Home » , , » Τσίπρας σε Παπούλια (Βίντεο)

Τσίπρας σε Παπούλια (Βίντεο)

Από giorgis , Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011 | 3:05 μ.μ.

Η θεσμολαγνεία είναι ένα κύριο γνώρισμα του Σύριζα και του προέδρου του. Φάνηκε και από τις σημερινές δηλώσεις του Α. Τσίπρα μετά την επίσκεψη του στον Παπούλια. Στην συνάντησή τους το ακούσαμε να διαπιστώνει: «Πρωτοφανή δυσαρμονία της λαϊκής βούλησης με τις κυβερνητικές αποφάσεις». «Ο λαός μας είναι οργισμένος υπάρχει αίσθηση κατάφορης αδικίας, ταπείνωσης και λεηλασίας και έχουμε ευθύνη να προλάβουμε εξελίξεις για να μην βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστα γεγονότα που αδικούν πρόσωπα και δεσμούς αλλά και την ίδια την δημοκρατία» συμπλήρωσε.

Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας «Εχει ευθύνη να προστατέψει τους νόμους και το Σύνταγμα», χωρίς να αναρωτηθεί, ο πρόεδρος του ΣΥΝ που ήταν αυτή η ευθύνη του Παπούλια που τόσο καιρό αστικοί νόμοι και Σύνταγμα έχουν γίνει κουρελόχαρτο και γιατί τώρα να αντιδράσει αφού τόσο καιρό ήταν απλώς ένα πειθήνιο όργανο της μνημονιακής κυβέρνησης.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
1 Νοεμβρίου 2011 στις 2:47 π.μ.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕγια τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα

Η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση δείχνουν ότι η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι πανικόβλητη μπροστά στην άνοδο του ταξικού εργατικού - λαϊκού κινήματος και ταυτόχρονα επιχειρεί να καλλιεργήσει στο λαό το φόβο.

Εκείνοι που έκαναν σημείο αναφοράς τους το Δεκέμβρη του 2008 και την Κερατέα, μιλώντας για εξεγέρσεις, έρχονται τώρα να επαναλάβουν τα ίδια που νύχτα μέρα ακούγονται από τα μεγαλοαστικά κόμματα περί κοινωνικής συνοχής και δημοκρατικής ομαλότητας. Αποδεικνύουν έτσι ότι η πολιτική τους είναι ένα εκκρεμές στο πλαίσιο πάντα της διαχείρισης του συστήματος. Εκείνο που φοβούνται είναι το συνειδητό κίνημα που έχει στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Επιβεβαιώνουν ότι θέλουν και τις εκλογές ως μέσο εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης και για να διαχειριστούν την καπιταλιστική κρίση και όχι ως ένα μέσο που μπορεί να επιφέρει ένα βαθύ ρήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα.

Κοινωνική συνοχή δεν μπορεί να υπάρχει σε μια ταξική κοινωνία. Αν υπάρξει, θα σημαίνει υποταγή του λαού για να τον λιώσει ο οδοστρωτήρας των μονοπωλίων και η πολιτική που τα υπηρετεί.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger