Home » , » Eπικοινωνιακά τρικ

Eπικοινωνιακά τρικ

Από giorgis , Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009 | 9:31 π.μ.

Τύφλα να ‘χει ο Ρουσόπουλος μπροστά στην επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ.
Τα κυβερνητικά τσακάλια της κυβέρνησης έχουν πιάσει το νόημα. «Πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα», που λέει μια λαϊκή ρήση.
Στην προκειμένη περίπτωση κλείνουν σε όλους τους τόνους τις λέξεις «διάλογος», «δημόσια διαβούλευση» κ.λ.π., ενώ στην ουσία όλες οι αποφάσεις τους είναι προαποφασισμένες.

Το είδαμε αυτό στον διάλογο-απάτη για το ασφαλιστικό, το βλέπουμε τώρα στην «δημόσια διαβούλευση» για το φορολογικό σύστημα.
Και είναι εντυπωσιακό ότι σε κάθε τηλεοπτική εμφάνιση κυβερνητικών στελεχών, έχουν τέτοιες «πιασάρικες» ερωτήσεις απ’ τους δημοσιογράφους που κάνουν το σκηνικό να μοιάζει εντελώς στημένο.

Βλέπαμε, ας πούμε το πρωί τον Γ. Παπακωνσταντίνου στον Αντένα.
Τον ρωτάει ο Λιαρέλης για το εξωφρενικό χαράτσι που επιβλήθηκε στα τέλη κυκλοφορίας (αλήθεια σ’ αυτή την κυβερνητική απόφαση έγινε κανένας «διάλογος»;).
Και τι απαντάει ο υπουργός; «Το 80% των τελών κυκλοφορίας καταλήγουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, και μάλιστα αυτά τα λεφτά δεν φτάνουν για να επιτελέσει το έργο της».
Πείστηκε ο δημοσιογράφος από την απάντηση του υπουργού και το προσπερνάει. Λες και τον ιδιοκτήτη ενός αυτοκινήτου τον ενδιαφέρει το προϊόν της νόμιμης ληστείας που υφίσταται σε ποιο ταμείο καταλήγει.

Αρχίζει να μιλάει για τους νέους φόρους που θα επιβληθούν από την 1 Γενάρη ο υπουργός.
Όταν ο Παπαδάκης του επισημαίνει ότι οι φόροι στην βενζίνη θα πλήξουν καίρια τα χειμαζόμενα λαϊκά στρώματα η απάντηση του υπουργού ήταν καταλυτική: «Στην Ελλάδα οι φόροι απ την βενζίνη είναι χαμηλότεροι απ’ όλες της χώρες της Ε.Ε και έχουμε δεσμευτεί να αυξηθούν σταδιακά για να φτάσουν στα επίπεδα των άλλων χωρών της Ε.Ε μέχρι το 2012».
Και αντί ο δημοσιογράφος να του κάνει την αυτονόητη ερώτηση που προκύπτει «μα αφού έχετε ήδη δεσμευτεί στις αποφάσεις που θα πάρετε, τι νόημα έχει η "δημόσια διαβούλευση" που λέτε;», αυτός καταπίνει αμάσητη την απάντηση του Παπακωνσταντίνου.

Με τέτοια επικοινωνιακά τρικ η κυβέρνηση και με την βοήθεια των ΜΜΕ προχωράει στην ολομέτωπη επίθεση στον κόσμο της εργασίας
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger