

"Διά τῆς ἐνεργείας μου ταύτης θά ἐπιχειρήσω νά ἀποδείξω ἐπί πλέον εἰς τόν Ἐξοχώτατον Πρωθυπουργόν τῆς Χώρας κ. Κυριάκον Μητσοτάκην, καθώς ἐπίσης καί εἰς τόν ἀσεβέστατον κ. Νικόλαον Χαρδαλιᾶν, τόν Ὑπουργόν Πολιτικῆς Προστασίας, ὅτι εἰς τήν σεπτήν Ἱεραρχίαν τῆς Ἐκκλησίας μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΚΟΤΕΣ» ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ, ὅπως ἀπετόλμησε νά ἐκστομίσῃ κατά τόν μεταξύ των διάλογον μέσῳ τοῦ Facebook, διάλογον, τόν ὁποῖον ἐγκαίρως ἐδημοσιοποίησα καί -δυστυχῶς- μέχρι σήμερον ΔΕΝ ΔΙΕΨΕΥΣΘΗ!

Ἰδού ἀκριβῶς ἡ σχετική φρᾶσις διά στόματος τοῦ κ. Μητσοτάκη: «… Μου έχουν πρήξει τα παπάρια με τον Χριστό τους. Πάλι καλά που οι περισσότεροι είναι κότες και κάθονται στα κλουβιά τους»".


Αν περιγράφαμε υπαίθρια θεατρική κωμική παράσταση, θα λέγαμε ότι καθώς πέφτει η αυλαία στο διάλειμμα της, η πλατεία σείεται από τα χειροκροτήματα όσων την παρακολούθησαν, ειδικά για την άψογη παρουσία του πρωταγωνιστή της. 
Καμιά σχέση με τα ηλίθια Σεφερλίδικα καμώματα.

Ο σεναριογράφος όμως της παράστασης, συγνώμη η ¨"Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος" θέλαμε να γράφουμε μας επιφυλάσσει ένα εξ' ίσου σπαρταριστό φινάλε
Εκδίδει ιερό φετφά και μόνο που δεν .... αφορίζει τον Αμβρόσιο: 

"Μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (.Ι.Σ.Ι) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη", μας λέει το ανώτατο όργανο των δεσποτάδων.

Μα είναι δυνατόν; Μήπως άγιε Αμβρόσιε αυτοί που αμφισβητούν τις αρμοδιότητες που σας παρέχει το αξίωμα της ιεροσύνης σας, είναι κυριευμένοι από "πονηρά πνεύματα";

Για επιληφθείτε της κατάστασης σας παρακαλούμε και ενημερώστε μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα δεχθείτε θεία φώτιση και αν κρίνεται ότι αποτελεί θέλημα θεού να αφορίσετε τους Μητροπολίτες της Ι.Σ.Ι οι οποίοι αμφισβήτησαν το θεόπνευστο κήρυγμά σας ότι "ὁ προαναγγελθείς Ἀφορισμός εἶναι ἁγιογραφικῶς κατοχυρωμένος διά στόματος του Σωτῆρος Χριστοῦ",
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger