Home » , » Η πατριαρχία εξακολουθεί να δολοφονεί

Η πατριαρχία εξακολουθεί να δολοφονεί

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 | 9:59 μ.μ.


Η 13η γυναικοκτονία για το 2022 σημειώθηκε σήμερα στην Κρήτη.

"Σύζυγος, 60 ετών, σε χωριό του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στο Άνω Μαλάκι, κατέσφαξε με απίστευτη αγριότητα την γυναίκα του, την άτυχη Γεωργία, ετών 56.

Οι συνθήκες της φρικιαστικής δολοφονίας σοκάρουν και οι αστυνομικοί που αντίκρυσαν το αποτρόπαιο θέαμα δεν πίστευαν στα μάτια τους. Τα σημάδια στην άτυχη γυναίκα -κομμώτρια στο επάγγελμα- από την απίστευτη αγριότητα της δολοφονίας της ήταν εμφανή και όσοι είδαν το σκηνικό του εγκλήματος, "πάγωσαν" Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συζυγοκτόνος, μετά την πράξη του έφυγε από το σπίτι, για να παραδοθεί λίγο αργότερα τις αστυνομικές αρχές" , αναφέρει ιστοσελίδα της Κρήτης.
 
Κι' ενώ αυτός ο κατάλογος με τα φρικιαστικά εγκλήματα μεγαλώνει συνεχώς επανέρχονται τα ερωτήματα που είχε διατυπώσει συντρόφισσα στον ιστότοπο μας: "Ποιος θα νοιαστεί; η κοινωνία, η πολιτεία, οι θεσμοί που ακόμα μας βλέπουν ως μηχανή αναπαραγωγής;". 
(Θα σας προτείναμε να διαβάσετε το ενδιαφέρον βιβλίο της Τζένης Κριθαρά "Είμαι γυναίκα, γι’ αυτό με σκοτώνεις", όπου δίνονται αρκετές απαντήσεις στα προηγούμενα ερωτήματα).

 Δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε πέρα απ' όσα αναφέρονται στο κείμενο μας "Η πατριαρχία σκοτώνει ..."

Κλείνουμε με μια τοποθέτηση χρήστη του twitter

"Όμορφη Κυριακή στην χώρα που βιάζονται ανήλικα, δολοφονούνται γυναίκες γιατί ζητούν διαζύγιο, οι καταδικασμένοι παιδεραστές κυκλοφορούν ανενόχλητοι σε θεατρικές παραστάσεις και η ελευθερία του τύπου είναι λίγο πιο κάτω από τον πάτο".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger