Home » » Αποχώρηση από το Αφγανιστάν εν όψει και για Ολλανδία?

Αποχώρηση από το Αφγανιστάν εν όψει και για Ολλανδία?

Από ciaoant1 , Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 | 11:45 π.μ.



Πολύ θετικά νέα από την Ολλανδία, καθώς πλέον η συναίνεση για το θέμα της εισβολής-κατοχής του Αφγανιστάν χάνεται, δείγμα βέβαια και της μειωμένης επιρροής των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με το όντως εντυπωσιακό αντάρτικο των Ταλιμπάν, που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο ΝΑΤΟ.
Στην Ολλανδία, η κυβέρνηση κατέρρευσε, διότι το ένα από τα δύο κόμματα που την αποτελούσαν δε στηρίζει τη συνέχιση της εκστρατείας της Ολλανδίας για λογαριασμό του ΝΑΤΟ. Και στην Ελλάδα να απαιτήσουμε να αποσυρθούν τα στρατεύματα που η κυβέρνηση έστειλε εκεί, και όχι βέβαια να δεχτούμε τις πιέσεις των ΗΠΑ για περαιτέρω στρατό εκεί:


"«Kατέρρευσε» η ολλανδική κυβέρνηση, λόγω διαφωνιών για το Αφγανιστάν
Οι διαφωνίες σχετικά με το αίτημα του NATO να παραταθεί η αποστολή των στρατευμάτων της χώρας στο Αφγανιστάν προκάλεσαν την κατάρρευση της κυβέρνησης της Ολλανδίας υπό το Χριστιανοδημοκράτη Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε.
Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDA) του Μπαλκενέντε τάσσονταν υπέρ της παράτασης της αποστολής, που λήγει τον Αύγουστο, με παράλληλη μείωση της ολλανδικής δύναμης στη χώρα της Ασίας πέραν της προθεσμίας του Αυγούστου του 2010.
Αλλά ο αναπληρωτής πρωθυπουργός των Εργατικών (PvdA) Βούτερ Μπος αντιτάχθηκε σθεναρά σε κάθε τέτοια προοπτική, δηλώνοντας ότι η αποστολή πρέπει να τελειώσει όπως είχε προγραμματιστεί, και «με τον τελευταίο Ολλανδό στρατιώτη να έχει αποχωρήσει από την Ουρουζγκάν ως το τέλος της χρονιάς».
Η Ολλανδική αποστολή στο πλαίσιο της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF) άρχισε το 2006 και έχει ήδη παραταθεί για δυο χρόνια. Τουλάχιστον 21 Ολλανδοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αφγανιστάν."
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger