Home » , » Μας παίρνουν τα σπίτια, μας στέλνουν στα θυμαράκια με την πανδημία και εξακολουθούν να πιπιλίζουν την καραμέλα περί προσωπικής ευθύνης

Μας παίρνουν τα σπίτια, μας στέλνουν στα θυμαράκια με την πανδημία και εξακολουθούν να πιπιλίζουν την καραμέλα περί προσωπικής ευθύνης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 | 12:03 π.μ.

Του Γ.Γ

Ολο αυτό το δραματικό για τα λαϊκά στρώματα και τον κόσμο της εργασίας κοινωνικό σκηνικό που ζούμε έχει όνομα και υπεύθυνους.
Προφανώς και φταίει ο καπιταλισμός και η βάρβαρη ταξική διαχείρισή του από το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό των αστών που αυτή την φορά παρουσιάζεται με την κυβέρνηση της δεξιάς.
Ομως δεν είναι καθόλου ανεύθυνη και η δικιά μας μοιρολατρία, η παγιωμένη δυστυχώς αντίληψη σε μεγάλο μέρος του κόσμου της αναποτελεσματικότητας των αγώνων (αυτό έχει μια βάση με τις μορφές πάλης που γίνονται σήμερα, αλλά αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση) και η προσήλωση στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό.

Δεν θα επαναλάβω όσα έγραφα πριν κάποιες μέρες για τις νέες στρατιές αστέγων που θα δημιουργηθούν, αφού σύντομα αναμένεται να παρακολουθήσουμε εικόνες όπως αυτές που συνέβαιναν στην Ισπανία πριν μερικά χρόνια με το μπαράζ πλειστηριασμών.
(Από το 2008 μέχρι το 2012 σ' αυτή την χώρα οι εξώσεις έφτασαν τις 363.00 ενώ κάθε μέρα υπολογίζεται ότι οι μπάτσοι,  με τη συνοδεία της Πυροσβεστικής, έδιωχναν από τα σπίτια τους κακήν κακώς ογδόντα οικογένειες).

Παρόμοιο "νόμιμο" έγκλημα, σε βάρος των άτυχων δανειοληπτών που έχουν πέσει στα νύχια των τραπεζιτών, ετοιμάζεται να συμβεί και στην Ελλάδα μετά την ψήφιση του νέου πτωχευτικού κώδικα.
Και όλα αυτά για να αποκτήσουν "ρευστότητα" οι τράπεζες και τα κοράκια  (funds τα λένε τώρα) και να "λειτουργήσει ομαλά η οικονομία", όπως είπε ο τηλέμπορας υπουργός.  

Και σε προβληματικές χρονικές περιόδους την ίδια τακτική είχε εφαρμόσει η ντόπια παρασιτική αστική τάξη, δημιουργώντας κοινωνικές τραγωδίες.
Και το μεγάλο ερώτημα παραμένει. Θα παρουσιαστεί ο λαϊκός παράγοντας μαζικά και δυναμικά στο προσκήνιο, ο μόνος που έχει την δύναμη να ματαιώσει αυτό το αντιλαϊκό έγκλημα  ή θα παρακολουθήσουμε οικογενειακές τραγωδίες και νέες στρατιές αστέγων;

Τώρα όμως στα προοδευτικά κόμματα, στο εργατικό κίνημα και στις κοινωνικές συλλογικότητες μπαίνει ένα πιο άμεσο καθήκον αν δεν θέλουμε να οδηγηθούμε σαν πρόβατο σε σφαγή.

Είναι ανατριχιαστικά τα νούμερα που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα για την εξάπλωση της πανδημίας. 1259 νέα κρούσματα 12 θάνατοι και 102 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 

Και εδώ τίθεται το ερώτημα. Θα αρκεστούμε να ακούμε τα τροπάρια του δεξιού ψάλτη Τσιόδρα που μας είπε ότι «Είναι αδύνατο να ελεγχθεί η διασπορά του ιού» και κατέληξε με το γνωστό απολυτίκιο περί προσωπικής ευθύνης;   Και με ποια ιδιότητα "είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να επενδύσουμε σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα ΜΜΜ". Επιστήμονας είναι ή κυβερνητικός εκπρόσωπος;

Προφανώς και μπορεί να περιοριστεί η διάδοση της πανδημίας. Να επιταχθεί όλος ο στόλος των ιδιωτικών τουριστικών λεωφορείων, να αγοραστούν καινούργια και στα μειωθεί η σαρδελοποίηση στα ΜΜΕ. Να ληφθούν μια σειρά μέτρων στους χώρους δουλειάς που έχουν προτείνει τα συνδικάτα. Να προσληφθούν εκπαιδευτικοί και να δημιουργηθούν τμήματα 15 μαθητών, να κλείσουν τα θρησκευτικά μαγαζιά όπου γίνεται ο απίστευτος συνωστισμός ... 

Φυσικά αυτά τα γνωρίζει η κυβέρνηση και δεν έχει νόημα να τα επαναλαμβάνουμε. Το αστικό κράτος όμως λειτουργεί σαν συλλογικός καπιταλιστής με ότι σημαίνει αυτό. Γι' αυτό και τα φερέφωνα του πιπιλίζουν την καραμέλα περί ατομικής ευθύνης.

Το ζητούμενο όμως είναι άλλο. Γιατί δεν υπάρχει μια πρωτοβουλία που θα συσπειρώσει, θα αναλάβει να κάνει κάλεσμα στο να βρεθούμε στους δρόμους να απαιτήσουμε μαζικά και δυναμικά από την κυβέρνηση του νέου Μωυσή να προσχωρήσει σε άμεσες κινήσεις όπως αυτές που είπαμε παραπάνω, ώστε κάπως να μειωθεί η εξάπλωση της φονικής πανδημίας;

Τι διάολο περιμένουμε; Να μας φτιάξουν τα κόλλυβα;   

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger