Home » , » Γυναίκα με προσόντα

Γυναίκα με προσόντα

Από giorgis , Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008 | 5:43 μ.μ.


Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου κανένας δεν αμφέβαλε ότι μαζί με τους καλογέρους στην λεηλασία συμμετείχαν και πολιτικάντηδες. Τα πυρά όμως μέχρι τώρα στρέφονταν σχεδόν αποκλειστικά στο πρόσωπο του υπουργού προπαγάνδας Ρουσόπουλου.

Σήμερα μαθαίνουμε – από δημοσίευμα του "Εθνους"- ότι ένας άλλος υπουργός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο πλιάτσικο που έγινε με λεία την δημόσια περιουσία είναι και ο Γ. Αλογοσκούφης.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα:

«Με δύο κινήσεις ματ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων του να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο στις αποφάσεις της εποπτευόμενης από αυτόν Κτηματικής Εταιρείας του Δημόσιου.

Από τις πρώτες ημέρες της νέας διακυβέρνησης ο υπουργός Οικονομίας τοποθέτησε στο διοικητικό συμβούλιο της νευραλγικής Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, που διαχειρίζεται όλη τη δημόσια ακίνητη περιουσία, έναν άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του, τη νομική σύμβουλο του ΥΠΕΘΟ Πάολα Μάλοβιτς.

Ο κ. Αλογοσκούφης την τοποθέτησε στη συγκεκριμένη θέση, παρότι τα ιδιωτικά της συμφέροντα έρχονταν σε αντίθεση με το έργο που θεωρητικά καλείται να υπερασπιστεί η κτηματική εταιρεία, δηλαδή τη διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας.
Η ίδια η κ. Μάλοβιτς είναι μία εκ των κληρονόμων της οικογένειας Νάστου, που βρίσκονται σε αντιδικία με την ΚΕΔ, γιατί διεκδικούν χιλιάδες στρέμματα του Υμηττού, με τίτλους από την εποχή της Τουρκοκρατίας».

Ψάχνοντας στο αρχείο μας για να μάθουμε ποια είναι η δικηγόρος, στενή συνεργάτης του Αλογοσκούφη, Πάολα Μάλοβιτς, συναντήσαμε μια ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και μείναμε άφωνοι.
Οντος ο Αλογοσκούφης ξέρει να ανταμείβει πλουσιοπάροχα τους συνεργάτες του με λεφτά του ελληνικού δημοσίου. Και σίγουρα αυτή η γυναίκα θα έχει την δυνατότητα να «κλείνει επωφελείς δουλειές» πιθανόν και «κάτω απ’ το τραπέζι».

Πάρτε μια γεύση από την ερώτηση που απευθύνουν στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αποδέκτη τον Αλογοσκούφη:

«Φαίνεται, όμως, ότι η εύνοια της Κυβέρνησης Καραμανλή προς τους ολίγους ισχυρούς «εκλεκτούς» της δεν γνωρίζει όρια, όπως αποδεικνύουν οι επτά ταυτόχρονοι (!!!) διορισμοί της κα Μάλοβιτς σε περίβλεπτες θέσεις με Υπουργική υπογραφή, ενώ κατ’ εξαίρεση της έχει επιτραπεί να εξαιρεθεί της αναστολής, που προβλέπεται σε τέτοιες θέσεις, και να συνεχίζει να ασκεί ΚΑΙ το ελεύθερο επάγγελμα του δικηγόρου.

Ένα ρεσιτάλ ευνοιοκρατίας και παντελούς έλλειψης πολιτικού φιλότιμου ξεδιπλώνεται από το 2004 και αποτυπώνεται στα παρακάτω ΦΕΚ:

1) ΦΕΚ Γ’ 129/5-5-04

Η κα Μάλοβιτς με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών διορίζεται σε θέση Ειδικής Συνεργάτιδος στο Πολιτικό του Γραφείο

2) ΦΕΚ Β’ 863/11-6-04

Η κα Μάλοβιτς πάλι με υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών εξαιρείται από την αναστολή άσκησης του λειτουργήματος του δικηγόρου (!!!) και της επιτρέπεται η παράλληλη άσκηση καθηκόντων Ειδικής Συνεργάτιδας και ελεύθερου επαγγελματία… Σεμνά και ταπεινά.

3) ΦΕΚ ΝΠΔΔ 128/27-5-04 και ΦΕΚ ΥΟΔΔ 22/28-9-06

Με αποφάσεις και πάλι του κ. Αλογοσκούφη η κα Μάλοβιτς διορίζεται μέλος της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων

4) ΦΕΚ Β’ 148/7-2-05

Στην νεοϊδρυθείσα Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.) ιδιοκτησίας του Δημοσίου εκπροσωπούμενου από το Υπουργείου Οικονομικών, με απόφαση του τότε Υπουργού Υγείας η κα Μάλοβιτς προσθέτει μία ακόμα ιδιότητα στα πολύπλευρα καθήκοντα της συμμετέχοντας στο ΔΣ της εν λόγω εταιρείας του Δημοσίου

5) ΦΕΚ Β’ 754/6-6-2005

Με υπογραφές των κ. Αλογοσκούφη και Σπηλιωτόπουλου, η κα Μάλοβιτς διορίζεται σε μία ακόμα θέση, αυτή τη φορά στη Διυπουργική Συμβουλευτική Ομάδα Εργασίας για την Κατάρτιση Σχεδίου Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΘΑ και ΕΛΒΟ.

6) ΦΕΚ ΥΟΟΔ 19/25-9-06

Ο Υπουργός Οικονομικών, έχοντας προφανώς εκτιμήσει το έντονο ενδιαφέρον της κα Μάλοβιτς για τα ακίνητα, την διορίζει σε ένα ακόμα Διοικητικό Συμβούλιο Εταιρείας του Δημοσίου, στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ Α.Ε.).

7) ΦΕΚ Β 1030/31-7-06

Πρόκειται για έναν ακόμα διορισμό της κα Μάλοβιτς από τον κ. Αλογοσκούφη, αυτή τη φορά στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την υποστήριξη του έργου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφερειακής Πολιτικής και Δημοσίων Επενδύσεων (Διαχειριστική Αρχή ΚΠΣ)8) ΦΕΚ Β 1041/1-8-06 και ΦΕΚ ΥΟΔΔ 286/10-7-07

Η κα Μάλοβιτς με απόφαση και πάλι του κ. Αλογοσκούφη διορίζεται στην Τεχνική Γραμματεία της Επιτροπής για τη διενέργεια διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου «Προσδιορισμός επικοινωνιακής στρατηγικής και εφαρμογή σχεδίου δράσης του Γ’ ΚΠΣ για το υπόλοιπό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωσή του».

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της σημασίας και των αρμοδιοτήτων της συνεργάτιδας του Υπουργού σε αυτήν την Επιτροπή, σημειώνεται ότι ο Υπουργός αποφασίζει λόγω της ιδιαιτερότητας και του οικονομικού μεγέθους του αξιολογούμενου προς ανάθεση έργου, να ανταμείψει την κα Μάλοβιτς με 1170 ευρώ για τις συνεδριάσεις μόνο του πρώτου τριμήνου που πραγματοποιούνται εκτός κανονικού ωραρίου….»!

Ενα τέτοιο φρούτο με προϊστορία μάλιστα στις καταπατήσεις δημόσιας γης - διώκεται ποινικά και για κακούργημα- δεν είναι δυνατόν να μένει αναξιοποίητη απ' τον νεοδημοκρατικό λόχο που μας κυβερνά.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger