Home » , , » Της δεξιάς ... το κάγκελο

Της δεξιάς ... το κάγκελο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 | 6:34 μ.μ.

H "ωραία ατμόσφαιρα" στο εσωτερικό του κυβερνητικού κόμματος δείχνει να παίρνει όλο και πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.
Θα παραλείψουμε να αναφέρουμε τι κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία σχετικά με το τι αποδίδουν σε προσωπικές συζητήσεις βουλευτές της Ν.Δ για τον γραφικό, ακροδεξιό "συναγωνιστή" τους Κ. Μπογδάνο.
Αποφεύγουμε τις φήμες και εστιαζόμαστε στα γεγονότα.

Δυο σημερινά περιστατικά. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος είναι γνωστός δεξιός εργατοπατέρας. Το να τον ακούς δηλαδή να καταγγέλλει με τόση δριμύτητα μια κυβέρνηση για την οποία έδωσε όλες τις δυνάμεις του να αναλάβει την κυβερνητική εξουσία, δεν μπορείς να το προσπεράσεις. 

Η ΠΟΕΔΗΝ στήριξε την σημερινή  στάση εργασίας και την συγκέντρωση των εκτάκτων στο Υπουργείο Υγείας που έγινε με αίτημα την μονιμοποίησή τους, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, πριν έξη μήνες, αθετώντας και αυτή την εξαγγελία της. 

«Η διαμαρτυρία έγινε για αυτό που υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας πριν έξι μήνες. Για την μονιμοποίηση των εκτάκτων. Κάτι που δεν έκανε. Οι κυβέρνηση ανανεώνει τις συμβάσεις τους για λίγες μέρες μέχρι τέλος του έτους. Λες και οι ανάγκες για τη δημόσια υγεία θα εκλείψουν»
«Αρκετοί εργαζόμενοι των Νοσοκομείων που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας επικουρικό προσωπικό, είναι απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα νυχτερινά και τις αργίες από την ημερομηνία πρόσληψής τους (Μάρτιο 2020)»,
διαβάζουμε σε σχετικές ανακοινώσεις.

Οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να μεταβούν στο υπουργείο Υγείας για να συναντηθούν με τον Βασίλη Κικίλια και να του θέσουν για άλλη μια φορά τα αιτήματά τους.

Αντί για τον υπουργό όμως βρήκαν μπροστά τους τα ΜΑΤ. "μας γαμήσανε στο ξύλο και μας έριξαν χημικά Εμένα με χτυπήσανε πάρα πολύ άσχημα, με κλωτσιά στα γεννητικά όργανα Συναδέλφους τους χτυπήσανε στο κεφάλι. Δυο νοσηλεύτριες διακομίστηκαν στον Ευαγγελισμό για ακτινογραφίες. Αυτό είναι πρωτόγνωρο που συνέβη", ακούσαμε να δηλώνει σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Μιχάλης Γιαννάκος. 
Κι' αν έχουν κάποια ιδιαίτερη σημασία τα λόγια αυτά είναι γιατί προέρχονται από το στόμα ενός δεξιού συνδικαλιστή  ο οποίος το παρελθόν «προσκύναγε τον Βενιζέλο και έγλυφε τον Αδωνη», όπως είχε δηλώσει ο πρώην Συριζαίος αν. υπουργός Π. Πολάκης.

Πάμε τώρα σε μια εξίσου ενδιαφέρουσα παρόμοια περίπτωση. Ο εκδοτικός όμιλος του Γιάννη Φιλιππάκη, προσπαθεί να απευθυνθεί σε όλη την εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας.
Στους "ψεκασμένους" με την "Espresso", στους "σκληροπυρηνικούς" με την "Εστία" στους "χριστιανοταλιμπάν" με την "Ορθοδοξη Αλήθεια". στους "λαϊκιστές" με την "Δημοκρατία" και στους πιο λάιτ δεξιούς με την ιστοσελίδα "Νewsbreak".

Συνέβη όμως το εξής "ατύχημα". Εγινε κάποια αστοχία (;), (φήμες λένε ότι "πλήρωσε" την συνεργασία του με τον Τράγκα ο οποίος είναι "κόκκινο πανί" για τον πρωθυπουργικό ανιψιό Γ. Δημητριάδη) και ο όμιλος των ΜΜΕ του Φιλιππάκη βρέθηκε "ριγμένος", από τα χρηματικά ποσά από τις πέτσινες λίστες και τα προπαγανδιστικά κονδύλια της Αμερικανικής Πρεσβείας της Αθήνας και έτσι παρακολουθούμε απολαυστικές καταστάσεις. 

Το "κέντημα" - τρολιά που δημοσίευσε η ιστοσελίδα  newsbreak με τίτλο "Έλαμψε η Μαρέβα μέσα στο γλυκό, κρητικό δειλινό", ήταν όλα τα λεφτά.  (Μπορεί να θεωρηθεί και "χτύπημα κάτω από την ζώνη", ενώ αίσθηση μας προκάλεσε ότι αρκετοί αναδημοσιευτές του, δεν αντελήφθησαν ότι επρόκειτο για τρολιά- ενώ η φυλλάδα "Δημοκρατία" συνεχίζει τον καθημερινό πόλεμο φθοράς της κυβέρνησης. ("Τραγέλαφος με τα τεστ του κορονοϊού" και "Οι υπουργοί πουλάνε τρέλα για το Σκοπιανό", είναι δυο απ' τα πρωτοσέλιδα "καρεδάκια" της).

Εκεί όμως που επικαλείσαι την φράση του Νίκου Καζαντζάκη "τα ύστερα του κόσμου" είναι όταν διαβάζεις το κείμενο με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων που έκανε ο Ομιλος Φιλιππάκη για τον τρόπο που διανεμήθηκαν τα 20.000.000€ στα Μ.Μ.Ε. της περίφημης λίστας Πέτσα. 

Μιλάμε ότι στην ανακοίνωση του Ομίλου -"Εστία Επενδυτική" είναι το όνομα του-  γίνεται λόγος για «λούμπεν παρακράτος που ανθεί στον χώρο του Τύπου» (!!!), για κυβερνητική προσπάθεια "να χειραγωγήσει τα Μ.Μ.Ε. και να ελέγξει απόλυτα την ενημέρωση, λαμβάνοντας παράλληλα και την απαιτούμενη ασυλία" και για «φαινόμενα "εξαγοράς" της ενημέρωσης, παρέμβασης στη διανομή διαφημιστικών κονδυλίων, ξεδιάντροπου ελέγχου της διανομής, των πάσης φύσεως απειλών, διασποράς ψευδών φημών και συκοφαντιών», ώστε «να πάψουν να υπάρχουν ενοχλητικές φωνές»!

Μια κατάσταση που εμείς την θεωρούμε παγιωμένη, -προφανώς υπάρχουν και δημοσιογραφικές φωνές που αντιστέκονται- ο δεξιός εκδότης την ανακάλυψε τώρα που θίγονται τα προσωπικά του συμφέροντα. 

Προσέξτε τώρα μια σημαντική "λεπτομέρεια". Οι υπεύθυνοι του Ομίλου που καταθέτουν τα ασφαλιστικά μέτρα γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι το εγχείρημά τους δεν θα έχει καμιά τύχη. 

Ξέρουν ότι η όποια αστική δικαιοσύνη αποδίδεται είναι ταξική και σε συνάφεια με πολιτικούς συσχετισμούς.
Θα ήταν δηλαδή "θαύμα" να υπάρξει δικαστική δικαίωση στην προσπάθεια τους. Είναι μια κίνηση σκοπιμότητας όμως που σ' αυτές τις περιπτώσεις θεωρείτε χρήσιμο να γίνεται..

Και επειδή είναι χρόνια στο κουρμπέτι και γνωρίζουν ότι τα μόνα "θαύματα" που υπάρχουν είναι αυτά που πουλάνε σχεδόν καθημερινά από τα έντυπα τους, στους αφελείς αναγνώστες τους, ομολογούν έμμεσα ότι τα ασφαλιστικά μέτρα τα κατέθεσαν σαν μια "κίνηση πίεσης", γνωρίζοντας την μη αποτελεσματικότητά τους.

Αυτό ακριβώς μας λένε παραθέτοντας στην ιστοσελίδα της φυλλάδας της την ίδια μέρα που καταθέτουν τα ασφαλιστικά μέτρα και την παρακάτω εύστοχη γελοιογραφία του ΚΥΡ. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger