Home » , » Το παρακράτος σηκώνει κεφάλι - Η οργανωμένη λαϊκή αυτοάμηνα να του το κόψει.

Το παρακράτος σηκώνει κεφάλι - Η οργανωμένη λαϊκή αυτοάμηνα να του το κόψει.

Από giorgis , Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 | 6:41 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Δεν χωράει η παραμικρή αυταπάτη για το σκηνικό που παρακολουθούμε σήμερα. Ιστορικά, πάντα όταν μεθοδευόταν εγκαθίδρυση καθεστώτος σκληρής δεξιάς, ήταν απαραίτητη και η αναβίωση παρακρατικών - κρατικών μηχανισμών.  

Ο γεννήτορας του σημερινού πρωθυπουργού, σε ποιο λάιτ καταστάσεις, -κουβαλούσε βλέπετε και το στίγμα του βρόμικου παρελθόντος-,  αρκέστηκε να στήσει τον παρακρατικό μηχανισμό Γρυλάκη - Μαυρίκη.

Ο γόνος του, πάει πολλά άλματα πιο μπροστά. Δεν φτάνει που έφτασε στο σημείο "το παρακράτος να έχει φωλιάσει μέσα στους θεσμούς" με "πρωτοβουλία των υπογείων του Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη", παρακολουθούμε και υπόγειες μεθοδεύσεις να αναβιώσουν παρακρατικές οργανώσεις τύπου «Εθνικής Ένωσης Ελλάς» (ΕΕΕ) και εγκληματικές συμμορίες όπως του Πούλου, του Βήχου, του Δάγκουλα, οι οποίες έδρασαν στα μαύρα χρόνια της Κατοχής στην Μακεδονία.

Η ιστοσελίδα 902 σήμερα μας γράφει ότι "αλωνίζουν ανενόχλητες οι φασιστικές ομάδες", παραθέτοντας  φωτογραφίες από τη δολοφονική επίθεση φασιστοειδών. 

Οπως ακούμε στο παρακάτω βίντεο, από αυτόπτη μάρτυρα, τα ναζιστικά υποπροϊόντα, οπλισμένα με μαχαίρια και αλυσίδες επιτέθηκαν κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν μαζική εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη, τραυματίζοντας 4 κομμουνιστές.

Η ιστορία, στην δικιά μου ανάγνωση, με έχει διδάξει ότι είναι αυταπάτη να απαιτείς από το αστικό κράτος να εξαλείψει τις παρακρατικές-φασιστικές ομάδες, αφού χωρίς την βοήθεια του θα παρέμεναν στα λαγούμια τους, σαν εντελώς ανυπόληπτες περιθωριακές γκρούπες. Αυτό, όμως, μόνο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, χρησιμοποιώντας μαζική λαϊκή αυτοάμυνα, μπορεί να το κατορθώσει αποτελεσματικά. 

Το ότι φτάσαμε σήμερα από την εποχή Σαμαρά, όταν οι ναζί βουλευτές ψήφιζαν κατ' εντολή της Ν.Δ, στην εποχή της πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου δεν θα μας παραξενέψει η "αναγέννηση" νέων Γκοτζαμάνηδων, το λες και προχώρημα της δεξιάς "κανονικότητας. Το ζητούμενο όμως είναι όχι να περιγράφουμε μια κατάσταση, αλλά τι θα κάνουμε για να την αντιμετωπίσουμε. 

Οι στίχοι του Φώντα Λάδη που  μελοποίησε ο αείμνηστος Θάνος Μικρούτσικος: «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον», είναι πιο επίκαιροι από ποτέ.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger