Home » » Εκτιμήσεις για τις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις

Εκτιμήσεις για τις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις

Από giorgis , Σάββατο 1 Μαΐου 2010 | 7:36 μ.μ.



Ηταν οι πιο μαζικές Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις που έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες. Και οι σημερινές κινητοποιήσεις δεν έμοιαζαν όπως τις άλλες. Ηταν έντονη η συγκρουσιακή διάθεση που υπήρχε –πέρα απ’ την γενικευμένη αστυνομοκρατία που θύμιζε εποχές χούντας- κύρια από νεολαίους και το ευτύχημα για το σύστημα είναι ότι η διάθεση αυτή είναι αυθόρμητη χωρίς να υπάρχει μια οργανωμένη ταξική πρωτοπορία να την ενσωματώσει και να την στρέψει ενάντια στις κύριες δομές του συστήματος.

Όπως λέει και ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε συνέντευξη που έχει δώσει στην Real News –αργότερα θα την έχουμε όλη στο μπλογκ μας- «διαμορφώνεται ένα ολοένα και πιο μαζικά, ρεύμα άγριας νεολαίας σε όλη την Ελλάδα, με έντονα εξεγερτική διάθεση, το οποίο διεκδικεί τον ρόλο του κινητήρα για μια ευρύτερη κοινωνική έκρηξη. Άλλοι το βλέπουν αυτό ως κίνδυνο, εγώ ως ελπίδα».

Ένα άλλο, πολύ ουσιαστικό καινούργιο στοιχείο για μας, που διαπιστώσαμε και σήμερα από τις διαθέσεις του κόσμου, είναι αυτό που τονίζαμε σε περασμένη ανάρτησή μας: Οτι παρά την τρομοϋστερία που έχει ξεσπάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα η ένοπλη πάλη έχει απενοχοποιηθεί στην συνείδηση όχι μόνο κάποιων νεολαίων αλλά και σε άτομα που μέχρι πριν μερικά χρόνια αυτό ήταν αδιανόητο.

Και μετά τις σημερινές διαδηλώσεις εξακολουθεί να ενισχύετε η εκτίμηση μας ότι έρχονται «αγριες» μέρες για το σύστημα και τους κολαούζους του.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger