Home » , » Ενδιαφέρον: Ο κυβερνητικός κοινοβουλευτικός λόχος αποδέχεται αδιαμαρτύρητα, ότι είναι "μαριονέτες ενός κουκλοθέατρου, φιγούρες του καραγκιόζη ενός θεάτρου σκιών", με ...καραγκιοζοπαίχτη ... τον Μαρινάκη!

Ενδιαφέρον: Ο κυβερνητικός κοινοβουλευτικός λόχος αποδέχεται αδιαμαρτύρητα, ότι είναι "μαριονέτες ενός κουκλοθέατρου, φιγούρες του καραγκιόζη ενός θεάτρου σκιών", με ...καραγκιοζοπαίχτη ... τον Μαρινάκη!

Από giorgis , Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 | 8:00 μ.μ.



Του Γ.Γ

Την άποψη μου για την πολιτική διαδρομή του Παύλου Πολάκη και την κυβερνητική-κοινοβουλευτική του παρουσία την έχω εκφράσει εδώ και πολύ καιρό και δεν αναθεωρώ το παραμικρό απ' όσα έχω γράψει.
Οπότε αυτό στερεί την δυνατότητα να παρανοήσει κάποιος/ια αυτά στα οποία θα αναφερθώ.

Διάβασα στην παρουσία του πρώην αναπ. υπουργού Υγείας, στο f/b την ομιλία που έκανε στην βουλή  κατά τη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του, μετά το νέο αίτημα που υπέβαλε -και έγινε δεκτό από το σώμα- ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης.
(Είναι μια αντιπαράθεση που έχει παρελθόν και απ' αυτή ήρθαν για άλλη μια φορά στην επιφάνεια, άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία για την λειτουργία της αστικής δικτατορίας που βιώνουμε).

Αν έχετε χρόνο και διάθεση διαβάστε όλη την τοποθέτηση Πολάκη σύμφωνα με την οποία, ο αχυράνθρωπος του Β. Μαρινάκη, Γιάννης Κουρτάκης "ένας δημοσιογράφος, παγκοσμίως άγνωστος μέχρι τότε που δεν τον ήξερε ούτε ο περιπτεράς της γειτονιάς του και ο οποίος είχε διακριθεί μόνο για την αρθρογραφία του στην Espresso", μέσα από απίστευτες μεθοδεύσεις και καραμπινάτα σκάνδαλα, βρίσκεται σήμερα να παρουσιάζεται ιδιοκτήτης ομίλου ΜΜΕ.

Για την ιεράρχηση την δική μου όμως, τα πεπραγμένα Μαρινάκη-Κουρτάκη δεν είναι η κύρια είδηση σ' αυτό το σκηνικό. Καπιταλισμό έχουμε και ένα σύστημα εξ ορισμού απάνθρωπο και εγκληματικό, λογικό είναι να παρουσιάζει ανάλογη λειτουργία και να στελεχώνεται από ίδιας ποιότητας άτομα.   

(Αραγε υπάρχουν μεγαλύτεροι διεφθαρμένοι απ’ αυτούς που κλέβουν την σύνταξη του φτωχού, ξεπουλούν την όποια κρατική περιουσία απέμεινε, μειώνουν τις δαπάνες για την δημόσια υγεία και τις κοινωνικές παροχές, προχωρούν σε αγορά νέων πολεμικών εξοπλισμών, –οι μίζες που θα πάρουν είναι αναπόσπαστο στοιχείο αυτής της διαδικασίας-, ισοπεδώνουν όλα τα λαϊκά στρώματα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μιας δράκας ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών; Δεν υπάρχει καλύτερη επιβεβαίωση αυτών των εκτιμήσεων από την πρόσφατη ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού).

Ξέρετε κατά την άποψη μου τι είναι πιο σημαντικό από την παρέμβαση που έκανε χτες στην βουλή ο Π. Πολάκης; Οτι -πιθανόν χωρίς να το αντιληφθεί- διατύπωσε καθαρά μια μεγάλη αλήθεια. Και το αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ στην ουσία έφτυσε κατάμουτρα όλους τους βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος δεν αντέδρασε κανένας, απ' αυτούς!
(Προφανώς είναι πλεονασμός να αναφέρουμε ότι κανένας από τους "λειτουργούς της ενημέρωσης" δεν έκανε την παραμικρή αναφορά σ' αυτό που θα αναφερθούμε παρακάτω).

Ο Πολάκης χωρίς Αβραμοπουλικό λεξιλόγιο απευθύνθηκε στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και τους είπε επί λέξη: "Εκτελείται συμβόλαιο ... ενός συγκεκριμένου αχυρανθρώπου, ο οποίος με αυτό που γίνεται σήμερα, σας εξευτελίζει προσωπικά, εσάς σαν κοινοβουλευτική πλειοψηφία... Σας ξαναβάζει σαν να είστε οι μαριονέτες ενός κουκλοθέατρου, οι φιγούρες του καραγκιόζη ενός θεάτρου σκιών, θα σας βάλει να ξαναψηφίσετε. Για να ικανοποιηθεί αυτός και αυτός που είναι από πίσω του"!.

Αντιλαμβάνεστε τι χαρακτηρισμούς απέδωσε στους νεοδημοκράτες βουλευτές;! Οτι είναι εξευτελισμένες μαριονέτες ενός κουκλοθέατρου, φιγούρες σε ένα θέατρο σκιών που τον ρόλο του ... καραγκιοζοπαίχτη τον έχει αναλάβει ένας πλουτοκράτης, που κινεί τις μαριονέτες του όπως γουστάρει!  Και κανένας απ' τους εθνοπατέρες δεν αντέδρασε! 

Αυτή την διαπίστωση την χαρίζουμε στους θιασώτες του κυβερνητικού κρετινισμού θυμίζοντας τους παράλληλα απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας. 

«Τι είναι η βουλή; Ένα απέραντο εκτροφείο σκανδάλων είναι. Μια τεράστια βιομηχανία ρυθμίσεων που ευνοούν τα καπιταλιστικά συμφέροντα. Πότε τα καπιταλιστικά συμφέροντα ως συνόλου και πότε τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων καπιταλιστών.

Αλλωστε, καθεμιά από τις μεγάλες καπιταλιστικές φαμίλιες έχει το δικό της "λόμπι" μέσα στη Βουλή. Με βουλευτές τουλάχιστον από τα δυο μεγάλα κόμματα (ενίοτε και από τα μικρότερα). Τους ταΐζουν καλά, φροντίζουν να τους χρηματοδοτούν τον προεκλογικό τους αγώνα, για να τους έχουν διαθέσιμους όταν τους χρειάζονται.

Ασπόνδυλα είναι, γυμνοσάλιακες είναι, σκουλήκια είναι, έμαθαν όμως να είναι καλοί παίκτες. Πρεζόνια της εξουσίας που ξέρουν να χειρίζονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger