Home » » "Θεόπνευστες" εξελίξεις

"Θεόπνευστες" εξελίξεις

Από giorgis , Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010 | 4:03 μ.μ.



"O μαρξισμός όλες τις σύγχρονες θρησκείες και εκκλησίες, όλες τις κάθε λογής θρησκευτικές οργανώσεις, τις βλέπει πάντα σαν όργανα της αστικής αντίδρασης, που χρησιμεύουν για την υπεράσπιση της εκμετάλλευσης και την αποχαύνωση της εργατικής τάξης".

Β.Ι. Λένιν


Καρφί δεν μας καίγετε με τα όσα νταλαβερίζονται οι αρχιρασοφόροι. Αλλωστε εμείς έχουμε πάρει θέση απέναντι σε όλες τις μεταφυσικές δοξασίες.
Είναι όμως τόσο προκλητικά τα όσα συμβαίνουν με τον πρώην δεσπότη Αττικης Παντελεήμων που δεν μπορούμε παρά να τα σχολιάσουμε.

Δεν θα αναφερθούμε αναλυτικά στο ποιόν αυτού του αρχιρασοφόρου.
(Τον βίο και την πολιτεία του κάποιος μπορεί να την διαβάσει εδώ).

Τηλεγραφικά κάποια πράγματα.
Ηταν τόσο χοντροκομένες οι λαμογιές αυτού του δεσπότη που η αστική δικαιοσύνη αναγκάστηκε να τον δικάσει σε 6 χρόνια φυλακή και το υπόλοιπο αρχιπαπαδαριό να τον καθαιρέσει από δεσπότη.

Ο Δεσπότης λοιπόν, με τις πολλές ανδρικές ορμές –που εκτόνωνε πάνω σε αγόρια- και τα πολύ περισσότερα χρήματα που είχε και σε υπεράκτιες εταιρίες, έβαλε τα μεγάλα μέσα για να βγει λάδι.

Προσέφυγε στον Οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο –αν τον λάδωσε χοντρά δεν το ξέρουμε- και του ανέθεσε να καθαρίσει για πάρτι του.
Κι αυτό με δεδομένο ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο υποστηρίζει διαχρονικά πως οι «Ιεροί Κανόνες υπερέχουν της κοσμικής νομοθεσίας», δηλαδή το παπαδαριό μόνο του μπορεί να ξελασπώνει κάθε αρχιτράγο που οι τσιριτσάντζουλες βγαίνουν στον αφρό, γράφοντας στα παλιά τους τα ράσα τις αποφάσεις των αστικών δικαστηρίων.

Εκανε, λοιπόν, τα κουμάντα του ο Βαρθολομαίος και τώρα διαβάζουμε ότι:

«Κατόπιν διαλογικής συζητήσεως με πνεύμα νηφαλιότητος, ψυχραιμίας και υπευθυνότητος, η ΔΙΣ λαβούσα υπ’ όψιν της την ανάγκην διατηρήσεως του κλίματος εμπιστοσύνης με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την κρισιμότητα των ημερών που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, την κατανυκτική εκκλησιαστική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την επικράτηση πνεύματος ενότητος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και την ελπίδα της διευθετήσεως των ανακυψάντων προβλημάτων, αποφάσισε ομοφώνως, πρώτον, την σύγκληση της Ιεραρχίας εν ευθέτω χρόνω και δεύτερον την συγκρότηση του Δευτεροβαθμίου δι’ Αρχιερείς Συνοδικού Δικαστηρίου, κατά τον Νόμον, προκειμένου να εκδικάσει την έφεση την οποία κατέθεσε στην Ιερά Σύνοδο ο μητροπολίτης πρώην Αττικής Παντελεήμων».

Ζήτημα χρόνου είναι λοιπόν να ξαναδούμε κι αυτόν τον «άγιο» δεσπότη να ψάλει τα «θεόπνευστα» κηρύγματα του στο «ευσεβές ποίμνιο» του.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger