Home » » 14 χρόνια για μια μολότοφ!

14 χρόνια για μια μολότοφ!

Από giorgis , Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008 | 7:29 μ.μ.

Μια παρέα νέων σε μια επαρχιακή πόλη (Αμφισσα), αγανακτισμένοι από το ανελέητο κυνηγητό των μπάτσων που τους έγραφαν με τα μηχανάκια, μαζεύτηκαν κι έστησαν μια επίθεση με μολότοφ ενάντια σ' ένα περιπολικό.
«Για πλάκα», όπως είπαν στη συνέχεια.

Οταν έτρεξαν να φύγουν, ένας δεν άντεξε και σωριάστηκε στο οδόστρωμα. Πάσχει εκ γενετής από βαριά μορφή άσθματος και βρίσκεται συνεχώς υπό θεραπεία με κορτιζόνη σε μεγάλη δόση.
Οι φίλοι του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο και συνελήφθησαν όλοι.

Ο Διονύσης Χονδρός επέδειξε γενναιότητα. Ανέλαβε την ευθύνη αυτός: εγώ πέταξα τη μολότοφ. Δεν ανέφερε κανένα άλλο όνομα, γιατί ο αξιακός του κώδικας δεν το επιτρέπει, όπως δηλώνει.

Προφυλακίστηκε και αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας. Στη δίκη επανέλαβε θαρραλέα όσα είχε παραδεχτεί από την αρχή.
Μοναδικό κίνητρο μας ήταν η «πλάκα» -είπε- και σε καμιά περίπτωση δεν είχαμε πρόθεση να βλάψουμε άνθρωπο ή να προκαλέσουμε πυρκαγιά.

Το σκηνικό όμως ήταν στημένο. Επρεπε να σταλεί ένα τρομοκρατικό μήνυμα σε όλη τη νεολαία της περιοχής. Το μπατσοσυνδικάτο μίσθωσε δικηγόρους οι οποίοι παραστάθηκαν ως πολιτικώς ενάγοντες.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου (Μικτό Ορκωτό) προσπαθούσε συνεχώς να ενισχύσει την κατηγορία.
Η πίεση στους λαϊκούς δικαστές ήταν τρομακτική.

Η δίκη ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 3 ταξημερώματα!

Η ετυμηγορία ήταν καταπέλτης. 5 χρόνια με αναστολή στους δυο κατηγορούμενους για απλή συνεργεία, 14 χρόνια χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα στον Δ. Χονδρό. Ούτε για φόνο να δικαζόταν. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν του αναγνώρισαν ούτε ένα ελαφρυντικό, μολονότι είναι μόλις 23 ετών και έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Στη φυλακή της Αμφισσας ο ο Δ. Χονδρός άρχισε να παθαίνει συνεχείς κρίσεις άσθματος.

Επειδή ήταν αναγκασμένοι να τον μεταφέρουν συνεχώς στο νοσοκομείο, τον μετήγαγαν στο κατ' ευφημισμό νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Εκεί διαπίστωσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης του και εδώ και τρεις εβδομάδες νοσηλεύεται φρουρούμενος στη «Σωτηρία».

Η κατ' έφεση δίκη έχει οριστεί για το Μάρτη του 2009, όμως ο πρόεδρος του δικαστηρίου δεν καθαρογράφει την απόφαση και έτσι ο κρατούμενος δεν έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την αποφυλάκιση του μέχρι τη δίκη.

Ενα νέο παιδί, θύμα των κατασταλτικών μηχανισμών (αστυνομίας και δικαιοσύνης) που τον επέλεξαν ως παράδειγμα για να τρομοκρατήσουν τους συνομιλήκους του, θύμα του κοινωνικού ρατσισμού απέναντι στους νέους, καταδικάζεται σε αργό θάνατο, αντιμετωπιζόμενο σαν μεγάλος κακούργος.

Την ώρα που οι μεγαλοαπατεώνες τριγυρνούν ελεύθεροι, την ώρα που γύρω μας χορεύουν τα σκάνδαλα και οι πρωταγωνιστές τους μας βγάζουν κοροϊδευτικά τη γλώσσα, την ώρα που το κεφάλαιο στραγγίζει κάθε οικονομική ικμάδα του τόπου μας με τις πλάτες του κράτους, αυτό το ίδιο κράτος συμπεριφέρεται εκδικητικά σε ανθρώπους σαν τον Δ. Χονδρό, επειδή οι πράξεις τους αμφισβήτησαν την εξουσία.

Εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ

Υ.Γ Ας θυμηθούμε την αντιμετώπιση που είχα απ' το δικαστήριο οι μπάτσοι που σακάτεψαν στο ξύλο τον Κύπριο φοιτητή στην Θεσσαλονίκη
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

18 Οκτωβρίου 2008 στις 8:17 μ.μ.

Πολύ καλό το blog σας και η ανάρτηση σας.
Δυστυχώς ζούμε στην εποχή που μερικά παιδιά έστω και απο λάθους αντιδρούνε στο σύστημα και τους καταδικάζουν με τις πιο αυστηρές ποινές, ένω τους υπαίτιους του Χρηματιστηρίου, του Βαλτοπεδίου και των Μιζών του 2004 τους έχουμε ελεύθερους.
Γιατί αυτό?
Γιατί η δικαιοσύνη είναι μόνο για τους αδύνατους και όχι για εκείνους που εχουν φράγκα και πουλάνε.

Συνεχίστε έτσι μου αρέσει το blog σας.

Το παιδί της πλατείας απο Ζάκυνθο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger