Home » » Οταν διατάζουν οι "κηδεμόνες"

Οταν διατάζουν οι "κηδεμόνες"

Από giorgis , Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009 | 2:22 μ.μ.

Την στιγμή που η χώρα του αντιμετωπίζει την χειρότερη οικονομική κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών (ο εργαζόμενος λαός για να είμαστε ακριβείς) ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ντ. Σπέκχαρντ ήρθε να μας δώσει τα «φώτα» του.

Απ’ ότι διαβάζουμε στην «Ελευθεροτυπία» ζητά απ’ την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να πάρει μέτρα για μεγαλύτερη ευλυγισία στην αγορά εργασίας, και να καταργήσει την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, όπως επίσης και την επιβολή και «ενός σταθερού και προβλέψιμου φορολογικού συστήματος».

Αυτή περίπου είναι και η πολιτική που ακολουθεί η Αμερική – στο όνομα της αντιμετώπισης της «οικονομικής κρίσης» - η οποία οδήγησε σε έκρηξη της ανεργίας, φτάνοντας στο σημείο «Το 14,6% των αμερικανικών νοικοκυριών (ποσοστό που αναλογεί σε 49,1 εκατομμύρια ανθρώπους) να έχουν δυσκολία να εξασφαλίσουν φαγητό για όλα τα μέλη τους» σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Όπως έγραψε και ο Αμερικανός δημοσιογράφος Μπάρι Γρέι: «Οι εργαζόμενοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρωτοφανή εκμετάλλευση, που όμοιά τους είχαν γνωρίσει οι πρόγονοί τους πριν από έναν αιώνα. Έτσι, τα ημερομίσθια και το βιοτικό τους επίπεδο θα συγκλίνουν προς τα κάτω με εκείνα των συναδέλφων τους που ζουν και εργάζονται στις πιο ανταγωνιστικές ασιατικές αγορές. Η Αμερική, δε, θα δώσει για άλλη μια φορά το παράδειγμα στον παγκόσμιο καπιταλισμό, σαν ένα μοντέλο για παρόμοιες επιθέσεις κατά των εργαζομένων και σε άλλες χώρες».

Αυτό ακριβώς κάνει και σήμερα ο Αμερικάνος πρεσβευτής στην Αθήνα. (Εδώ να επισημάνουμε ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι παροτρύνσεις του Αμερικανού πρεσβευτή αντιμετωπίστηκαν με ευμενή σχόλια απ’ τους ντόπιους εκπροσώπους των καπιταλιστών. Το παράδειγμα της Αμερικής τους ενθουσιάζει. Εκεί όσο περισσότερο οδηγείτε στην ανέχεια τα αμερικάνικα νοικοκυριά τόσο εκτοξεύονται στα ύψη τα κέρδη των πλουτοκρατών. Κάτι τέτοιο θα συμβεί και εδώ).

Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε ότι ήδη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές των ξένων κηδεμόνων της. Αρκεί μια ματιά να ρίξει κανείς στους τίτλους των οικονομικών εφημερίδων και τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους.

Ολοκληρώνοντας την ανάρτησή μας να δώσουμε τον λόγο σε μια απ’ τις ελάχιστες έντιμες φωνές του αστικού τύπου.

Εγραψε λοιπόν χτες ο Γ. Παπαδόπουλος-Τετράδης στην «Ελευθεροτυπία»: «Η δεξιά παράταξη - όπως άλλωστε και η λεγόμενη σοσιαλιστική - έχει εδραιωμένες σχέσεις με τους εκπροσώπους του τραπεζικού, βιομηχανικού, εμπορικού και εφοπλιστικού κεφαλαίου, όποιος και αν είναι ο αρχηγός της. Πραγματικός αρχηγός είναι το επιχειρηματικό εθνικό και υπερεθνικό συμφέρον. Και μ' αυτό τον γνώμονα, για τον μέσο πολίτη θα είναι μικρή η διαφορά όποιον κι αν έχει για πρωθυπουργό».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger