Home » , » Μεγαλούργησε πάλι ο Χατζηνικολάου

Μεγαλούργησε πάλι ο Χατζηνικολάου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 | 4:45 μ.μ.


«Ελευθερία του Τύπου στην καπιταλιστική κοινωνία - αυτό σημαίνει να εμπορεύεσαι τον Τύπο και να ασκείς επίδραση πάνω στις λαϊκές μάζες. Ελευθερία του Τύπου - είναι η συντήρηση του Τύπου, πανίσχυρου μέσου επίδρασης πάνω στις λαϊκές μάζες, με έξοδα του κεφαλαίου».

Λένιν, «Άπαντα», τόμος 37, σελ. 495-496

Προφανώς στην εποχή του διαδικτύου και της γενικότερης τεχνολογικής επανάστασης, η επίδραση της έντυπης πληροφόρησης και η συμμετοχή της στην διαμόρφωση της λεγόμενης μαζικής συνείδησης, δεν έχει την αίγλη όπως υπήρχε στην εποχή που έγραφε ο Λένιν το παραπάνω απόσπασμα. Σίγουρα πάντως εξακολουθεί να έχει ένα σημαντικό ρόλο, γι' αυτό και η καπιταλιστές εξακολουθούν να δαπανούν πακτωλό χρημάτων διατηρώντας και εκδίδοντας νέες φυλλάδες αν και είναι επιχειρηματικά ζημιογόνες. 

Τώρα, για τον Χατζηνικολάου και για το εμετικό γλύψιμο που επιχειρεί στον Ανέμελο τί άλλο να γράφουμε; Μια λογική εξήγηση είναι ότι επιχειρεί να αποκαθηλώσει τον υπάλληλο του Μαρινάκη, Στέφανο Κασιμάτη, από το βάθρο που κατέκτησε μετά το πρόσφατο πόνημα του στα "ΝΕΑ". Η άλλη προσέγγιση είναι ότι θέλησε να επιβεβαιώσει τον Βαρουφάκη που του απέδωσε ότι λειτουργεί σαν εκπρόσωπος του κυβερνητικού κόμματος και η τρίτη εξήγηση ότι θέλησε να επιφέρει ένα καίριο χτύπημα στον διευθυντή της "Καθημερινής" στην διαμάχη που έχει μαζί του για το ποιος είναι το καλύτερο δουλάκι της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger