Home » » Μια συγκλονιστική επιστολή που θα περάσει απαρατήρητη από τα ΜΜΕ

Μια συγκλονιστική επιστολή που θα περάσει απαρατήρητη από τα ΜΜΕ

Από giorgis , Πέμπτη 6 Μαΐου 2010 | 2:46 π.μ.



Είναι συγκλονιστική η επιστολή που έστειλε στα ενημερωτικά μπλογκ εργαζόμενος της τράπεζας Μαρφίν.
Αιτιολογεί αναλυτικά την άποψη του που καταλήγει ότι «με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ. Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο».

Το είχαμε ξαναγράψει: Συνθήκες γαλέρας και μεσαίωνα επιβάλει ο Βγενόπουλος στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων του.
Αυτά όμως που περιγράφει ο εργαζόμενος στην τράπεζα του –που για ευνόητους λόγους κρατάει την ανωνυμία του- αν η αστική δικαιοσύνη κρατούσε στοιχειωδώς τα προσχήματα της «αδέσμευτης», «ανεξάρτητης» και τα παρόμοια, έπρεπε να οδηγήσει τον πλουτοκράτη στο σκαμνί του κατηγορουμένου χρεώνοντας του ότι με την στάση του συνέβαλε στον θάνατο των 3 ατόμων.

Φυσικά δεν πρόκειται να γίνει τίποτα και ούτε κανένα ΜΜΕ που μπουκώνετε απ’ τις διαφημίσεις του καπιταλιστή θα αναφέρει το παραμικρό.

Υ.Γ 1. Και για να μην δημιουργηθούν παρερμηνείες να επαναλάβουμε ότι φυσικά είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο να ριχθούν βόμβες μολότοφ έστω και σε τράπεζα, αν αυτοί που τις έριξαν γνώριζαν ότι μέσα υπήρχαν εργαζόμενοι.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Απ’ ότι τουλάχιστον λένε τα αστικά ΜΜΕ, διαδηλωτές έσπασαν ένα τζάμι του ισογείου στο κτίριο που στεγάζει την τράπεζα και έριξαν δυο μολότοφ μέσα. Στο ισόγειο δεν υπήρχε κανείς εργαζόμενος.
Απ’ τις μολότοφ προκλήθηκε πυρκαγιά. Όπως λέει στην καταγγελία του εργαζόμενος της τράπεζας:
«● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.
Το συγκεκριμένο κτίριο δε διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές.
Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας».

Αν υπήρχε δηλαδή ένα σύστημα πυρόσβεσης η φωτιά θα είχε σβηστεί και δεν θα είχαμε αυτή την τραγική κατάληξη. Εδώ είναι και η εγκληματική ευθύνη του Βγενόπουλου και της Μαρφίν. Οι άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία γιατί η πόρτα ήταν κλειδωμένη (διαβάστε την καταγγελία) αλλά και γιατί δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου. (Βλέπετε τα «λειτουργικά έξοδα» μειώνουν την κερδοφορία των καπιταλιστών και όπου μπορούν τα αποφεύγουν άσχετα αν κάποιες φορές αυτή η «οικονομία» κοστίζει την ζωή εργατών).

Τα παιδιά που χάθηκαν ήταν «δικοί μας άνθρωποι» άσχετα αν μπροστά στον κίνδυνο της ανεργίας έγιναν απεργοσπάστες. Κι αν κάποιος πρέπει να πληρώσει για τον θάνατο τους είναι ο Βγενόπουλος και το κράτος που του επιτρέπει να ξεζουμίζει τα ανθρώπινα εργαλεία του μην παρέχοντας τους στοιχειώδεις συνθήκες ασφαλής εργασίας.

Υ.Γ 2. Το βίντεο το πήραμε από το fimotro
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger