Home » , » Eγκλήματα του καπιταλισμού που έχουν μόνο θύματα και ποτέ θύτες

Eγκλήματα του καπιταλισμού που έχουν μόνο θύματα και ποτέ θύτες

Από giorgis , Δευτέρα 3 Μαΐου 2010 | 2:22 π.μ.

Τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας έκαναν λόγω ότι την περασμένη χρονιά πάνω από 400 άτομα έγιναν αυτόχειρες, καταλήγοντας σ’ αυτή την απόφαση, μην μπορώντας να αντέξουν τους καθημερινούς εκβιασμούς που δεχόταν απ’ τους τοκογλύφους-τραπεζίτες.

«Οι άνθρωποι έχουν πολλά χρέη, δεν έχουν εισοδήματα για να πληρώσουν και με τις πιέσεις που ασκούνται από τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρείες εξαναγκάζονται σε αυτοκτονία. Οι τράπεζες εκβιάζουν με ανέντιμο τρόπο τους πάντες και τα πάντα», δήλωνε σε εφημερίδα ο Θάνος Θανόπουλος, ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί αναλυτικά μ’ αυτό το θέμα.

Σήμερα πάλι διαβάζουμε, στην ηλεκτρονική έκδοση των «Νέων» ότι δυο άνθρωποι «βρέθηκαν απαγχονισμένοι, αναστατώνοντας τις τοπικές κοινωνίες όπου ζούσαν και στις οποίες ήταν κοινό μυστικό ότι βρίσκονταν αντιμέτωποι με τεράστια οικονομικά προβλήματα».

Με δεδομένο ότι τεράστιο μέρος του πληθυσμού μας έχει πέσει στα νύχια των τοκογλύφων-τραπεζιτών και ότι η λαίλαπα των νέων αντιλαϊκών μέτρων θα κάνει εντελώς ασφυκτική την επιβίωση πλατιών λαϊκών μαζών, μπορεί να υποθέσουμε βάσιμα ότι από δω και πέρα αυτό το φαινόμενο θα πάρει πιο εφιαλτικές διαστάσεις.

Τα εγκλήματα αυτά του καπιταλισμού που έχουν μόνο θύματα και ποτέ θύτες θα συνεχίσουν και θα εντείνονται όσο θα είμαστε «σκυφτοί, άβουλοι, μοιραίοι» στις αποφάσεις που παίρνουν άλλοι για μας, χωρίς εμάς.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger