Home » , » Κ. Λαπαβίτσας: Αργός θάνατος για την Ελλάδα η παραμονή της σε ευρώ (Βίντεο)

Κ. Λαπαβίτσας: Αργός θάνατος για την Ελλάδα η παραμονή της σε ευρώ (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 22 Μαΐου 2012 | 5:38 μ.μ.

Απ’ τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτικές εκπομπές είναι αυτή που πραγματοποιεί διαδικτυακά ο Νίκος Χατζηνικολάου. Χτες είχε θέμα κατά πόσο είναι πραγματικό το δίλλημα «ευρώ ή δραχμή». Ανάμεσα στους άλλους καλεσμένους του ήταν και ο καθηγητής Οικονομικών σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου Κώστας Λαπαβίτσας.
Αξίζει να παρακολουθήσετε το βίντεο που παραθέτουμε με τις απόψεις του.

 Επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι είναι απαραίτητο η χώρα μας να φύγει από την Ευρωζώνη και το ευρώ και να επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα. (Εκτίμησε ότι είναι αναπόφευκτη μια τέτοια εξέλιξη). Σύμφωνα με τον ίδιο αν η Ελλάδα συνεχίσει να παραμένει στο ευρώ και στην Ευρωζώνη και μέσα στις Μνημονιακές πολιτικές φυσικά, είναι καταδικασμένη σε αργό θάνατο. Αντίθετα, σύμφωνα με τον Κ. Λαπαβίτσα αν απαγκιστρωθεί από ΕΕ και ευρώ επιστρέφοντας σε εθνικό νόμισμα η κατάσταση για τον μέσο εργαζόμενο θα είναι πολύ καλύτερη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
24 Μαΐου 2012 στις 4:36 μ.μ.

ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΗ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟ ΜΕ ΕΜΑΣ!!!!!ΕΛΕΟΣ....

Ανώνυμος
26 Μαΐου 2012 στις 9:41 μ.μ.

gt den sas aresei mia apopsh diaforetikh pou na apantaei sto gt prepei na fygoume ap to eyro kai na stamathsoume na plhrwnoume ena xreos pou to xoume xilioplhrwsei???dn vare8hkate ta psemmata kai tous ekfovismous pollwn pou lene oti 8a er8ei xaos an fugoume ap to eyro.

Toulaxiston 8a exoume kati na perimenoume...

Ανώνυμος
29 Μαΐου 2012 στις 5:19 μ.μ.

Να πως το οικονομικό συνεδέεται με το πολιτικό. Ο Λαπαβίτσας από εκεί που τα λεγόμενά του ήταν στον πυρήνα του τότε ΣΥΡΙΖΑ(μιλούσε μόνο για έξοδο από το Ευρώ το 2010), διαπιστώνει πως στην παρούσα φάη είναι συνδεδεμένη και με την διαγραφή του χρέους. Μετακινείται προς σε αυτά που λέει το ΚΚΕ

Όλα αυτά που λέει ο Λαπαβίτσας(Στιβαρό χέρι - αποφασισμένο για όλα - εγγυήση για τους εργαζόμενους-είναι θέμα κοινωνικών σχέσεων) μόνο ένα δυνατό κόμμα μπορεί να τα εγγυηθεί που να απευθύνεται στην Εργατική τάξη και τα κοντινά της στρώματα των φτωχών αυτοαπασχολούμενων - μικρών αγροτών.

Ορίστε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ πως η ίδια η πραγματικότητα υπαγορεύει τις λύσεις. Το ζήτημα είναι ποιας τάξης τα συμφέροντα εκπροσωπείς.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger