Home » , » Οι φλογισμένες βρετανικές πόλεις ίσως να μοιάζουν με ειδυλλιακή εικόνα το φθινόπωρο στην Ελλάδα.

Οι φλογισμένες βρετανικές πόλεις ίσως να μοιάζουν με ειδυλλιακή εικόνα το φθινόπωρο στην Ελλάδα.

Από giorgis , Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011 | 4:33 μ.μ.

Εφιαλτικές διαστάσεις αναμένεται να πάρει η ανεργία από τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, το ποσοστό των ανέργων και των «απασχολήσιμων» το επόμενο διάστημα θα συναγωνίζεται το ποσοστό των εργαζομένων με πλήρες ωράριο.
Και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (νέοι, γυναίκες, άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας) αποτελούν την πλειονότητα των ανέργων. Οι εφιαλτικές διαστάσεις της ανεργίας δείχνουν ότι η οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει και έχει περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο. Επίσης καμία κυβέρνηση και κανένα πολιτικό σύστημα δεν λειτούργησε ποτέ, όταν αυτοί που δεν δουλεύουν είναι περισσότεροι απ' αυτούς που έχουν εξασφαλίσει το μεροκάματο. Οι φλογισμένες βρετανικές πόλεις ίσως να μοιάζουν με ειδυλλιακή εικόνα το φθινόπωρο στην Ελλάδα.

"Ελευθεροτυπία"
_______________

Πιθανόν η εκτίμηση του σχολίου της «Ελευθεροτυπίας» να μην απέχει απ’ την πραγματικότητα. Η επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που εξαθλιώνει τεράστιες εργατικές μάζες, το ξεπούλημα λαού και τόπου σε μια δράκα ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες στο οποίο επιδίδεται η μνημονική κυβέρνηση του ΓΑΠ, θα δημιουργήσει εκρηκτικές καταστάσεις. Κι αυτό είναι κάτι που το εντοπίζουν πρώτοι και καλύτεροι οι αστοί αναλυτές, τα δημοσιοκαφρικά φερέφωνα των καπιταλιστών.

Είναι χαρακτηριστικό σημερινό κείμενο αρθρογράφου της φυλλάδας Αλαφούζου. Κάνοντας, αυτός, αναφορά στα πρόσφατα γεγονότα της Βρετανίας, επικρίνει τον κυβερνητικό θίασο που διαχειρίζεται την ντόπια αστική δικτατορία γιατί δεν έχει την βούληση και αποτελεσματικότητα να καταστείλει –όπως ο ίδιος θα ήθελε- κάθε πιθανή κοινωνική αντίδραση.
«Η αγγλική κυβέρνηση δεν έδειξε κανένα φόβο μήπως από τις συγκρούσεις ταραχοποιών και αστυνομίας υπάρξουν θύματα που θα την επιβαρύνουν με το λεγόμενο "πολιτικό", ουσιαστικά κομματικό, κόστος, σε αντίθεση με τα πολιτικά ήθη στην Αθήνα. Ταυτόχρονα όμως δεν υπήρξε και καμία ιδιαίτερη κατακραυγή για τις μεθόδους καταστολής της αστυνομίας. Οι λαϊκίστικες παραδόσεις στην Ελλάδα θέλουν την αστυνομία να ραίνει με άνθη όσους παραβιάζουν τον νόμο, εν ονόματι της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ακόμη περισσότερο, στην Αγγλία τα δικαστήρια λειτούργησαν υπερωριακά αυτές τις μέρες για να κρίνουν άμεσα την ενοχή ή την αθωότητα των συλληφθέντων, κάτι που δεν συμβαίνει φυσικά εδώ», μας γράφει ανάμεσα στα άλλα στο πόνημα του.

Αρχικά να πούμε ότι ψεύδεται ασύστολα. Θα ήταν πλεονασμός να σχολιάσουμε την ανοησία του «Οι λαϊκίστικες παραδόσεις στην Ελλάδα θέλουν την αστυνομία να ραίνει με άνθη όσους παραβιάζουν τον νόμο, εν ονόματι της κοινωνικής δικαιοσύνης», ή όσα μας λέει για την λειτουργία της δικαιοσύνης. Ας ρωτήσει τον συνάδελφο του Κυπραίο τις συνέπιες που έχει το ράντισμα με άνθη απ’ την μπασκηναρία, ή τα παιδιά που παρουσίασαν ως μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» και οι δικαστές τους «κέρασαν» 130 χρόνια φυλακή χρεώνοντας τους την έκρηξη από  τρεις στρακαστρούκες που δεν επέφεραν τον παραμικρό τραυματισμό, για να πληροφορηθεί την ντόπια απόδοση «δικαιοσύνης».

Εκεί που το τσιράκι του Αλαφούζου ξεπέρασε ακόμα και τον Μητσοτάκη σε επίδειξη ταξικού μίσους –να θυμίσουμε ότι ο "εφιάλτης της δημοκρατίας" ζητούσε να διαταχθούν οι μπάτσοι να ανοίξουν πυρ στους διαδηλωτές που πολιορκούσαν το κοινοβούλιο και να υπάρξουν και νεκροί!!!- είναι στο σημείο που γράφει «η αγγλική κυβέρνηση δεν έδειξε κανένα φόβο μήπως από τις συγκρούσεις ταραχοποιών και αστυνομίας υπάρξουν θύματα που θα την επιβαρύνουν με το λεγόμενο "πολιτικό", ουσιαστικά κομματικό, κόστος, σε αντίθεση με τα πολιτικά ήθη στην Αθήνα»!.

Είναι εντελώς απροκάλυπτος αυτός ο κολαούζος των καπιταλιστών (Αγγελος Στάγκος λέγεται). Το μήνυμα που περνάει, εκπροσωπώντας την τάξη που εκφράζει, στην μνημονική κυβέρνηση εντελώς ξεκάθαρο: Μιμηθείτε την αγγλική κυβέρνηση, αν προκύψουν παρόμοιες καταστάσεις Το ότι υπήρξαν μέχρι τώρα πέντε νεκροί εκεί δεν έχει καμιά σημασία. Πάνω απ’ όλα προέχει να μην διασαλευτεί στο παραμικρό η επικρατούσα «τάξη πραγμάτων».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2011 στις 4:55 μ.μ.

Bάλε και τις κατασχέσεις μισθών ενοικίων από εργαζόμενους που χρωστάνε στην εφορία λίγα χιλιάρικα, τους λογαριασμούσ και τα απλήροτα δάνεια που δεν μπορούνε να πληρωθούνε λόγο ανέχειας, το φθινόπορο τα πράγματα θα γίνουνε ανεξέλεγκτα και ο Αλαφούζος με τη διμοσιογραφική κουστοδία του το ξέρουνε.Βέβαια ετοιμάζουνε εκλογές για να κρατήσουνε την εξαθλιομένη κοινωνία ήσυχη έστω για ένα μικρό διάστημα...Αυτά.
Γιώργος

13 Αυγούστου 2011 στις 1:05 π.μ.

Επισημάνθηκε ο συγκεκριμένος υποτακτικός. Τουλάχιστον εκτιμάμε την καπιταλιστική του ειλικρίνεια.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger