Home » , » Προαναγγελία άτακτης κυβερνητικής υποχώρησης, συνοδευόμενη από παραμύθια της Χαλιμάς

Προαναγγελία άτακτης κυβερνητικής υποχώρησης, συνοδευόμενη από παραμύθια της Χαλιμάς

Από giorgis , Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 | 2:29 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Μπορεί κάποια νεοδημοκρατικά στελέχη να πανηγύρισαν δημοσίως όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι  η Ν.Δ. επιστρέφει στην μετεμφυλιακή ρητορική -σε ένα βαθμό έχει επιστρέψει και στην πρακτική- στέλνοντας τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής να παραστεί "ως εκπροσώπου της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις «κατά των κομμουνιστοσυμοριτών»", ο σάλος όμως που ξεσηκώθηκε, δημιούργησε προβληματισμό στο κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο.

Πολιτικά κόμματα με ανακοινώσεις τους, και πληθώρα τοποθετήσεων χρηστών των social media καταδίκασαν την κυβερνητική απόφαση.
Οταν, μάλιστα, κάποια άτομα γνωστά για τις ακροδεξιές (για να μην πούμε φασιστικές) απόψεις τους, δημοσίευσαν ύμνους για τον Μωυσή, «υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους κόλπους της “Λαϊκής Δεξιάς”, εντός της ΝΔ», σύμφωνα με προσκείμενους στο κυβερνητικό κόμμα ιστότοπους.

Η ανάρτηση στο διαδίκτυο του ταξίαρχου ε.α Δ. Χατσίκα -πολιτευτή του αυτοδιοικητικού συνδυασμού του Πατούλη και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), που οργανώνει την φιέστα μίσους- ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

"Μπράβο στον Πρόεδρο και Πρωθυπουργό μας Κ. Μητσοτάκη για τις Εθνικές του θέσεις ο οποίος τιμά τους πεσόντες ήρωές του Εθνικού στρατού που θυσιάστηκαν για τη λευτεριά του Εθνους μας, από τους συνωμότες, προδότες, ανθέλληνες. Επιτέλους βρέθηκε ηγέτης για την αναγνώριση των αγώνων του Εθνους μας ενάντια στην επιζητούμενη τότε κομμουνιστική υποδούλωση της χώρας μας", έγραψε στην σελίδα του στο f/b o καραβανάς.

Δεξιές ιστοσελίδες, λοιπόν, οι οποίες θέλουν να κρατούν μια στοιχειώδη σοβαρότητα άρχισαν να γράφουν ότι αυτή η κυβερνητική απόφαση να δώσει επίσημη κάλυψη στις γιορτές μίσους. "δημιούργησε εικόνα εθνικού διχασμού σε μια περίοδο, κατά την οποία τα εθνικά θέματα, και ειδικά τα ελληνοτουρκικά, βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, και απαιτείται περισσότερο από ποτέ εθνική ομοψυχία".
Τόνιζαν ότι ποτέ, εδώ και 39 χρόνια δεν είχε εκπροσωπηθεί πρωθυπουργός και ελληνική κυβέρνηση στις γιορτές μίσους, ενώ αντίθετα "εξαλείφθηκαν τα πολιτικά πάθη με την κυβέρνηση Τζανετάκη, και με τις επισκέψεις του Κώστα Καραμανλή σε τόπους εξορίας αριστερών πολιτών".

Την ίδια στιγμή προσπαθούσαν να βγάλουν απ' το κάδρο ευθυνών τον Μητσοτάκη και να ρίξουν όλες τις ευθύνες στον υφυπουργό του.
Μας έγραφαν, λοιπόν, ότι όλη αυτή η εξέλιξη ήταν μια προσωπική πρωτοβουλία του Αλκιβιάδη Στεφανή και ο Μητσοτάκης βρέθηκε προ τετελεσμένου γεγονότος,. Σύμφωνα μ' αυτό το σενάριο, ο πρωθυπουργός,  επειδή δεν ήθελε να ξαναπαρουσιάσει εικόνα μπάχαλου η κυβέρνησή του αποφάσισε να μην αντιδράσει άμεσα.

Αφού, λοιπόν προηγήθηκε το αφήγημα περί "αιφνιδιασμένου" πρωθυπουργού, έρχεται σήμερα ένα δημοσίευμα της "Καθημερινής" για να μας γνωστοποιήσει ότι  "Χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης εξετάζεται να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που διοργανώνει μεθαύριο στον Γράμμο και στο Βίτσι η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού, ο χαρακτήρας της οποίας παραπέμπει στο αρνητικό εμφυλιοπολεμικό παρελθόν".
Η εφημερίδα αρκείται να επαναλάβει την ανακοίνωση -κάλεσμα που είχε εκδώσει η διοργανώτρια της εκδήλωσης Ενωση Αποστράτων για την φιέστα μίσους και να υπογραμμίσει ότι  "η ανακοίνωση για τη συμμετοχή εκπροσώπου της κυβέρνησης είχε προκαλέσει αντιδράσεις".

Επί της ουσία τώρα. Τα δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών ιστοσελίδων τα οποία επικαλούμενα "υψηλόβαθμους κυβερνητικούς και στρατιωτικούς κύκλους" παρουσίαζαν τον Μητσοτάκη να μην γνωρίζει τίποτα για την "πρωτοβουλία Στεφανή", είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Αν είναι ποτέ δυνατόν να παρουσιάζεται ένας υφυπουργός και να δηλώνει -μέσω της Ενωση Αποστράτων ενός ΝΠΔΔ που εποπτεύεται από τον  υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο- και να δηλώνει ότι θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σε μια εκδήλωση και ο επικεφαλής της κυβέρνησης να μην γνωρίζει το παραμικρό.
Είπαμε να λένε καμιά μαλακία αλλά αυτοί το τερμάτισαν.

Ασε που τους έχει "καρφώσει" ο διευθυντής της "Εστίας", Μανόλης Κοττάκης, ο οποίος έχει ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου γράφοντας ότι «την απόφαση η Κυβέρνησις να εκπροσωπηθεί από τον κ. Στεφανή, έλαβε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός».

Δεν ξέρουμε αν σ' αυτή την κυβερνητική κωλοτούμπα συντέλεσε, όπως γράφτηκε, η έντονη παρέμβαση του Ν. Δένδια, ο οποίος όπως γράφτηκε επικαλέστηκε ότι "σε μια στιγμή που θα εθνικά θέματα βρίσκονται στην κόψει του ξυραφιού, τέτοιες ενέργειες οδηγούν σε εθνικό διχασμό". 

Αυτό που πολιτικά μπορεί να εκτιμήσουμε είναι ότι η κυβέρνηση μπορεί να μεθοδεύει την παλινόρθωση ενός κράτους σκληρής δεξιάς, αλλά δεν την ευνοούν οι χρονικές συγκυρίες κατά τις οποίες επικαλείται την αναγκαιότητα συγκρότησης "αρραγούς εθνικού μετώπου",  να προχωράει σε τέτοιες προκλητικότατες κινήσεις.
Προφανώς έπαιξαν και σημαντικό ρόλο οι αντιδράσεις που υπήρξαν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger