Home » , » Δεν είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης τους ...

Δεν είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης τους ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 | 8:26 μ.μ.

Της Αντωνίας Λεγάκη

Η εισαγγελέας της έδρας στο δικαστήριο της Τοπαλούδη, συγκίνησε λέγοντας «όταν εμφανίζονται οι δικηγόροι αρχίζουν τα ψέμματα» και «δεν είμαστε συλλειτουργοί της δικαιοσύνης, γιατί δεν στοχεύουμε στο ίδιο πράγμα»

Σωστά! Μα βέβαια, ο συνήγορος ευθύνεται για την απαλλαγή της κάθε κακιάς ζαρντινιέρας!!!

Με την εμφάνιση του συνηγόρου αμαυρώνεται η αλήθεια του μάρτυρα αστυνομικού που καταθέτει πως ο κατηγορουμενος διεμβόλισε με το κεφάλι του το μηχανάκι του «Δελτά» και γι’ αυτό είναι ανοιγμένο (πραγματική κατάθεση από την επίθεση στην Κυψέλη).

Θολώνεται επίσης η «αλήθεια» του εισαγγελέα που καλύπτει τον αστυνομικό που βασάνισε τον συλληφθέντα μετά τη σύλληψή του και θα έπρεπε να διωχθεί για κακούργημα.

Συμφωνώ όμως απόλυτα πως Δεν είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης

Δεν είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης που θεωρεί ότι ο αστυνομικός λέει πάντα την αλήθεια, που ακυρώνει το τεκμήριο αθωότητας, που ζητά απ’ τον κατηγορούμενο να απαντήσει «γιατί να πει ψέμματα ο αστυνομικός» και από την απάντησή του κρέμεται η αθώωση ή καταδίκη του.

Δεν είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης που σιχαίνεται τους φτωχούς, που αντιμετωπίζει τους φτωχούς κατηγορούμενους σαν σκουπίδια,  που δαγκώνει τους ξυπόλητους.

Δεν είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης που χαϊδεύει προκλητικά τους κοινωνικά επιφανείς και συμμετέχει πρόθυμα στα παιγχνίδια εξουσίας.

Υπάρχουν δικηγόροι έμποροι, γλείφτες και απατεώνες. Αυτοί είναι συχνά προβεβλημένοι συλλειτουργοί  αυτής της Δικαιοσύνης.

Εμείς οι υπόλοιποι, είμαστε Υπερασπιστές Δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών και είμαστε Απέναντί της. Κόντρα στη δικαιοσύνη της Καταπίεσης και της Εκμετάλλευσης, υπερασπιζόμαστε το έθνος των καταπιεσμένων, μέχρι την ολική κοινωνική απελευθέρωση!

 Αντωνία Λεγάκη

  Δικηγόρος
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

14 Μαΐου 2020 στις 9:33 μ.μ.

Άριστα τα γράφει η συναγωνίστρια Αντωνία. Γι'αυτό η ίδια και μερικοί άλλοι αγωνιστές δικηγόροι ξεχωρίζουν, πάντα στο πλευρό του φτωχού και του αδικημένου. Κι όπως πάντα,σε κάθε χώρο, στο κομμάτι των αγωνιστών ανήκει η πιο εκλεκτή, δηλαδή η συνειδητοποιημένη και με συνείδηση λεύτερου Ανθρώπου... μειοψηφία, που αξίζει όμως όσο δύο και τρεις φορές όλη η υπόλοιπη... πλειοψηφία! Αυτή είναι η διαλεκτική της ρημάδας της ζωής μέσα στις κοινωνίες του παρά και της αδικίας! Νά σαι πάντα καλά, Αντωνία! Αγάντα! Σε θαυμάζουμε και σ' αγαπάμε, γιατί το αξίζεις

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger