Home » » Και ενώ σοκάρουν τα σημερινά στοιχεία για την πανδημία, η κυβέρνηση αρκείται σε ένα στρατιωτικό νόμο για την προσωρινή πρόσληψη 200 γιατρών στο ΕΣΥ

Και ενώ σοκάρουν τα σημερινά στοιχεία για την πανδημία, η κυβέρνηση αρκείται σε ένα στρατιωτικό νόμο για την προσωρινή πρόσληψη 200 γιατρών στο ΕΣΥ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 | 8:06 μ.μ.

Ας δούμε αρχικά ολόκληρη την εικόνα. Οπως έχουμε γράψει και σε περασμένη ανάρτησή μας η ιδεοληψία και η ταξική αντίληψη της Ν.Δ., είναι  να περιοριστούν στα όρια της εξαφάνισης οι δομές παροχής υπηρεσιών της δημόσιας υγείας. για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα αυτών που εμπορεύονται την υγεία  

Η κυβέρνηση και ο  υπουργός Κικίλιας, που κάποτε, σαν βαποράκι ιδιωτικών συμφερόντων, έδινε μάχη για να δοθούν σε ιδιωτικές κλινικές οι υπηρεσίες υγείας, με το ξέσπασμα της θανατηφόρας πανδημίας, είδαν τα σχέδια τους να γίνονται σμπαράλια. 

Το πόσο επιπόλαια αντιμετώπισαν από την πρώτη στιγμή την πανδημία το διαπιστώνει κανείς από την κυβερνητική στάση που υπήρξε όταν εμφανίστηκε στην χώρα μας η νόσος και μετά το σχετικό καλό αποτέλεσμα που υπήρξε από το πρώτο κύμα.

Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο βασικός αρμόδιος δηλαδή για την αντιμετώπιση της θανατηφόρας νόσου, (τυχαίο θα είναι ότι τον επέλεξε η κυβέρνηση σ' αυτό το πλουσιοπάροχα αμειβόμενο πόστο με το γεγονός  ότι η σύζυγος του, δημοσιογράφος Εύα Αντωνοπούλου, εργάζεται στο άτυπο γραφείο τύπου της Ν.Δ., στον Σκάι) απ' την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει: "Ο κορονοϊός είναι μια λοίμωξη με χαμηλή μεταδοτικότητα και μέτρια θνητότητα, σαν μια βαριά γρίπη. Αρα και να έρθει κάποια στιγμή στη χώρα μας, δε χρειάζεται να υπάρχει πανικός. Είμαστε έτοιμοι". Τόσο σχετικός δηλαδή με το αντικείμενο που του ανάθεσαν ο άνθρωπος!

Ζώντας στον κόσμο τους, και χωρίς να έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα, μετά το πρώτο κύμα του κορονοϊού, όπου και τα πήγαμε σχετικά καλά πίστευαν ότι η πανδημία ήταν "μπόρα και πέρασε". Ξέσπασαν και σε πανηγυρισμούς, απαιτώντας σχεδόν να τους "δοξάσουμε".

Και στην συνέχεια, αφού οι πάντες τους έλεγαν τι θα ακολουθήσει αυτοί είχαν παρατήσει τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ  Ενα χρόνο τώρα οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ έχουν εξοντωθεί να παλεύουν αβοήθητοι, παραπεταμένοι στην τύχη τους, την ώρα που η κυβέρνηση σκόρπιζε δημόσιο χρήμα σε βαρόνους των ΜΜΕ, σε  μεγαλοκλινικάρχες, και σε γιγάντωση με την πρόσληψη χιλιάδων μπάτσων και εξοπλισμό της αστυνομίας.

Η ταξική προσήλωση της Ν.Δ., και στο θέμα της υγείας παρέμεινε αταλάντευτη. Θυμάστε, όταν η σύμβουλος του Κυριάκου, Μιράντα Ξαφά μας έλεγε ότι δεν χρειάζονται δημόσια νοσοκομεία και πρέπει να γίνουν όλα ιδιωτικά, αφού το "κράτος δεν είναι καλός επιχειρηματίας", κάτι που επανέλαβαν αρκετοί νεοδημοκράτες βουλευτές με πρώτο τον Μπάμπη τον Σουγιά;

Σύντομα όμως άρχισαν να προσγειώνονται. Τα κρούσματα άρχισαν να παίρνουν την ανηφόρα και τότε ανακάλυψαν το ηρωικό προσωπικό του ΕΣΥ που άξιζε χειροκρότημα. Και δεν ήταν μόνο αυτό.  

Ούτε στους εφιάλτες τους δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα έβλεπαν μια σειρά ακραιφαινείς πολιτικούς και δημοσιολόγους νεοφιλελλεύθερους και οπαδούς της ελεύθερης αγοράς - Κακλαμάνης, Καρακούσης, Τέλογλου κ.α- να αναθεωρούν απόψεις τους για την "ελεύθερη αγορά" και την "αναγκαιότητα συρρίκνωσης του κρατικού τομέα", και να τασσόταν υπέρ της αναγκαιότητας ενίσχυσης του ΕΣΥ και του γενικότερου δημόσιου τομέα. 

Και πάλι όμως τα ιδεολογήματα της δεξιάς και οι εκφραστές του -  το τερμάτισε  σήμερα ο Πορτοσάλτε, που την "έπεσε" στον ομοϊδεάτη του περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη, γιατί ο τελευταίος ζήτησε απ' την κυβέρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ με προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού. 

Εκνευρίστηκε το κυβερνητικό δημοσιοκαφρικό παπαγαλάκι και απευθυνόμενος στον Πατούλη είπε: «Δεν θα έχουμε κάθε μέρα κορονοϊό κ. Πρόεδρε. Σήμερα είναι μία έκτακτη κατάσταση, είμαστε σε πόλεμο. Είναι συνθήκες πολέμου. Μεθαύριο, όταν με το καλό ησυχάσουμε, θα χρειάζονται όλοι αυτοί ή θα έχουμε πλεόνασμα;».  
Ποτέ δεν αναρωτήθηκε ο αρλουμπολόγος τι χρειάζονται τα Πέτσινα πακέτα και τι πλεόνασμα σε μπάτσους έχουμε που προσλαμβάνει η κυβέρνηση συνεχώς.

Tα σημερινά στοιχεία είναι σοκαριστικά. Στην έκτη εβδομάδα σε καθολικό lockdown, σήμερα ανακοινώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφονται 51 νεκροί 699 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 3.586 νέα κρούσματα της νόσου Covid-19.
Και μπροστά σ' αυτή την κατάσταση το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να εκδώσει ένα στρατιωτικό νόμο για να προσλάβει προσωρινά ιδιώτες γιατρούς.  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του 902 σωματεία και φορείς, πριν λίγο συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας, και απαίτησαν την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, με άμεση προτεραιότητα τις κλίνες ΜΕΘ, 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger