Home » , » Ξέθαψαν τον Μητσοτάκη για να στηρίξει τον ΓΑΠ (Βίντεο)

Ξέθαψαν τον Μητσοτάκη για να στηρίξει τον ΓΑΠ (Βίντεο)

Από giorgis , Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 | 1:17 π.μ.

Ποιος άλλος εκτός του κανάλι του Αλαφούζου θα μπορούσε να ξεθάψει τον «εφιάλτη της δημοκρατίας», τον άνθρωπο που πρωταγωνίστησε σε όλες τις «μαύρες» σελίδες της πρόσφατης ιστορίας μας για να δώσει χείρα βοηθείας στην μνημονική κυβέρνηση; Και ποιος θα ήταν καλύτερος για να του πάρει συνέντευξη εκτός του Παπαχελά;

Ακούσαμε λοιπόν τον Μητσοτάκη νας μας λέει ότι «θα θεωρούσε δυστύχημα» το ενδεχόμενο να υπάρξουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν θα ψηφίσουν το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα. Ολο το πρόβλημα στο ότι Μπακογιάννη και Καρατζαφέρης δεν τάσσονται ανοιχτά υπέρ του δευτέρου μνημονίου ο «επίτιμος» το εντοπίζει ότι «την μάχη με την κοινή γνώμη» την έχουν χάσει και δείχνει να προβληματίζεται γιατί δεν καταλαβαίνει ο λαός ότι πρέπει να πέσει και άλλο το βιοτικό του επίπεδο.

Και αυτό το σημείο –ότι «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με λιγότερα»- ο Μητσοτάκης το επαναλάμβανε συνέχεια επικαλούμενος τα «επιχειρήματα» ότι «ζούμε κρίσιμες στιγμές», «πρέπει όλοι μας να υποστούμε θυσίες για να σώσουμε την πατρίδα» κλπ
«Να μην χαθεί η Ελλάδα», «να μην πτωχεύσει η πατρίδα μας», «να βάλουμε όλοι πλάτη να βγούμε από την κρίση» ήταν μερικά από τα λεγόμενα του πατριάρχη της ίντριγκας που δεν δίστασε να επιτεθεί με τον πιο χυδαίο τρόπο σε όποιον αντιστέκεται σ’ αυτή την βάρβαρη πολιτική της μνημονικής κυβέρνησης.

Είναι μια μόνιμη τακτική αυτή των αστών. Να τσουβαλιάζουν αφεντικά και εργάτες, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, να επικαλούνται ότι πρέπει να γίνουν θυσίες του ελληνικού λαού για «να σωθεί η πατρίδα».

Φυσικά όλα αυτά είναι μια απάτη. Μπορεί να ζούμε όλοι σ’ αυτή την πατρίδα αλλά ζούμε σε άλλους «τόπους». Εμείς στην φτώχια την καταπίεση στην ανασφάλεια. Οι Ελληνες που οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό φθάνουν στο αστρονομικό ποσό των 600 δισ. ευρώ, όπως αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ζουν στην χλιδή, και στην πολυτέλεια. Εμείς βιώνουμε το άγχος για το μεροκάματο, την πίεση να τα «φέρουμε βόλτα» στην καθημερινότητα μας. Υπάρχουν όμως και άλλοι Ελληνες. Αυτοί που έχουν κάνει «Υπερδύναμη στις οφ σορ την Ελλάδα» και είναι οι ντόπιοι καπιταλιστές που έχουν 10.000 υπεράκτιες και διακινούν 500 δισ. ευρώ τον χρόνο σύμφωνα με το Παγκόσμιο Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης.

Αυτά τα ξέρει ο Μητσοτάκης και οι υπόλοιποι αστοί πολιτικοί. Μπορεί να έχει ξεφτίσει πια, αλλά εξακολουθεί σε κάποιον κόσμο να περνάει το παραμύθι «να σωθεί η χώρα», «κινδυνεύει η πατρίδα» κ.α και μέσα απ’ αυτό να ζητάνε οι πλουτοκράτες και το πολιτικό τους προσωπικό από τις εργατικές μάζες να συναινέσουν στην εξαθλίωση τους για να ανθίζουν τα κέρδη των καπιταλιστών.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
15 Ιουνίου 2011 στις 1:36 π.μ.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ "45.....Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ .... εφυγε ...... ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΚΙ ΤΟΥ ΦΑΓΚΟΥ.....! ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ......κατοχή της πατρίδας.......Καπετάνιε!Καλή αντάμωση στα γουναράδικα

Ανώνυμος
15 Ιουνίου 2011 στις 2:40 μ.μ.

To πάνε για οικουμενική κυβέρνηση,είναι πασίδηλο...

Αριστερά ακούς???

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger