Home » » Σκοτώνετε κατά βούληση, no problem.

Σκοτώνετε κατά βούληση, no problem.

Από giorgis , Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010 | 6:32 π.μ.

Τρία οχήματα γεμάτα με γυναικόπαιδα βομβάρδισαν οι αμερικανονατοϊκές δυνάμεις στην επαρχία Ουρουζγκάν του Αφγανιστάν.
Τουλάχιστον 27 άνθρωποι -μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά- σκοτώθηκαν και πολλοί περισσότεροι τραυματίστηκαν.

Ο αρχιστράτηγος των κατοχικών δυνάμεων στρατηγός Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ δήλωσε «εξαιρετικά θλιμμένος» και ζήτησε «συγνώμη» από το δωσίλογο πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι, ο οποίος χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη» την ενέργεια και συνέστησε στις κατοχικές δυνάμεις να ενεργούν «προσεκτικά και συντονισμένα».

Ηταν ένα ακόμη επεισόδιο απ' αυτά που οδηγούν στις λεγόμενες «παράπλευρες απώλειες». Την περασμένη εβδομάδα είχε βομβαρδιστεί ένα σπίτι με αποτέλεσμα 15 νεκρούς αμάχους, τον περασμένο Σεπτέμβρη στην Κουντούζ είχαν δολοφονηθεί πάνω από 142 άμαχοι, παλιότερα βομβαρδίστηκαν σπίτια, νοσοκομεία, γαμήλιες τελετές.
Σε όλα αυτά τα εγκλήματα κατά αμάχων οι κατοχικές δυνάμεις ζήτησαν «συγνώμη».

Και εμείς εδώ στη Δύση συνηθίσαμε να τα παρακολουθούμε από τα ΜΜΕ. Συνηθίσαμε στο έγκλημα, ενώ εξακολουθούμε να φρικιούμε στην ανάμνηση των εγκλημάτων των ναζί. Βλέπετε καμιά διαφορά; Οχι. Προς τι τότε η διαφορά στην αντίδραση μας; Συνηθίζουμε σιγά-σιγά στο δηλητήριο που εγχέουν στον οργανισμό μας οι κυρίαρχοι του πλανήτη. Κι ύστερα, όταν δεχτούμε ένα σκληρό πολεμικό πλήγμα μέσα στις πόλεις μας, απορούμε και εξεγειρόμαστε.
Σαν να μην έχουμε καμιά ευθύνη για τα εγκλήματα που διαπράπουν οι κυβερνήσεις των χωρών μας...

"Κόντρα"
________________


θα δολοφονούμε


Πάντα θα υπάρχουν «παράπλευρες απώλειες» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς σχολιάζοντας τη σφαγή 27 αμάχων, σε αεροπορική επιδρομή του NATO στο Αφγανιστάν.
Και συνέχισε: «Αυτό που θα πρέπει να θυμόμαστε είναι πως βρισκόμαστε σε πόλεμο. Ο στρατηγός Μακ Κρίσταλ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αποφύγει τις ανθρώπινες απώλειες».

Τι είναι αυτό το «ανθρωπίνως δυνατόν» για να μην έχουμε ανθρώπινες απώλειες, μόνο ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ μπορεί να καταλάβει. Οι νατοϊκοί επιτελείς, όπως υποκριτικά
δικαιολογήθηκαν, θεώρησαν ότι στα οχήματα επέβαιναν ένοπλοι αντάρτες, αλλά τελικά διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για αμάχους. Μετά ήρθε η κάλυψη από τον Αμερικανό υπουργό. Σκοτώνετε κατά βούληση, no problem.

"Δρόμος"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger