Home » , » Το χαράτσι είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό

Το χαράτσι είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό

Από mitsos175 , Σάββατο 12 Μαΐου 2012 | 3:20 μ.μ.


Αλέξη, Αλέκα πάρτε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ θέση. Η ΔΕΗ ετοιμάζει νέα χαράτσια! Σύμφωνα με την καθεστωτική εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, που έχει πρωτοσέλιδο «Νέο χαράτσι από τη ΔΕΗ» θα αποσταλούν φουσκωμένοι λογαριασμοί, τιμωρώντας κυρίως, όσους δεν έχουν ή όσους δεν ήθελαν, να πληρώσουν το χαράτσι.

Το νέο χαράτσι στους καταναλωτές, θα γίνει μέσω αύξησης  των εγγυήσεων σύνδεσης, η οποία μπορεί να φθάσει μέχρι και σε εξαπλασιασμό της αξίας της μηνιαίας κατανάλωσης.  

Σύμφωνα με την πρόταση που απέστειλε η ΔΕΗ προς τη ΡΑΕ, ζητά την αύξηση του ποσού που καταβάλλεται ως εγγύηση για την ηλεκτροδότηση, σε περιπτώσεις καθυστερήσεων, στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπως και κάθε φορά που αναπροσαρμόζονται τα τιμολόγια.

Όσοι καθυστερούν την εξόφληση των λογαριασμών (και του ειδικού τέλους), πέρα από 80 μέρες που προβλέπεται πριν από τη διακοπή ηλεκτροδότησης, θα έχουν στον επόμενο λογαριασμό, νέο χαράτσι που θα φθάνει μέχρι και έξι φορές την αξία της μηνιαίας κατανάλωσης. Το ίδιο ισχύει και σε όσους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και επανασύνδεσαν το ρεύμα "μόνοι" τους.

Κάποιοι δεν κατάλαβαν τι έγινε στις εκλογές. Μπορεί τα κόμματα να έπεσαν, υπουργοί, μηχανισμοί κλπ λειτουργούν απρόσκοπτα και πετσοκόβουν το λαό. Το θέμα είναι σοβαρό: Το μνημόνιο ζεί και χαρατσώνει. Μάλιστα η δικαιολογία για το νέο ταμπλά που θα μας έρθει είναι, ότι δεν πληρώθηκε το χαράτσι!  

Αλέξη, η δημοσιότητα έχει υπέρ και κατά. Δεσμεύσου, ότι δε θα πληγεί άλλο ο λαός. Πες συγκεκριμένα πράγματα. Τέτοιου είδους χαράτσια είναι ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΑ, όχι απλά παράνομα.

Εγώ πάντως, δεν πρόκειται να το ανεχτώ. Καλύτερα χωρίς ρεύμα. Αλλά δεν θα σταματήσουν εδώ.

Αριστεροί, σας δώσαμε δύναμη. Χρησιμοποιήστε τη και αφήστε τις μεταξύ σας γκρίνιες.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

12 Μαΐου 2012 στις 4:09 μ.μ.

Γεια σας παιδιά του βάθους και του κόκκινου και να είστε καλά, πάντα αγωνιστικά και μακάρι και αποτελεσματικά.
Αλλά για σταθείτε λίγο.Να πάρουν θέση λέτε.
Τι θέση δηλαδή να πάρουν;
"Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε την βαρβαρότητά σας" Τι;
"Μην τολμήσετε να επιβάλλεται άλλα χαράτσι και φόρους ";
Σε αυτήν την φάση, την αδιέξοδη του καπιταλιστικού συστήματος, δεν υπάρχουν περιθώρια επί μέρους διεκδικήσεων.
Δεν είναι κακοί, δεν είναι ανίκανοι, απλά είναι συνεπείς υπερασπιστές του απάνθρωπου αυτού συστήματος,που σήμερα δεν μπορεί να διαχειριστεί διαφορετικά τα αδιέξοδά του.
Δίνει την μάχη του για την δική του κυριαρχία.
Τα μέτρα που παίρνει δεν είναι τίποτε άλλο από την προσπάθειά του να συνεχίσει να υπάρχει,να κερδίσει χρόνο..
Αν κάνει πίσω θα είναι σαν να δέχεται την ήττα του, το τέλος του, σαν να υπογράφει την καταδίκη του.
Για το κεφάλαιο η μόνη διέξοδος προσωρινή και αυτή, είναι η εξόντωση μέρους του συσσωρευμένου κεφαλαίου και των μέσων παραγωγής. Με λίγα λόγια η εξόντωση των εργαζομένων.
Δεν έχουν άλλη επιλογή.
Η μόνη και πραγματικά δυστυχώς η μόνη λύση, ή μόνη διέξοδος για εμάς, ο δικός μας μονόδρομος, είναι η ανατροπή του κεφαλαίου.
Και λέω δυστυχώς, γιατί η λύση αυτή θα είναι επώδυνη δύσκολη, αλλά είναι και η μόνη λύση με προοπτική.
Καλή δύναμη και δεν μπορεί στους καθημερινούς αγώνες θα συναντηθούμε.

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2012 στις 4:59 μ.μ.

ΠΡΩΤΟΝ. ΔΕΝ ΕΞΙΣΩΝΟΥΜΕ ΑΛΕΚΑ ΜΕ ΑΛΕΞΗ. ΑΔΕΡΦΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ...?
ΔΕΥΤΕΡΟΝ. ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΛΑ ΘΕΣΗ Γ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΟΤΑΝ ΜΑΖΕΥΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ...ΤΟΣΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ,ΕΞΩ ΑΠ ΤΙΣ ΔΕΗ...ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ Γ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ. ΚΑΛΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ?? ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΟΥΣΤ

12 Μαΐου 2012 στις 5:26 μ.μ.

Τι είδους προβοκάτσια είναι αυτή;
Ακου λέει "Αλέξη, Αλέκα πάρτε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ θέση."
Εσύ δεν είσαι απο αυτό τον τόπο; Δεν έχεις ακούσει για τη δράση των Λαικών Επιτροπών; Δεν ξέρεις τη θέση και τη δραση του ΠΑΜΕ; Καντε μας τη χάρη λοιπόν: Γιατι όπως ειπε και η Αλέκα προεκλογικά "Δεν είμαστε σαν τα μουτρα σας". Υπάρχουμε και δρούμε. Δεν περιφερόμαστε στα κανάλια παριστάνοντας τους ΠΑΣΟΚους του 2009 που τα έδιναν όλα για την εξουσία.

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2012 στις 5:53 μ.μ.

Εντάξει σύντροφε, συμφωνώ. Ήμουν ταραγμένος όταν το είδα, γιατί αν έχω ρεύμα και γράφω, το χρωστώ σε αγώνες συντρόφων. Κατανοείς λοιπόν τι ένοιωσα. Ευχαριστώ όσους αγωνιστήκαμε μαζί και με συγχωρείτε για το "δραματικό" ύφος. Αυτό λέω κι εγώ με άλλα λόγια: Ανατροπή του κεφαλαίου. Οι αγώνες αυτοί πρέπει να ενταθούν. Καλή δύναμη και σε σας. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger