Home » , » Το κεφάλαιο επιτίθεται εμείς .. μοιρολογούμε

Το κεφάλαιο επιτίθεται εμείς .. μοιρολογούμε

Από giorgis , Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009 | 4:11 μ.μ.

«Η κυβέρνηση της... αρπαχτής και της κοροϊδίας χτύπησε ξανά! Τα φορομπηχτικά μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου δεν έχουν καμία αναπτυξιακή λογική, δεν συμβάλλουν στη θωράκιση της οικονομίας από την κρίση, και δεν πρόκειται να αποφέρουν ούτε καν μεσοπρόθεσμα οφέλη στα άδεια δημόσια ταμεία. Ενα «γιουρούσι» στις τσέπες των φορολογουμένων είναι και τίποτε περισσότερο...».

Σωστή η παραπάνω διαπίστωση που ανήκει στην εφημερίδα «Εθνος».
Κι αυτή η φοροκαταιγίδα είναι μόνο η αρχή. Τα χειρότερα θα τα ακούσουμε τον Οκτώβρη και θα είναι μέτρα αύξησης των έμμεσων φόρων. Από τον ΦΠΑ, τα ποτά και τα τσιγάρα, μέχρι τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων.

Κι ενώ ο λαϊκός πληθυσμός στραγγαλίζεται από την φορολογία ο Παπαθανασίου εξακολουθεί να επαναλαμβάνει ότι ο φόρος στα κέρδη των επιχειρήσεων δεν πρόκειται να αυξηθεί γιατί κάτι τέτοιο η κυβέρνησή τους το θεωρεί ..αντιαναπτυξιακό.
Προφανώς το φορολογικό ξεζούμισμα του εργάτη και του συνταξιούχου το θεωρεί ..ανάπτυξη.

Και το δράμα είναι ότι μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση ο εργαζόμενος λαός εξακολουθεί να παίζει το ρόλο της ..μοιρολογίστρας. Οσο δεν αντιστεκόμαστε, όσο υπομένουμε μοιρολατρικά τις αυθαιρεσίες, τους εξευτελισμούς, την απόλυτη ασυδοσία του κεφάλαιου, τόσο τ’ αφεντικά θ’ αποθρασύνονται και θα θέλουν να πάρουν κι άλλα.

Αν δεν το συνειδητοποιήσουμε αυτό είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger