Home » , » Σε "φαρ ουέστ" μετέτρεψαν την Πολυτεχνειούπολη οι υφιστάμενοι του Θεοδωρικάκου

Σε "φαρ ουέστ" μετέτρεψαν την Πολυτεχνειούπολη οι υφιστάμενοι του Θεοδωρικάκου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 | 6:02 μ.μ.

Στο τουιτάρισμα ενός χρήστη του διαδικτύου συμπυκνώνεται όλη η σκοπιμότητα της σημερινής ενέργειας των μπάτσων στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου: Η διαφαινόμενη επικοινωνιακή ήττα με την πανεπιστημιακή αστυνομία, έφερε μια επικοινωνιακή και "αιφνίδια" επιχείρηση στις παλιές εστίες του ΕΜΠ οπού μετά από πιστολίδι, συνελήφθησαν σεσημασμένα (άρα γνωστότατα) βαποράκια. Ύψιστος σκοπός η επικοινωνία όχι η ουσία, το εμπεδώσαμε.

Οταν η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι το όνειρο της να αστυνομεύσει τα ΑΕΙ εξελίσσεται σε εφιάλτη -χαρακτηριστικό της συνέχειας των αγωνιστικών κινητοποιήσεων είναι ότι σήμερα στις 7 έχει συλλαλητήριο  ενάντια στην αστυνομοκρατία των ΑΕΙ και αύριο έχει ανακοινωθεί ανάλογη συναυλία - το μόνο που της έμεινε είναι η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος.

Δεν πρόκειται για σκηνικό ταινίας γούεστερν, αλλά για την αστυνομία του Τάκη Θεοδωρικάκου, η οποία κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην περιοχή δεν δίστασε να ανοίξει πυρ, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα όσων βρίσκονταν κοντά στο σημείο, αναφέρει η ειδησεογραφία, ενώ σε άλλο ιστότοπο διαβάζουμε: Γεμάτη φοιτητές ήταν η κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της ΕΛΑΣ με πυροβολισμούς μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου, σύμφωνα με αυτόπτεις μάρτυρες που βρέθηκαν στο σημείο.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν πολύ κοντά σε αμφιθέατρα, όπου διεξάγονται εξετάσεις, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες, η Αστυνομία έκανε έρευνες σε δωμάτια φοιτητών, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε διαμερίσματα, καθώς, βάσει καταγγελιών, πάνοπλοι αστυνομικοί εγκαταστάθηκαν στο Πολυτεχνείο και ερευνούσαν φοιτητές σε στυλ "ράμπο".

Η αστυνομική προσέγγιση του γεγονότος από χρήστη του twitter είναι: "Ξεκαθάρισμα λογαριασμών από εγκληματικές οργανώσεις στην πανεπιστημιούπολη για τον έλεγχο ναρκωτικών στην περιοχή. Η διακίνηση ηρωίνης στην περιοχή πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στην ελληνική αστυνομία".

Και στην τελική δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αντίληψη αν κάνει μια βόλτα κάποιος στην Ομόνοια ή στα Εξάρχεια για να καταλάβει με τίνος κάλυψη διακινούνται τα ναρκωτικά. 

Αλλά και μια πρόχειρη αναζήτηση που κάναμε στον ιστότοπο μας συναντάμε:

1.600 ευρώ η μηνιαία ταρίφα για τους μπάτσους που "προστατεύουν" εμπόρους ναρκωτικών

Μπάτσοι πουλάνε ναρκωτικά στις καλύτερες τιμές

Αλλοι δυο μπάτσοι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε κύκλωμα πώλησης όπλων και ναρκωτικών

Και για να μην πλατιάζουμε μόνο σε μια μεγάλη μαφιόζικη εγκληματική συμμορία που είχε ανακαλυφθεί έχουν ταυτοποιηθεί να είναι μπλεγμένοι 43 μπάτσοι

 Οσο για τα προσχήματα που επικαλείται η ηγεσία της αστυνομίας γι' αυτή της την ενέργεια, την απάντηση την δίνει ανακοίνωση της ΚΝΕ: 

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Οι φοιτητές και οι σύλλογοί τους έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τη δράση διάφορων ύποπτων κυκλωμάτων, ακόμα και ποινικών, στη συγκεκριμένη φοιτητική εστία του ΕΜΠ. Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, που γνωρίζει το πρόβλημα και αντί να αντιμετωπίζει το οργανωμένο έγκλημα και το ναρκεμπόριο, ο προσανατολισμός της εξακολουθεί να είναι η καταστολή στους λαϊκούς αγώνες, στους φοιτητές και τους συλλόγους τους, αξιοποιώντας τέτοια γεγονότα». 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger