Home » » Τους αξίζει φτύσιμο

Τους αξίζει φτύσιμο

Από giorgis , Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010 | 4:38 μ.μ.

Πρέπει να ζούμε σε άλλη κοινωνία εμείς απ’ αυτή που παρουσιάζουν φυλλάδες και χαζοκούτια ότι υπάρχει στην Ελλάδα.
Δεν εξηγείτε αλλιώς αφού τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης μας παρουσιάζουν τον λαό με «κατανόηση» σχεδόν «ικανοποιημένο» με την επιστροφή που βιώνουμε στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Μαρκουτσοφόροι της τηλεόρασης και αργυρώνητες πένες στις φυλλάδες, ούτε λίγο, ούτε πολύ παρουσιάζουν την κοινωνία μας έτοιμη να δεχθεί αδιαμαρτύρητα το «σφάξε με αγάμ ν’ αγιάσω»!

«Οι Ελληνες, όπως έδειξαν και όλες οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, αποδέχονται ότι δεν γίνεται να βγούμε από την κρίση χωρίς να πληρώσουμε ένα τίμημα», γράφει ο Σ. Πολυμίλης στην «Ελευθεροτυπία», «είναι βέβαιο ότι η κοινωνία είναι ώριμη να δεχθεί αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια», συμπληρώνει το δημοσιοκαφρικό φερέφωνο του μεγάλου κεφαλαίου «Ημερησία», «είναι βέβαιο ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι τούτη την ώρα προέχει η ανάταξη της χώρας», βγάζουν το συμπέρασμα τα «Νέα».

Δεν πρέπει να μας εντυπωσιάζει η στάση τους. Διατεταγμένη και πληρωμένη υπηρεσία απ’ την οικονομική ολιγαρχία προσφέρουν όλοι τους.
Το έγραψε χτες πολύ χαρακτηριστικά –αν και η πρόθεση του δεν ήταν αυτή- ο Π. Κοσμίδης στον «Ελεύθερο Τύπο»: «Αυτό που ψιθυρίζεται στα "σαλόνια" της Ευρώπης, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα ελεγχθεί η επερχόμενη κοινωνική αναταραχή».

Και σ’ αυτή την κατεύθυνση προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι «έγκυροι διαμορφωτές της κοινής γνώμης». Τους αξίζει φτύσιμο.

Η εργατική τάξη, ο εργαζόμενος λαός έχει καθήκον με την στάση του να δώσει αποστομωτική απάντηση και σ’ αυτά τα φερέφωνα των ντόπιων και ξένων καταπιεστών μας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger