Home » » Τους πήραν με γιαούρτια

Τους πήραν με γιαούρτια

Από giorgis , Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009 | 7:27 μ.μ.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κάνει προκλητικές οικονομικές παραχωρήσεις στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, εξαπολύει τους εισπρακτικούς μηχανισμούς της να εξοντώσουν τους μικροεπαγγελματίες που με τεράστιο αγώνα επιβιώνουν επαγγελματικά.
Η οικονομική ανέχεια όμως που έχουν οδηγηθεί χιλιάδες επαγγελματίες, απ' την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης τους αναγκάζεις να αντιδρούν … αναρχικά.

Όπως διαβάζουμε στην τοπική εφημερίδα Αιολικά Νέα: «Πρωτοφανές ξέσπασμα οργής (που συνοδεύτηκε και από εκτόξευση γιαουρτιών και αυγών), προκάλεσε στη Λήμνο η παρουσία τριών ελεγκτών της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων και συγκεκριμένα του ΣΔΟΕ, το πρωί της Τετάρτης. Η αρχική δυσφορία, μετατράπηκε σε κινητοποίηση εκατοντάδων ανθρώπων που πέταξαν κυριολεκτικά έξω από τη Λήμνο τους τρεις υπαλλήλους, εξαναγκάζοντάς τους να φύγουν με το βραδινό καράβι.
Παράλληλα είχαν κρατήσει ακινητοποιημένο το "Θεόφιλος" που εκτελούσε το δρομολόγιο μέχρι να φτάσουν στο λιμάνι οι υπάλληλοι, οι οποίοι μετατράπηκαν σε "αποδιοπομπαίους τράγους". Η ιστορία που θυμίζει κινηματογραφική ταινία, αναμένεται να έχει και συνέχεια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι εν λόγω υπάλληλοι προτίθενται να υποβάλουν μηνύσεις.
Οι επαγγελματίες του νησιού, που συγκρότησαν μία ομάδα με το όνομα "Ομάδα Πρωτοβουλίας Ελεύθερων Επαγγελματιών", την ίδια μέρα εξέδωσαν υπόμνημα-διαμαρτυρία, με το οποίο ζητούν να σταματήσουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στη Λήμνο, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση τους πιέζει και τους οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση.
«Δεν σας θέλουμε πια στο νησί μας, είστε ανεπιθύμητοι, δεν έχουμε πια να δώσουμε», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στο υπόμνημα. …».

Και το ρεπορτάζ της εφημερίδας περιγράφει το κλίμα που επικράτησε: «Τα πράγματα αγρίεψαν με την δύση του ηλίου. Οι τρεις υπάλληλοι επισκέφτηκαν το βράδυ ένα κεντρικό ουζερί της Μύρινας, συνοδευόμενοι από ολιγομελή ομάδα αστυνομικών. Εκεί αφού έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους ακολούθησε ο δεύτερος γύρος. Το τραπέζι περικυκλώθηκε από Λημνιούς, οι οποίοι συνέχιζαν να ζητούν από τους υπαλλήλους να φύγουν. Κουβέντα στην κουβέντα, τα "αίματα" άρχισαν να ανάβουν. Κάποιοι θερμόαιμοι άρχισαν να τραβούν τα τραπέζια του ουζερί.

"Θα φύγετε από εδώ μόνο για να πάτε στο λιμάνι", ήταν η επωδός που ακουγόταν (οι αστυνομικοί είχαν διακριτική παρουσία). Οι τρεις υπάλληλοι αφού αρνήθηκαν ξανά, σηκώθηκαν από το τραπέζι τους λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ για να πάνε στο αυτοκίνητό τους. Εκείνη την ώρα εκτυλίχθηκαν τα πιο έντονα επεισόδια. Το αυτοκίνητο περικυκλώθηκε από πλήθος κόσμου που το κουνούσαν πάνω-κάτω σαν καρυδότσουφλο.
"Ήταν τέτοια η οργή του κόσμου που θα μπορούσαν να μεταφέρουν το αυτοκίνητο σηκωτό στο λιμάνι", μας είπε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού. Ύστερα άρχισαν να εκσφενδονίζουν στο αυτοκίνητο γιαούρτια και αυγά. Ο συγκεντρωμένος κόσμος είχε μπλοκάρει και το τζιπ της Αστυνομίας που μετέφερε τους αστυνομικούς και το σκηνικό στο κέντρο της Μύρινας θύμιζε εικόνα εξέγερσης.
Παράλληλα μία άλλη ομάδα είχε πάει στο λιμάνι με σκοπό να εμποδίσει τον απόπλου του "Θεόφιλου", μέχρι να μεταβούν εκεί οι τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger