Home » , » Τι κοινό έχουν Τάσος Τέλλογλου και Πέτρος Τατούλης; Θήτευσαν και οι δυο τους σε αριστερούς πολιτικούς σχηματισμούς.

Τι κοινό έχουν Τάσος Τέλλογλου και Πέτρος Τατούλης; Θήτευσαν και οι δυο τους σε αριστερούς πολιτικούς σχηματισμούς.

Από giorgis , Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 | 1:19 π.μ.

Του Γ. Γ.

Επειδή η μνήμη είναι ανεξέλεγκτη, κάποιες φορές κάνει διαδρομές φέρνοντας στο μυαλό γεγονότα απ' το μακρινό παρελθόν που τα είχες λησμονήσει. 

Διαβάζοντας, λοιπόν προηγούμενη ανάρτησή μας η οποία ανάμεσα στα άλλα αναφερόταν -και είναι γεγονός- ότι ο δημοσιογράφος της "Καθημερινής", Τάσος Τέλλογλου, πέρασε για ένα φεγγάρι από ΚΝΕ-ΚΚΕ, ενώ την επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε το 1986 όταν τον προσέλαβε ο Λυκούργος Κομίνης που τότε διεύθυνε την εφημερίδα "Πρώτη", ένα εκδοτικό εγχείρημα του ΚΚΕ, συνδύασα αυτό το γεγονός με ένα άλλο ανάγνωσμα.

Χθεσινό δημοσίευμα στην "ΕφΣυν" που υπογράφει ο Πέτρος Τατούλης τιτλοφορείτε: "Ωρα εξόδου για τη Φαμίλια…". Σ' αυτό ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής της Ν.Δ εξαπολύει δριμύτατα πυρά ενάντια στην ηγεσία του κυβερνητικού κόμματος εκτιμώντας ότι "με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον ρόλο του πρωθυπουργού ήρθε πια η ώρα να κλείσει ο κύκλος της σκοτεινής παρέμβασης αυτής της ακραίας επιχειρηματικής φαμίλιας στην πολιτική ζωή του τόπου μας"!

Και ξέρετε τι κοινό έχουν Τέλλογλου και Τατούλης; Οτι και οι δυο τους θήτευσαν σε αριστερούς πολιτικούς σχηματισμούς. Ο Πέτρος Τατούλης μάλιστα στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης ήταν απ' τα πιο μαχητικά στελέχη της Αντιφασιστικής Αντιϊμπεριαλιστικής Σπουδαστικής Παράταξης Ελλάδας (ΑΑΣΠΕ), της φοιτητικής παράταξης του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. 

Τώρα το πώς βρέθηκε στην πορεία βουλευτής και υφυπουργός της Ν.Δ είναι μια άλλη ιστορία ...

Πληροφοριακά να προσθέσουμε ότι τον Τατούλη τον διέγραψε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., ο τότε πρωθυπουργός και αρχηγός της παράταξης Κώστας Καραμανλής, για την στάση που είχε πάρει στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου. Όπως δήλωνε τότε στον Ν. Κακανουνάκη είχε ενημερώσει με επιστολές του τον πρωθυπουργό για όλες τις δραστηριότητες του Ζαχόπουλου, στο υπουργείο Πολιτισμού, και ο πρωθυπουργός σφυρούσε αδιάφορα καλύπτοντας τον εκλεκτό του Ζαχόπουλο. «Αν αποκαλυφθεί το περιεχόμενο των επιστολών, θα κλάψουν μανούλες και θα φανεί για μία ακόμη φορά η ολιγωρία σε ζητήματα διαφθοράς», δήλωνε χαρακτηριστικά ο Τατούλης και χαρακτήριζε τον Καραμανλή «κοιμωμένη βασιλοπούλα»

Δεν είχε άλλη επιλογή τότε ο Κ. Καραμανλής παρά να τον απομακρύνει απ' την Κ.Ο της Ν.Δ., με τους "ενσωματωμένους" στην συντηρητική παράταξη δημοσιογράφους να εξαπολύουν μια σειρά κατηγορίες στον Τατούλη και αυτός να τους χαρακτηρίζει ως: «παπαγαλάκια που πληρώνονται μέχρι και 15.000ευρώ για να γράφουν ότι τους λένε. Υπάρχουν δημοσιογράφοι που αποτελούν στρατό πολιτικών προσώπων για να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα». 

Κλείνοντας να εκτιμήσουμε ότι αυτά που θα αποκαλυφθούν μετά την πτώση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι απίστευτα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

23 Αυγούστου 2022 στις 2:13 μ.μ.

Με το συμπαθιο φιλε Γ.Γ, αλλά η τελευταια προταση δεν κολλαει με τα του αρθρου και επιπλεον δειχνει ευχη που οδηγειται απο υπερμετρη αισιοδοξια. Ξερεις πολυ καλυτερα απο μενα πως το συστημα δεν διατηρειται χωρις ομερτα και νομους (αγραφους της μαφιας και του υποκοσμου). Μιλησε κανεις για τον Κινεζο ελιτσα, τον υπερπατριωτη Σαμαρα, τον δαμαλο εξολοθρευτη πιτιγυρων, τον οξυδερκη Γιωργακη? Οταν τα οπλα μιλουν οι παντες σιωπουν...Μεχρι να 'ρθει εκεινη η μερα που θα 'ναι ολα βροντερα!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger