Home » » Βοσκοί και Λύκοι

Βοσκοί και Λύκοι

Από giorgis , Κυριακή 20 Ιουλίου 2008 | 2:23 μ.μ.


Για χρόνια απομονωμένοι στο βουνό ζούσαν πατέρας και γιός. Ολη η ζωή τους ήταν τα ζωντανά, το μαντρί, και ο μπαχτσές τους.
Τα νταλαβέρια που είχαν με τον άλλο κόσμο ελάχιστα.
Τσούλαγε ο καιρός και το βοσκόπουλο είχε φτάσει στα δεκαέξι του. Μαζί με το μουστακάκι που ξεφύτρωσε άρχισε να του βγαίνουν βασανίστηκα «φουντώματα». Εβλεπε και τα παιχνίδια που έκανε ο αγαπημένος του τράγος με τις κατσίκες και άρχισαν να του περνούν περίεργες ιδέες απ’ το μυαλό.

Το ξάναμμα του το εκδήλωσε και στο παραμιλητό όταν κοιμόταν. Τότε ήταν που ο γέρος του ανθίστηκε την φτιάξη. Τι μπελάς κι αυτός, συλλογίστηκε. Ζούληξε το μυαλό του και έβγαλε απόφαση. Φώναξε τον πιτσιρικά του και του λέει: «Ακου γιέ μου. Μεγάλωσες πια και πρέπει να βρεθείς με γυναίκα. Καταλαβαίνεις για πιο λόγο. Λοιπόν, θα σου δώσω παράδες και το πρωί θα πάρεις το μονοπάτι για το χωριό. Από κει θα πάρεις το λεωφορείο και θα βρεθείς στην πόλη. Αμα φτάσεις θα ρωτήσεις που είναι τα σπίτια με τα κόκκινα φωτάκια. Θα πληρώσεις την γυναίκα που είναι εκεί και αυτή θα σε βολέψει. Κατάλαβες;».

Παπαρούνα έγινε ο πιτσιρικάς, κούνησε καταφατικά το κεφάλι του και έσπευσε να εξαφανιστεί.
Ολη νύχτα δεν κοιμήθηκε. Αγωνία και φόβος τον είχαν κυριεύσει. Απ’ την μια ήθελε πολύ να πάει με γυναίκα απ’ την άλλη δεν ήξερε πως πρέπει να φερθεί.
Για να μην τα πολυλογούμε λοιπόν, την άλλη μέρα βρέθηκε σε ένα μπουρδέλο. Του ‘κατσε λάσπη. Θες η τσατσά που τον αντιμετώπισε σαν βλαχαδερό, θες η ιερόδουλη που τον κόμπλαρε με το λεξιλόγιο της, κούκου γιοκ.
Τζάμπα τα λεφτά που έδωσε, άδικα πήγε η ταλαιπωρία που έφαγε.

Γυρνάει στην στάνη σωματικά και ψυχικά κομμάτια. Να σκάσει και ο γέρος του όταν έμαθε το σκηνικό. Δεν το βάζει όμως κάτω ο τσοπάνης. Την επόμενη βδομάδα ξαναφωνάζει τον γιό του και του λέει: «Τώρα θα σου δώσω τους διπλούς παράδες απ’ ότι την άλλη φορά. Πήγαινε σε άλλη γυναίκα που κάνει αυτή την δουλειά, δώστης τα και θα σε περιποιηθεί. Ξέρει αυτή».

Ετσι και έγινε. Αυτή την φορά όλα πήγαν καλά. Ο πιτσιρικάς βρέθηκε σε πρωτόγνωρες γ’ αυτόν καταστάσεις, τρελάθηκε από ευχαρίστηση και παίρνει τον δρόμο για την στάνη. Δεν περπατούσε, πετούσε. Φτάνοντας προς το μαντρί βλέπει τον πατέρα του να τον περιμένει σε ένα ύψωμα. Κάνοντας τα χέρια του χωνί τα βάζει στο στόμα του και φωνάζει: «Ω, Μπα (σημ. μπαμπά) πουλσ’ τ’ αρνιά τσι καν’τα μ’νιά».

Προσωπικά δεν ξέρω τι μπορείς να κατορθώσεις αν πουλήσεις αρνιά. Αυτό που γνωρίζω σίγουρα είναι ότι τα κονομάς χοντρά αν ξεπουλάς την δημόσια περιουσία και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης στους πλουτοκράτες.

Αντιγράφω απ’ τα πρακτικά της βουλής κάποιες τοποθετήσεις του βουλευτή του Πασόκ, Μ. Καχριμάκη: «Αύξηση 70% σε ένα μόλις χρόνο και 100.000 ευρώ bonus ήταν η ανταμοιβή της Κυβέρνησης Καραμανλή στον εκλεκτό του Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ. Για την διάλυση και το ξεπούλημα του ΟΤΕ ο κ. Βουρλούμης σεμνά και ταπεινά έφθασε τελικά να αμείβεται με 700.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή πάνω από 50.000 ευρώ το μήνα!!!! Όσο για τον άλλο «γαλάζιο» εκλεκτό, τον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, είδε τις αποδοχές του να αυξάνονται κατά 300%, φθάνοντας να λαμβάνει και αυτός ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ περισσότερα από 50.000 ευρώ, δηλαδή κοντά 700.000 ευρώ το χρόνο!
Πηγαίνετε να πείτε στους απλούς εργαζόμενους ψηφοφόρους σας για τις αυξήσεις 300% που δίνετε στους ημετέρους σας! Όλα αυτά τα λεφτά στην τσέπη του εκλεκτού σας Διοικητή, που κατόρθωσε με μία και μόνη απόφασή του να χαρίσει σε συγκεκριμένο όμιλο επιχειρήσεων εγγυήσεις 271,6 εκ ευρώ με αποτέλεσμα η Τράπεζα να ζημιωθεί μόνο για το 2005 με το υπέρογκο ποσό των 70 εκ ευρώ!…»

Εχουν ξεσαλώσει τόσο απροκάλυπτα στου γιουρούσι του δημοσίου χρήματος τα κυβερνητικά στελέχη που ακόμα και δεξιές φυλλάδες τους ζητάν να βάλουν φρένο. Ενώ μέχρι και η ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα έβγαλε ανακοίνωση αναφέροντας τους «Διοικητές Οργανισμών και Τραπεζών, οι οποίοι αυξάνουν, κατά το δοκούν, τους μισθούς και φυσικά τις συντάξεις τους, με τα αρμόδια υπουργεία, απλά, να παίζουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου», και τις «ειδικές ρυθμίσεις» σύμφωνα με τις οποίες «Γενικοί Γραμματείς υπουργείων, με μόνο 3 χρόνια θητεία δικαιούνται πλήρη σύνταξη. Διευθυντές υπουργείων με μια μόνο ημέρα υπηρεσίας δικαιούνται 2.000 με 3.000 ευρώ παραπάνω σύνταξη».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger