Home » , » Σ’ αυτόν τον κόσμο, που ολοένα στενεύει ...

Σ’ αυτόν τον κόσμο, που ολοένα στενεύει ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 | 10:11 μ.μ.

Του Κώστα Μ.

Υπήρξαν εισαγγελείς που αρκέστηκαν στην επίκληση των αστυνομικών ότι δέχτηκαν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα το οποίο εμπλέκει αναρχικούς ή αντιεξουσιαστές σε έκνομες ενέργειες για να διατάξουν συλλήψεις, σχηματισμό δικογραφιών κλπ. (Περιπτώσεις Τάσου Θεοφίλου, Γιώργου Καλαϊτζίδη, Θοδωρή Σίψα κ.α).

Υπάρχουν περιπτώσεις που κινητοποιούνται άμεσα δικαστικοί και αστυνομικοί μηχανισμοί για να συλληφθούν άτομα όταν τα καταγγείλουν για παραβατική συμπεριφορά στελέχη της δεξιάς. (Χαρακτηριστικό γεγονός η σύλληψη του μέλους του "Ρουβίκωνα" Σπύρου Δαπέργολα μετά από επιθυμία του "εθνικού ρουφιάνου").

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως λειτουργοί της Θέμιδας να ασχοληθούν όταν εδώ και μέρες έχει αποδειχθεί αναμφισβήτητα ότι έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος έχει διαπράξει σοβαρά και ατιμωτικά αδικήματα.

Εχουμε και κάτι άλλο. Ενα ΣΥΝΤΑΓΜΑ που στο άρθρο 4  (Ισότητα των Ελλήνων) αναφέρει: "Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου"

***

Σ’ αυτόν τον κόσμο, που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει ν’ αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου κι αν βρίσκεται.

Όταν, στο δρόμο της Θήβας, ο Οιδίπους συνάντησε τη Σφίγγα, κι αυτή του έθεσε το αίνιγμά της, η απόκρισή του ήταν: ο άνθρωπος. Τούτη η απλή λέξη χάλασε το τέρας. Έχουμε πολλά τέρατα να καταστρέψουμε. Ας συλλογιστούμε την απόκριση του Οιδίποδα. 

Απόσπασμα από την ομιλία του Γιώργου Σεφέρη, κατά την τελετή απονομής του Νόμπελ Λογοτεχνίας, στην Στοκχόλμη στις 10 Δεκέμβρη 1963.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

26 Ιουλίου 2021 στις 11:50 π.μ.

Κωστα Μ : στου κουφου τη πορτα οσο θελεις βροντα! Δεν γινεται τιποτα. Δεν βλεπεις συρ. κκε. Περι αλλων τυρβαζουν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger