Home » » «Η κοινωνία προετοιμάζει το έγκλημα. Ο εγκληματίας το διαπράττει»,

«Η κοινωνία προετοιμάζει το έγκλημα. Ο εγκληματίας το διαπράττει»,

Από giorgis , Τετάρτη 19 Μαΐου 2010 | 3:26 π.μ.

Είναι να απορεί κανείς πώς γίνετε και στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας να έχουν μαζευτεί τόσο εκπαιδευτικοί –τρόπος του λέγειν, γιατί μόνο εκπαιδευτικοί δεν είναι- που εμφορούνται με τέτοιες φασιστικές-ρατσιστικές αντιλήψεις.

Εχουμε αναφερθεί στην δικαστική περιπέτεια που πέρασε η εκπαιδευτικός Στέλλα Πρωτονοτάριου κατηγορούμενη από «συνάδελφο» της για δήθεν παράβαση καθήκοντος, επειδή μαζί με άλλους εκπαιδευτικούς εφάρμοσε προγράμματα διδασκαλίας της αλβανικής μητρικής γλώσσας και μαθήματα ελληνικών στους μετανάστες γονείς, σε ώρες μάλιστα εκτός σχολικού ωραρίου.

Αυτή την φορά το κρούσμα –ένα χαρμάνι μισανθρωπιάς, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας- μας έρχεται από την διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Γαλατσίου.
Εδωσε εντολή να κολληθεί σε όλες τις αίθουσες του Γυμνασίου ένα κατάπτυστο κείμενο που αν το διαβάσεις σου ‘ρχετε εμετός.

Και μετά αναρωτιούνται μερικοί ποιοι εκκολάψουν το αυγό του φιδιού. Είναι οι ίδιοι που αναρωτιούνται υποκριτικά γιατί υπάρχουν τόσα ρατσιστικά περιστατικά σε χώρους σχολείων και όπου αλλού συχνάζουν οι μετανάστες.

«Η κοινωνία προετοιμάζει το έγκλημα. Ο εγκληματίας το διαπράττει», είχε πει κάποτε ο Β. Ουγκώ.
Και αν σαν κοινωνία δεν καταδικάσουμε και δεν απομονώσουμε τέτοια στοιχεία σαν την «εκπαιδευτικό» που αναφέραμε, τότε δεν θα πρέπει να απορούμε όταν διαπιστώνουμε να κλιμακώνετε η ρατσιστική βία
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

19 Μαΐου 2010 στις 2:10 μ.μ.

Πιθανότατα οι κύριοι αυτοί, θα ονειρεύονται να ήταν υπήκοοι των κρατών που αναφέρουν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger