Home » , » Ο μίτος της ταλαιπωρίας

Ο μίτος της ταλαιπωρίας

Από mitsos175 , Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 | 9:09 π.μ.

Μετά απορούν, γιατί τους γιουχάρουν και τους βρίζουν ως και τα παιδιά.  Το διαβόητο πρόγραμμα «Αριάδνη» («Μινώταυρος» θα ήταν πιο ταιριαστό όνομα), που εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, θα αυξήσει τη γραφειοκρατία, θα επιβαρύνει οικονομικά και θα ταλαιπωρήσει τους πολίτες. Τι λέει;  

Θα είναι υποχρεωτική η σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης για οποιαδήποτε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασης έναντι 50 ευρώ! Η δαπάνη του συμβολαιογράφου θα βαρύνει τους πολίτες, που προβαίνουν στη γνωστοποίηση γάμου ή διαζυγίου. Και η γέννηση παιδιού; Θα περιλαμβάνεται κι αυτή στις μεταβολές;

Στις περιπτώσεις θανάτου, το κόστος θα βαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία. Αν όμως ήταν φτωχός κι ανασφάλιστος ο μακαρίτης, θα τον επαναφέρετε στη ζωή; Ή θα τα ζητήσετε από τυχόν συγγενείς; 
Και πως θα ελέγξει ο συμβολαιογράφος την "παραβατικότητα"; Πάλι θα πληρώσουμε; Πάτε καλά;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε ότι η απόφαση είναι «παράλογη και ακατανόητη» γιατί:
- Οι απογραφές των συνταξιούχων του ΙΚΑ και του Δημοσίου έχουν ήδη επικαιροποιηθεί, ενώ του ΟΓΑ ολοκληρώνεται στα τέλη Νοεμβρίου.
- Το έργο των δημοτολογίων και ληξιαρχείων έχει μηχανοργανωθεί και μπορεί με βάσει τον νόμο 3996/2011, άρθρο 81, να προβλεφθεί η υποχρέωση όλων των ληξιαρχείων της χώρας να αποστέλλουν αμέσως, με ένα απλό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στα ασφαλιστικά ταμεία όλες τις ληξιαρχικές πράξεις που εκδίδου.
- Έχει ήδη προκηρυχθεί το έργο του Εθνικού Ληξιαρχείου, στο οποίο θα καταγράφονται, θα μεταβάλλονται και θα παρακολουθούνται άμεσα όλες οι νέες και οι υφιστάμενες ληξιαρχικές πράξεις, οι οποίες δηλώνονται ή έχουν δηλωθεί στα τοπικά ληξιαρχεία της χώρας...

Ανακοίνωση ΚΚΕ
Το άθλιο φαινόμενο των συντάξεων-«μαϊμού», που είναι δημιούργημα της αστικής τάξης και των κομμάτων της, ανασύρεται τώρα από τα ντουλάπια και αξιοποιείται για να αποπροσανατολίσει τον λαό, ότι η κρίση και η επίθεση στα δικαιώματά του γίνεται, τάχα, επειδή υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα και όχι επειδή κάνουν ό,τι μπορούν για να πληρώσει ο λαός την οικονομική κρίση του καπιταλισμού. (Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ).

Ανακοίνωση ΚΕΔΕ
 Οι ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση για την καταπολέμηση της παραβατικότητας που παρατηρείται στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης με τις παράνομες συντάξεις καθώς και για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας και της εξοικονόμησης πόρων των ασφαλιστικών ταμείων δεν μπορεί παρά να μας βρίσκει σύμφωνους.
Όμως, η εξαγγελία του υπουργού για τη δημιουργία ενδιάμεσου φορέα διασταύρωσης των οποιωνδήποτε μεταβολών στην οικογενειακή κατάσταση των πολιτών ( γέννηση, γάμος, θάνατος κ.λπ.) μέσω συμβολαιογράφων με την καταβολή αντιτίμου και της ταλαιπωρίας που θα υφίστανται οι πολίτες, μας βρίσκει πλήρως αντίθετους και τούτο διότι:
  • Πρώτον, ήδη με την ισχύουσα νομοθεσία σε κάθε δήμο ο ληξίαρχος είναι εκ του νόμου υποχρεωμένος να αποστέλλει σε μηνιαία βάση αντίγραφα όλων των ληξιαρχικών πράξεων θανάτου που εκδίδει στα αντίστοιχα ασφαλιστικά ταμεία των θανόντων ασφαλισμένων. Με αυτό δεδομένο, με μία απλή νομοθετική ρύθμιση θα μπορούσε να επεκταθεί η υποχρέωση του ληξίαρχου να αποστέλλει αντίγραφα και για τις υπόλοιπες κατηγορίες πράξεων μεταβολής οικογενειακής κατάστασης (γάμος, γέννηση  κ.λπ.), για να ενημερώνεται  η βάση δεδομένων των ασφαλιστικών ταμείων και για να δημιουργηθεί βάση δεδομένων στο ίδιο του υπουργείο.

  • Δεύτερον, επίσης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα ληξιαρχεία είναι υποχρεωμένα να αποστέλλουν σε μηνιαία βάση στην ΕΛΣΤΑΤ, όλες τις μεταβολές που αφορούν γεννήσεις, γάμους, θανάτους κ.λπ., σε ήδη υπάρχουσα και λειτουργούσα ηλεκτρονική πλατφόρμα. Στοιχεία τα οποία, από ό,τι προκύπτει, δεν έχουν αξιοποιηθεί μέχρι τώρα.
Με βάση λοιπόν τα δυο παραπάνω δεδομένα το πρόβλημα μπορεί να λυθεί οριστικά χωρίς πρόσθετη γραφειοκρατία, χωρίς ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, αλλά και χωρίς οικονομικό κόστος για τα ίδια τα ασφαλιστικά ταμεία, που είναι άλλωστε και το ζητούμενο, δεδομένου ότι τα τελευταία θα κληθούν να επιστρέψουν το ποσό που θα καταβάλλεται στους συμβολαιογράφους για την δήλωση πράξης θανάτου.

Επομένως, τα ληξιαρχεία έχουν τη δυνατότητα να εκπληρώσουν την όλη διαδικασία χωρίς οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία για τους πολίτες, αρκεί όμως το υπουργείο και τα ασφαλιστικά ταμεία να αναλάβουν την ευθύνη αξιοποίησης των στοιχείων που συλλέγουν.
Εξάλλου θεωρούμε αδιανόητο στην εποχή που καταβάλλεται προσπάθεια να εδραιωθεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η διαφάνεια και η άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση του πολίτη να επιλέγονται από το υπουργείο διαδικασίες που επιβαρύνουν οικονομικά τον πολίτη και τον ταλαιπωρούν. 

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ, ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΣΟΥΝ. ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΔΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
12 Οκτωβρίου 2012 στις 12:38 μ.μ.

Yπέστησαν βασανιστήρια στη ... ΓIΔΑ και ότι οι αστυνομικοί απειλούσαν πως θα δώσουν τα στοιχεία τους στη Χρυσή Αυγή. (XITLER ADOLF - X.A.) κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πια ότι δεν γνωρίζει !!!!!

12 Οκτωβρίου 2012 στις 6:56 μ.μ.

Τι σκέφτηκαν τα ....μυαλά !!!! για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο των συντάξεων μαϊμού ! ----- Αετοί όχι αστεία έ !
Οταν πέθαινε ο συνταξιούχος οι συγγενείς έστελναν στο ασφαλιστικό ταμείο ένα αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου και το ταμείο διέκοπτε τη σύνταξη.
Τώρα δεν αρκεί αυτό οι συγγενείς και αν δεν υπάρχουν , οι γείτονες , πρέπει να πάνε στο συμβολαιογραφείο να πληρώσουν συμβολαιογραφικά και να γίνει συμβολαιογραφική πράξη θανάτου ! Διαφορετικά η σύνταξη θα συνεχίζει να καταβάλλεται !!!!! , μάλιστα
Δεν διευκρινίζει η απόφαση του πανέξυπνου δαιμόνιου υπουργού αν απαιτείται η παρουσία δικηγόρων και πόσων , μαρτύρων ένορκων καταθέσεων κλπ. Ασύλληπτο !!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger