Home » , » Ο δήμαρχος και το λαμόγιο.

Ο δήμαρχος και το λαμόγιο.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021 | 5:30 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Η Πάτρα έχει δήμαρχο. Δήμαρχο ψήφισαν οι Πατρινοί, δήμαρχο πήραν. Κάτι άλλες πόλεις έχουν ό,τι ψήφισαν οι δημότες: Λαμόγια.

Θα μου πείτε «όταν απέχουν οι μισοί και παραπάνω» τι σόι εκλογές είναι; Νοθείας. Πχ Αθήνα: Συμμετοχή στο Β’ γύρο 33,42%. Έτσι στην πραγματικότητα ο γιος – ανεψιός – γόνος πορφυρογέννητος πήρε το 18,96% στον α’ γύρο και 20,62% στο δεύτερο επί του συνολικού αριθμού των εγγεγραμμένων.

Γιατί τον ψήφισε αυτό το 20%; Δεν είχαν αυταπάτες. Όχι πως δεν υπήρχαν και ηλίθιοι. Αλλά 10% οι βολεμένοι συν 10% οι βλάκες, να η «πλειοψηφία» του 20%. Αφού το 80% απλά απείχε.

Κι εδώ να πω κάτι για την αποχή. Οι Αναρχικοί έχουν δίκιο όπως κι οι Κομμουνιστές – Αριστεροί που λέμε πως αν άλλαζαν κάτι οι εκλογές, οι οποίες απλά σου προσφέρουν ψευδαίσθηση επιλογής, θα ήταν παράνομες.

Απέχω όμως δε σημαίνει «κάνε ό,τι θες». Γιατί έτσι μεταφράστηκε από τα λαμόγια που βγήκαν και σ’ αυτό έχουμε ευθύνη όσοι απείχαμε. Γιατί, αντί να κάνουμε σαφές πως δεν θέλαμε κανένα άχρηστο από αυτούς που μας έβαλαν να «επιλέξουμε», ανεχόμαστε τον κάθε απατεώνα.

Απέχω σημαίνει είμαι έτοιμος για επαναστατικές λύσεις, δε σημαίνει απογοήτευση και παραίτηση. Με αυτή την έννοια εννοούμε την αποχή. Αλλιώς την πατήσαμε.

Έτσι ο Μπακογιάννης ρήμαξε τα χρήματα των Αθηναίων, όπως κάνει κάθε νεοδημοκράτης. Έφαγαν κι οι κάμπιες, οι γαλάζιες οι παχιές, διορίστηκαν μέχρι και τα αγέννητα μελλοντικά βαφτιστήρια. Γι αυτό τον ψήφισε 20%, κι όχι 2%. Για να φάνε και να γίνει το ρουσφέτι.

Μαζί μ’ αυτούς κι ο Ρουβάς που βαρέθηκε συνέχεια μακαρόνια με κιμά. Θέλει και λίγο αστακό, χαβιάρι… Τζάμπα ήταν με το ναι; Όχι βέβαια! Όλοι οι βολεμένοι ήταν με το ναι. Όπως και οι προδότες ή οι ηλίθιοι. Ο Ρουβάς είναι βολεμένος. Έχει τα πάντα, αλλά θέλει κι άλλα.

Εμείς πάλι δεν έχουμε ούτε θέρμανση εδώ και πολλά χρόνια. Κάηκαν πάλι σήμερα μερικοί συνάνθρωποί μας που δεν είχαν καλοριφέρ. Τι είναι καλοριφέρ; Έχετε δίκιο να μην ξέρετε τη λέξη, όσοι είστε μικροί.

«Το καλοριφέρ είναι ένα μέσο θέρμανσης… Το σώμα καλοριφέρ είναι μεταλλικό κατασκεύασμα από χάλυβα, σταθεροποιημένο στον τοίχο ή (παλαιότερα) στο πάτωμα & αποτελείται από τις λεγόμενες "φέτες" οι οποίες έχουν 3 - 5 κενούς στύλους ενωμένους στις άκρες τους…» (εγκυκλοπαίδεια)

Είναι αυτά που είναι στον τοίχο τα μεταλλικά «ακορντεόν». Παλιά μας ζέσταιναν, αλήθεια λέω. Αλλά επειδή το ΟΧΙ μας βγήκε ναι, όπως ήθελε ο Ρουβάς και τα αφεντικά του, παγώνουμε κάθε χειμώνα. Θα συνεχίσουμε να παγώνουμε και να πεινάμε, όσο ανεχόμαστε να κυβερνάνε τα λαμόγια.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger