Home » » Χωρίς σχόλια

Χωρίς σχόλια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 | 5:58 π.μ.

"Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το λεγόμενο αντιεξουσιαστικό κίνημα είναι ένα εργαλείο που λειτουργεί σε βάρος του κινήματος, κάθε άλλο παρά αντιεξουσιαστικό είναι, αφού για να φτάσει στις ενέργειες που έφτασε το Δεκέμβρη του 2008, αποδείχνει ότι έχει καθοδήγηση, ότι έχει αυστηρή οργάνωση, πειθαρχία. Και κάτι παραπάνω, ότι ο βασικός πυρήνας είναι διαπλεκόμενος με τον κρατικό μηχανισμό, με υπηρεσίες, αφού εδώ και χρόνια δρα ανενόχλητος. Η κατά καιρούς εμφάνιση ενός συγκροτημένου και «εκπαιδευμένου» αυτοαποκαλούμενου «αντιεξουσιαστικού» κινήματος, με κοινό χαρακτηριστικό την κουκούλα και κυρίως την τυφλή βία έχει ως βασικό του χαρακτηριστικό την απουσία πολιτικών συνθημάτων και αιτημάτων, στόχων, πλαισίου. Χτυπά τάχα τον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό, αλλά και οι δύο μαζί μηχανισμοί χτυπούν το κίνημα."

Ριζοσπάστης 8/12/2012  

Υ.Γ: Οι υπογραμμίσεις δικές μας


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 44 σχόλια

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:00 π.μ.

το να κανεις κριτικη σε πολιτικη βαση στους αναρχικους, τους αντιεξουσιαστες,στους διαφορους
ελευθεριακους, τους νετσαγεφικούς,τους οπαδους της τυφλής βίας, τους οπαδους της ατομικης βιας
οχι μονο ειναι θεμιτο αλλα και επιβεβλημενο.
το να αποδειχνειςμε πολιτικους ορους οτι αυτες οι δρασεις οχι μονο δεν βοηθανε το κινημα της εργατικης ταξης αλλα πολλες φορες το σαμποταρουν είναι αναγκαιο.
ομως αντ΄αυτών να χαρακτηριζεις ολους οσους δεν συμφωνανε μαζι σου
και δρουν με διαφορετικους τρόπους απ' τους δικους σου, χαφιεδες τις αφαλειας και πρακτορες των μυστικών υπερεσιων, μαλλον δειχνει αδυναμία να καταλαβεις τα αίτια του φαινομενου και προσπαθεια να δικιολογησεις τις δικες σου ανεπαρκειες.
γιατι σ΄του ΚΚΕ χιλιαδες νεοι που δρουν στους δρόμους και συσπειρονονται στα μαυρα μπλοκ και οπως φωνάζουν οι ιδιοι -ειμαστε τα εγγονια των κομμουνιστων- δεν ερχονται στην ΚΝΕ;το φαινομενο χρήζει πιο σοβαρης προσεγγισης.

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:50 π.μ.

Έχει δίκιο 100%

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:17 π.μ.

Τσ...τσ...τσ... μα να μην καταλαβαίνουν με τίποτε αυτοί οι αναρχικοί ότι "στην επανάσταση δε θα σπάσει ούτε τζάμι" (να μη σου πω ότι θα γίνει από τα έδρανα της Βουλής). Αλλά, βλέπεις, δεν ενδιαφέρονται να τους δώσει συγχαρητήρια ο Καρατζαφέρης για την "υπεύθυνη στάση τους", αλά ΚΚΕ.

Και, για όποιον δε θυμάται τι έγινε τον Δεκέμβρη του 2008, εδώ είναι η ανακοίνωση του κώματος: http://902.gr/%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B7/%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B7%CF%82-2008-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1. Πρωτοστάτησε λέει - αλλά "υπεύθυνα", όπως και στο Πολυτεχνείο το '73 (παρότι οι πρώτες ανακοινώσεις τους το '73, και το '08 μιλούσαν για προβοκάτορες). Παραχάραξη της ιστορίας - παλιά μου τέχνη κόσκινο, κι όποιος τσιμπήσει, τσίμπησε...

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:52 π.μ.

προσοχη στους επαναστατες κανουν κριτικη το προβλημα εισται εσεις ΣΤΑΛΙΝΙΣΚΟΣ

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:54 π.μ.

σωστο το αρθρο και συμφωνω απολυτα

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:55 π.μ.

η αποψη του κκε ειναι σωστη

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:07 μ.μ.

Όταν ο συκοφάντης της «Εφημερίδας των Συντακτών» πιάνεται στα πράσα...

...τότε, το ρίχνει στην τρελίτσα και εκτοξεύει νέες συκοφαντίες! Αυτό ακριβώς έκανε ο συντάκτης της εφημερίδας «Εφημερίδας των Συντακτών», Γ. Η. Χάρης. Αυτός ο κύριος, σε προηγούμενο φύλλο, εκτόξευσε το αισχρό ψέμα ότι η ΚΝΕ το 1973 ήταν κατά της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο και ότι μάλιστα την κατήγγειλε ως προβοκάτσια! Ως απόδειξη ανέφερε το φύλλο ν.8 της παράνομης «Πανσπουδαστικής» (όργανο της Αντιδικτατορικής ΕΦΕΕ), που υποτίθεται ότι καταγγέλλει την εξέγερση του Πολυτεχνείου και το οποίο φύλλο η ΚΝΕ και το ΚΚΕ τάχα έχουν εξαφανίσει!
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έστειλε στην εφημερίδα επιστολή-απάντηση και μια φωτογραφία, σε καλή ανάλυση, του συγκεκριμένου «εξαφανισμένου» εντύπου. Και τί έκανε αυτός, ο «λάτρης» της αλήθειας;
Την «Πανσπουδαστική» Ν.8 την εξαφάνισε και την έβαλε ως γραμματόσημο για να μην μπορεί κανείς να τη διαβάσει!
Ενώ στα τεκμηριωμένα και αποκαλυπτικά επιχειρήματα της επιστολής «απάντησε» με νέα ψέματα και νέα διαστρέβλωση, χωρίς να γράψει λέξη για τις προηγούμενες συκοφαντίες του. Τώρα «μασώντας» τα λόγια του επί της ουσίας λέει: Μπορεί η ΚΝΕ να ήταν στην εξέγερση, να είχε και την πλειοψηφία στην "επιτροπή κατάληψης", αλλά δεν ήταν η καθοδήγηση!

Συνημμένα Αρχεία:
1.η επιστολή του Π. Μεντρέκα στην Εφημερίδα των Συντακτών
http://www.902.gr/sites/default/files/mentrekas_2_ef_syn.pdf

2.το κείμενο του Γ.Η.Χάρη στην Εφημερίδα των Συντακτών
http://www.902.gr/sites/default/files/XARIS_EF_SYN.pdf

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:29 μ.μ.

Επειδή λέγονται πολλά και απο συγκεκριμένες πλευρές για τα γεγονότα του Δεκέμβρη του '08 και το αν συμμετείχε το ΚΚΕ στις διαδηλώσεις ενάντια στην καταστολή που έγιναν ας ανατρέξουν σε άρθρα, δηλώσεις και σχόλια από τις σελίδες του Ριζοσπάστη της Τρίτης 9 Δεκέμβρη 2008.(Θυμίζουμε ότι τα γεγονότα ξεκίνησαν μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου αργά το βράδυ του Σαββάτου 6 Δεκέμβρη του 2008. Ο "Ρ" της Τρίτης δηλ 9/11 ήταν ο πρώτος μετά τη δολοφονία) Το ΚΚΕ όπως ξέρουν όλοι πιστεύει στη δύναμη του οργανωμένου αγώνα ενώ θεωρεί τη δράση των αντιεξουσιαστών ανώδυνη για την εξουσία και επικίνδυνη λόγω των χαρακτηριστικών της για το λαϊκό κίνημα.

Τις μέρες εκείνου του Δεκέμβρη το ΚΚΕ ήταν παρόν με καθημερινές κινητοποιήσεις μαθητών, φοιτητών κι εργαζομένων, και μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες όπως εκείνης της 8/11 παρά το ότι δεχόταν επίθεση (στους δρόμους) και απο την πλευρά του κράτους αλλά και από την πλευρά ανεξέλεγκτων κουκουλοφόρων που κτυπούσαν τις πορείες του.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ο πυρήνας των λεγόμενων αντιεξουσιαστών είναι ασύδοτος, ελεύθερος, να διασύρει τον οργανωμένο αγώνα, να εμφανίζεται ως ανώδυνο υποκατάστατο της ταξικής πάλης. Είναι ανώδυνοι οι αντιεξουσιαστές για όσους ενδιαφέρονται η εξουσία να μένει αλώβητη και να εναλλάσσεται απλά το πολιτικό προσωπικό της.

Το ΚΚΕ έχει μια μακρόχρονη ιστορία και δοκιμάστηκε σε όλες τις μορφές πάλης και του αγώνα, χωρίς μάσκα, χωρίς στήριξη βεβαίως από το κατεστημένο, χωρίς προκαταβολική ασυλία. Ξέρουμε να μαχόμαστε σε κάθε φάση με τα αντίστοιχα μέσα που απαιτούνται.

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:30 μ.μ.

γνωρίζεις σ. σε τι διαφέρει :
ο σύκο- φάντης απ' το συκοφάντη;

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:14 μ.μ.

Σκληρη ανακοίνωση απο την μια ,απο την αλλη ομως ο "χωρος" πρέπει
να λυσει ζητήματα στο εσωτερικό του, που τον κανουν ασκέρι,, δημιουργώντας
προβλήματα σε ολο το φάσμα του κινήματος και αδιαφορώντας 100% γιαυτο το γεγονός,,
ερεθίζοντας στην συνέχειά τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας γίνεται τελικα εργαλείο
στα χερια του κρατους, ποικιλοτρόπως, και σχετικά εύκολα
Διοτι μπορεί σε ατομικό επίπεδο να υπάρχουν διώξεις κτλ( που "χειραγωγούν" πολλες φορες).ομως
συνολικά σαν δράση υπαρχει εντυπωσιακή ανοχή,, στο σημείο μαλιστα να γινεται αντικείμενο συζήτησης
σε μεγαλη έκταση,απο την κυρα Μαρια και την κυρια Σουλα στην λαικη αγορά μεχρι και στην κεντρική
πολίτικη σκηνή ....και τα μετρα που νομιμοποίητε και θα παρει το κρατος δεν θα αφορουν εκείνον μονο
αλλα θα ειναι στην καβαντζα προς χρηση για ολους, συν το παρακράτος της Χ.Α που κεφαλαιοποιεί
και χειρίζεται αυτο το θεμα με την καθοδήγηση μηχανισμών ,, και τα καταφέρνει...μεχρι τωρα...
ΥΓ
Είμαστε σε ε[ποχη που αλλάζουν πράγματα και ολα αυτα θα παρουν αλλον χαρακτήρα,, αυτο πρέπει να αφορά
εκεινους που θεωρούν τον εαυτο τους κομμάτι του κινήματος και εχουν επιθυμία να παρέμβουν ,οχι πισω απο
εναν υπολογιστή αλλα καθημερινά στην πραγματική ζωη,, με πραγματικούς δυνατούς... θεσμικούς η" μη αντιπαλους

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:21 μ.μ.

Ανεξάρτητα αν συμφωνεί κάποιος με την αντιεξουσιαστική θεωρία και τις πρακτικές δράσης των αναρχικών,είναι επικίνδυνο και προβοκατόρικο το άρθρο στο συνολό του.Η προδοτική στάση του κόμματος του περισσού,δεν εξιλεώνεται με τέτοιες χυδαίες επιθέσεις κατά δικαίων και αδίκων,τσουβαλιάζοντας όλο το αναρχικό κίνημα.Το κατ'εξοχήν συνομωσιολογικό κόμμα,το κόμμα της ίντριγκας και της προβοκάτσιας,το κόμμα της διαπλοκής με την εξουσία και τον κρατικό μηχανισμό,είναι αστείο να κατηγορεί άλλους για συνομωσίες και υψηλούς προστάτες.Άλλωστε ούτε τους αντιεξουσιαστές ούτε κάποιον άλλον απο την Αριστερά,εγκωμιάζει η αστική τάξη,όπως την Παπαρήγα και το κκε,με προεξέχοντες τον Πρετεντέρη την Καθημερινή με τον Παπαχελά και όλο το πολιτικό τσούρμο τους.

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:24 μ.μ.

ΚΑΓΚΕΛΑ,ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ,ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ,ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:41 μ.μ.

Αυτά να τα διαβάζουν όσοι εξακολουθούν να θεωρούν το κ.κ.ε. δυνάμει επαναστατικό κόμμα , όταν δεν μπόρεσε να καταλάβει, γιατί για μια ακόμη φορά ήταν απών και όχι μόνο, ότι για πρώτη φορά σε μαζική κλίμακα τα τελευταία χρόνια αμφισβητήθηκε συνολικά το καπιταλιστικό σύστημα εξουσίας και εκμετάλευσης και όχι πλευρές του.
Το λυπηρό είναι ότι αρκετοί αγνοί αγωνιστές εξακολουθούν να πιστεύουν στο ιερατείο του περισού.
Λοιπόν σύντροφοι ούτε νερό ούτε ψωμί στον ΑΡΗ γιατί δεν συμφώνισε με την καταστροφική κοματική γραμμή, άλωστε και ο πλουμπίδης χαφιές ήτανε, για να θυμηθούμε μόνο δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:28 μ.μ.

Τόσο τους ενοχλεί η αλήθεια; Τόσο αντιΚΚΕ;


Πραγματικό μένος χθές βράδυ στο διαδίκτυο εναντίον του ΚΚΕ απο ανθρώπους που λένε ότι είναι Αριστεροί, ελευθεριακοί, αναρχικοί ή ακόμη και κομμουνιστές(όπως νομίζει με τον τρόπο του ο καθένας).
Το γελοίο είναι ότι αύριο οι ίδιοι άνθρωποι θα φωνάζουν πως το ΚΚΕ ανεξήγητα αρνείται τις "ειλικρινείς επιθέσεις φιλίας" και δε δέχεται να συνεργαστεί μαζί τους.
Αυτό που τους ενόχλησε ήταν ανώνυμο άρθρο σχόλιο του 902.gr που έλεγε πως το ΚΚΕ αντέδρασε πρώτο στη δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου.
Έτσι άνοιξαν ειδική σελίδα χλευασμού στο twiter όπου εκτός των διάφορων χοντρών και πολλές φορές χυδαίων "καλαμπουριών", επώνυμοι κι ανώνυμοι, θυμήθηκαν από το Στάλιν μέχρι τον Βελουχίωτη και τον Πλουμπίδη και ό,τι άλλο τους κατέβαινε στο κεφάλι που μπορούσε να βοηθήσει την αντιΚΚΕ"πλάκα"!
Βέβαια δεν έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία αν το ΚΚΕ αντέδρασε πρώτο ή μία ή λίγες ώρες αργότερα ή νωρίτερα, αλλά αν κανεις έχει ελάχιστη ψυχραιμία, μπορεί και να σκεφτεί ότι είναι εντελώς λογικό, πάντα ο φορέας που αντιδρά πρώτος να τυχαίνει να είναι ο πιο οργανωμένος. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι, είτε άρεσε είτε δεν άρεσε ο τρόπος που αντέδρασε και συμμετείχε στο Δεκέμβρη του '08, το ΚΚΕ πράγματι αντέδρασε ακαριαία. (Αντέδρασε δηλαδή άμεσα εκείνο το κόμμα που είχε τη δυνατότητα-αλλά φυσικά και την ευαισθησία- το ίδιο το βράδυ του Σαββάτου να κτυπήσει καμπανακι ότι κάτι πολύ σοβαρό είχε συμβεί και αμέσως να γίνουν οι πρώτες συναντήσεις για να αποφασιστεί άμεσα ο τρόπος αντιδρασης.)
Τη Δευτέρα 8/12/08, δηλαδή όσο πιο γρήγορα μπορούσε να ετοιμαστεί μια οργανωμένη κινητοποίηση, αποφασίστηκε κι έγινε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ομόνοια, που όπως πάντα, και όπως ήταν και πάλι λογικό για μας και άσχετα με το αν (δεν) το είπαν τα ΜΜΕ, ήταν πολύ μεγαλύτερη από τις συγκεντρώσεις των άλλων που δεν έχουν τις οργανωτικές δυνατότητες του ΚΚΕ. Εκεί η ομιλία της Α.Παπαρήγα έδειχνε με ξεκάθαρο τρόπο ποιά θα ήταν η ολοκληρωμένη στάση του ΚΚΕ στη συνέχεια (και πραγματικά αξίζει να διαβαστεί).
Το πιο σπουδαίο όμως είναι ότι στο κάλεσμα αυτό, αλλά και στη συνέχεια στα υπόλοιπα, ανταποκρίθηκαν άμεσα όσοι κινητοποιούνται από το ΚΚΕ, μέλη και φίλοι, δείχνοντας τη ευαισθησία που φυσικά υπάρχει γύρω από τέτοια σοβαρά ζητήματα στο χώρο του ΚΚΕ(και φυσικά και αλλού). Ακολούθησε σειρά από κινητοποιήσεις σε πολλά επίπεδα και σε πολλές περιοχές της χώρας σε καθημερινή βάση. Όμως όπως έγραφε κι εκείνες τις μέρες ο 'Ρ' τα ΜΜΕ είχαν επιλέξει να στήσουν κάμερες σε κάθε γωνιά της Σταδίου και των Εξαρχείων και να μεταδιδουν εικόνες από επεισόδια και μικρές ή μεγάλες φωτιές, και να μη δείχνουν ούτε ένα πλάνο από τις μαζικότατες συγκεντρώσεις του ΚΚΕ που όμως ήταν περιφρουρημένες και δεν ήθελαν να έχουν σχέση με τις ανεξέλεγκτες και πολλές φορές(όχι πάντα) προβοκατόρικες δράσεις.

Αυτή ακριβώς την ευαισθησία είναι που αμφισβητούν όλοι όσοι έκαναν και χθες, όπως κάνουν σε κάθε αφορμή υπαρκτή ή όχι, επίθεση χωρίς όρια στο ΚΚΕ. Αυτό είναι που δεν μπορούμε να δεχτούμε σε καμία περίπτωση.
Στη συνέχεια εδώ και 4 χρόνια προσπαθούν να πείσουν ότι το ΚΚΕ δεν συμμετείχε τότε, και μερικές φορές φτάνουν στο σημείο να λένε πως σαμποτάρισε, επειδή δεν δέχτηκε να του καθορίσουν όχι μόνο τον τρόπο και το πλαίσιο αλλά ακόμη και τις διαδρομές που θα ακολουθούσαν οι πορείες του.
Η αλήθεια όμως είναι άλλη και, είτε τους αρέσει ειτε όχι, δεν κρύβεται.


Υ.Γ.(Τότε είπαν ξανα ότι το ΚΚΕ φοβάται το αυθόρμητο...Οι κομμουνιστές δεν φοβούνται το αυθόρμητο όμως, απλά προσπαθούν να το εντάξουν στην οργανωμένη δράση για να μην πάει χαμένο)

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:49 μ.μ.

"Σύντροφοι" των Μ-Λ ,εσεις δεν εχετε γνώμη για τον σταλιν τον Πλουμπιδη Ζαχαριάδη Βαρκιζες κτλ.
που ασελγούν για την πλακα επάνω τους οι μεταμφιεσμένοι συριζεοι που μπαίνουν και
μας φλομώνουν στην ανιστόρητη μ@λ@κια τους και το παιδικό τους ύφος....τα χαζοχαρούμενα
της Κουμουνδούρου

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:30 μ.μ.

Η ιστορια εδειξε οτι το ΚΚΕ ειχε δικιο !

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:35 μ.μ.

κανενα άρθρο με κριτικη προς την ανταρσυα,το εεκ, τους αναρχικους και τα μλ θα διαβασώ ποτε σε αυτό το μπλογκ 2 χρονιά τωρα που το παρακολουθώ μονο το ΚΚΕ και τον συριζά καυτηριάζει εκτος και αν οι διασπάσεις επι διασπάσεων, και τα περιστατικά 3 λαλουν και 2 χορευούν αυτών των χώρων ειναι προς χαιδεμα λογώ νεανικης αφέλειας

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:02 μ.μ.

Ας πει πρώτα το κόμμα αν θεωρεί "κομμουνισμό" και το "χτίσιμο του σοσιαλισμού" τα γκούλαγκ, και μετά να μιλήσει για οτιδήποτε άλλο.

Δείτε αυτό το ντοκυμανταίρ.(π.χ. στο 10.10΄΄). Έτσι χτίζανε το σοσιαλισμό. Πετάγανε μέσα του ζωντανούς ανθρώπους και πνιγόσαντε. Γι αυτό και δε στέριωσε.


http://www.youtube.com/watch?v=OsTTetxwL7Q

Έτσι χτίζανε το σοσιαλισμό. Πετάγανε μέσα του ζωντανούς ανθρώπους. Γι αυτό και δε στέριωσε.

8 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:59 μ.μ.

"Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το λεγόμενο αντιεξουσιαστικό κίνημα είναι ένα εργαλείο που λειτουργεί σε βάρος του κινήματος, κάθε άλλο παρά αντιεξουσιαστικό είναι, αφού για να φτάσει στις ενέργειες που έφτασε το Δεκέμβρη του 2008, αποδείχνει ότι έχει καθοδήγηση, ότι έχει αυστηρή οργάνωση, πειθαρχία."
----------------------------------
Τουλάχιστον βρε ΚΚΕ όσοι,μη ασφαλιτές,αναρχικοί μετέχουν σε βίαια επεισόδια έχουν θάρρος και ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή.Ρισκάρουν να σαπίσουν στη φυλακή.Το ίδιο και οι εξωκοινοβουλευτικοί αριστεροί.Εσείς στον Περισσό τι ρισκάρετε? Με ποιό δικαίωμα κάνετε face control στο κίνημα?

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:31 μ.μ.

Η καπηλεία άρχισε....Είναι σίγουρο ότι σε 15 χρόνια μόνο το ΚΚΕ θα κάνει πορεία "στη μνήμη του Γρηγορόπουλου"....οι επαναστάτες, οι εξεγερμένοι θα τραβάνε το δικό τους δρόμο...και το ΚΚΕ θα προσπαθεί να καταλάβει πως μπορούνε να τον ακολουθούν χωρίς καθοδήγηση.....

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:26 μ.μ.

Καλα εσυ FunkyKingston εισαι κλασική περίπτωση συριζεου/ας δεν χρειάζεται
ο "χωρος" εσενα για το τι κανει μπορεί και μονος του ...Εσυ να μας πεις τι εσυ
κανεις, πως το κανεις, και γιατι
Αστα διαλα νούμερα.... καπέλο και στα μπλοκ δεν έχετε αφήσει τιποτις Τσιπρο γίδια

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:23 μ.μ.

α)Ο αιώνιος αρχηγός μας Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς ήταν και θα είναι ο μεγαλύτερος αναρχικός της ιστορίας.

β)Αυτούς που χαιδεύουν τα αυτιά του λαού και δικαιολογούν την ανυπαρξία του επειδή τάχα τον τρομάζουν οι φλόγες απο τις βόμβες μολότωφ οι κρότοι και η βία... αυτούς τους έχω βαρεθεί.

γ)Αυτούς που δικαιολογούν την ύπαρξη τους και απαλύνουν τα προσωπικά τους κόμπλεξ με μπάχαλα και λοιπές ανώδυνες επαναστατικές τσαχπινιές... αυτούς τους έχω βαρεθεί.

δ)αυτούς που βρίζουν το ΚΚΕ επειδή ο Στάλιν είχε μουστάκι ή επειδή τους κουτσούλισε ένα περιστέρι... αυτούς τους έχω βαρεθεί.

ε)αυτούς που μελετούν τα κλασσικά κείμενα σα να ήταν η αγία γραφή... αυτούς τους έχω βαρεθεί.

ζ)το καπιταλισμό... τον έχω βαρεθεί.

Η ζωή είναι κάπου εκεί έξω

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:11 μ.μ.

Οι συνέπειες των πράξεων μας χαρακτηρίζουν και όχι οι προθέσεις, και όταν οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές έφτασαν στο έσχατο σημείο να ρίχνουν πέτρες και μολότοφ σε εργάτες λυπάμαι αλλά κάνανε τη καλύτερη αβάντα στο σύστημα που τάχα πολεμούν, τους χειρίζονται σαν μαριονέτες....

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:58 μ.μ.

καταλaβατε καποιοι την διαφορα ενος χομπιστα απο εναν κομμουνιστη;
ο χομπιστας,μικροαστιλας για καιρο,δεν μπορει να περιμενει η να αντιληφθει οτι ισως πρεπει να περιμενει.θελει οταν του καυλw$εi να γινει οτι θελει.δεν βλεπει την κατασταση,δεν εχει μαλλον στοχο.η τουλαχιστον τον ιδιο στοχο με τους κομμουνιστες.αλλα φωναζει και γκρινιαζει οτι θελει οι κομμουνιστες να εχουν το ιδιο στοχο μαζι του.γι αυτο και ο χομπιστας,συμπαθες ειδος,στις απεργιες μουγκα και 0 σχολια κατω απο τετοια αρθρα.εδω ομως,ξεσαλωνει.ο χομπιστας θελει να τα σπασει.να ξεδωσει απο την καθημερινη πο34σα που τρωει.ο κομμουνιστης θελει οτι κατεχουν αυτοι($)να τα παρει με το μερος του.ανεπαφα αν θες.δεν θελει να σπασει τις μηχανες ουτε να καψει τα οχηματα.του φταει η ρενο γιατι απολυει χιλιαδες,οχι το ρενο του μητσου του εταιρου μικροαστου που δεν νιωθει.και σαν πετυχει ο στοχος,κατεβαζει και μια βιτρινα με πετρες γιατι εχει πανω της αφισα που μιλαει για το εαμ ο μητροπουλος(συριοζπασοκ)η κατσελη(το ιδιο) και ο αλεξης(ο αρχηγος).

οποιος δεν ανιτληφθηκε τι εκανε η ασφαλεια και η ευπ το δεκεμβρη του 08,πως πηγε να τραβηξει ολη την αγανακτηση πριν παρει πολιτικη υποσταση,εχει χασει πολλα στον τομεα της εξελιξης της κρατικης καταστολης και των κρατικων μηχανισμων..και κυριοι,οι κομμουνιστες στοχευουν στην καταλυση του κρατους.

F.O.

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:54 μ.μ.

Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ στην ΓΣΕΕ Κολλάς πρώην ΠΑΣΚΕ νυν Αυτόνομη Παρέμβαση δηλώνει πως είναι εθνικοσοσιαλιστής!(δηλαδή...φασίστας).
Θα πάρει θέση η Αυτόνομη Παρέμβαση και ο ΣΥΡΙΖΑ;


Να και η καταγγελία του ΠΑΜΕ και το link
Ερήμην των εργαζομένων το συνέδριο της ΓΣΕΕ
Ανακοίνωση καταγγελία από το ΠΑΜΕ
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7165591&publDate=27/11/2012


...Και σε αυτή τη συνεδρίαση εκφράστηκε η αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυνάμεις της Αυτόνομης Παρέμβασης και της ΠΑΣΚΕ και η επιδίωξη της Αυτόνομης Παρέμβασης να γίνει ΠΑΣΚΕ στη θέση της ΠΑΣΚΕ. Είναι αποκαλυπτικοί οι διάλογοι μεταξύ στελεχών της Αυτόνομης Παρέμβασης (Πρώην ΠΑΣΚΕ) όπως του Α. Κολλά με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Ο μεν Κολλάς κατηγόρησε το Προεδρείο της ΓΣΕΕ ότι είναι με την Μέρκελ και τον Φούχτελ και έχει καταδικάσει τους εργαζόμενους με τη στάση που ακολουθάει. Το δε Προεδρείο της ΓΣΕΕ του ανταπάντησε ότι όχι μόνο συμφωνούσε με αυτήν την πολιτική που σήμερα καταγγέλλει, αλλά μαζί παίρναμε τις αποφάσεις και μαζί τις υλοποιούσαμε προσθέτοντας ότι δήλωνε εθνικοσοσιαλιστής, πράγμα το οποίο ο Κολλάς όχι μόνο δεν αρνήθηκε αλλά το επιβεβαίωσε πλήρως.

Τέτοιους συνδικαλιστές και ηγεσίες έχει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Να τους χαίρεται η Αυτόνομη Παρέμβαση τέτοιους σαν τον Κολλά που δηλώνει Εθνικοσοσιαλιστής και τους έχει στη δύναμη της...

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:01 μ.μ.

ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥς ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ! ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΣΟ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ .... ΤΙ ΝΑ ΠΩ ....ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΡΙΜΑ..

Ανώνυμος
10 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:48 π.μ.

Είναι αλήθεια ότι στα μπλοκ των αναρχικών παρεισφρύουν παντός είδους μπάχαλοι, αλλά και ασφαλιταρίο για να αμαυρώσουν μια διαδήλωση. ΠΡΟΣΟΧΗ, δε λέω πως οι αναρχικοί είναι ασφαλίτες, αλλά ότι οι προβοκάτορες χρησιμοποιούν την ανύπαρκτη περιφρούρηση για να κάνουν αυτό που θέλουν. Και όποιος δεν ξέρει τι τρόπους χρησιμοποιούν οι αστοί για να ρίξουν το κάστρο από μέσα, είναι αφελής.
Από κει και πέρα, όταν κάποιος κρίνει ότι το ΚΚΕ κάνει λάθος πολιτικές αναλύσεις, η απάντηση δεν είναι "είναι συστημικό, είναι προδοτικό, είναι το ένα, είναι το άλλο". Αντιθέτως του κάνεις πολιτική κριτική.

Ανώνυμος
10 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:31 π.μ.

και παλι... οταν το δαχτυλο εδειχνε το φεγγαρι.. ο κνιτης κοιταζε το δαχτυλο

Ανώνυμος
10 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:16 μ.μ.

Είναι γεγονός πως στα μπλογκς των αντιεξουσιαστών είναι πιό εύκολο να περισφρύσουν ύποπτα στοιχεία ακόμα και ασφαλίτες,και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την σιδερένια περιφρούριση που καμώνονται κάποιοι πως έχουν.Έχει αποδειχθεί περίτανα πως αν το σύστημα θέλει να σε προβοκάρει θα το καταφέρει όση περιφρούρηση και να έχεις.Είναι λοιπόν άδικο να χρεώνει το κκε σε όλο το αναρχικό κίνημα ασφαλίτικες και καθοδηγούμενες πρακτικές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.Ειδικά αυτό το κόμμα που απο τις τάξεις του πέρασαν αποδεδειγμένα οι μεγαλύτεροι χαφιέδες πράκτορες και προβοκάτορες.

10 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:10 μ.μ.

9 Δεκεμβρίου 2012 1:26 μ.μ.

Βρίζεις ανώνυμα γιατί είσαι κλασσικά μια κομπλεξική κότα.Αλλά είπαμε στη δικιά σου την προλεταριακή επανάσταση δεν θα σπάσει ΟΥΤΕ ΤΖΑΜΙ. Τρομοκρατία στις ΟΒΕς του ΚΚΕ,απομόνωση αυτών που ασκούν κριτική και η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό.Καλύτερα αναρχοαριστεροχαρούμενος ερωτευμένος,τίγκα στη μουσική και στη δίψα για ζωή,παρά ένα μίζερο ανθρωπάκι σαν κι εσένα!!! Χίλιες φορές!!!

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:11 μ.μ.

το αναρχικο- αντιεξουσιαστικο κινημα ειναι ενα ιστορικο κινημα με χιλιαδες νεκρους αγωνιστες σ ολον τον κοσμο( π.χ ισπανικος εμφυλιος του 36)και αυτες οι καταπτυστες δηλωσεις απο την ηγεσια του κκε, ειναι ,αν μη τι αλλο, ανιστορητες και ανατριχιαστικα ,κακοβουλες....

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:00 π.μ.

To anarxiko κινημα ειναι ενα ανομοιογενές κίνημα που εχει την δικη του ιστορια οπως ολα
τα κινήματα ,εδω ομως μιλάμε συγκεκριμένα και δεν είμαστε ουτε στην Ισπανια ουτε στο 36
αλλα ουτε αναφέρεται το κκε σε ολα αυτα ,αλλα στο σημερα και σε αυτη την χωρα....Αν εσυ νομίζεις
πως απαντας κάνοντας αναγωγές τι να πω ..ζήτω η τρελα...
Και φυσικα δεν μπορει να πει κανεις πως κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις 3000 ασφαλιτες ,αυτο ειναι
αδύνατον ,αλλο λεει και οποιος δεν "καταλαβαίνει" τι θελει να πει πουλάει τρέλα,,,αυτο το ζήτημα λύνεται
στο εσωτερικό του "χωρου" κατι που δεν συμβαίνει και φοβαμε πως δεν τους ενδιαφέρει ...οπως "φοβάμαι"
οτι δεν τους χαλαει (καποιους) η διαληση κινητοποιήσεων των "ξενέρωτων" αριστερών
Τι να κάνουμε τωρα..πως δεν βλέπουμε.?
Επίσης ενα αποστάτης του κομμουνιστικού κινήματος ,σωστα ειχε πει πως οποιος ειναι
ενάντια στηνν καθε εξουσια στηρίζει αυτην που ηδη υπάρχει ,των εκμεταλλευτών......
Ακομα ειχε πει πως φοβάται τις ευθύνες (της εξουσιας)...και ειναι αντεπαναστατική (η αναρχια),,απο την αλλη
παρότι αποστάτης υπήρξε επαναστάτης 100% οχι μονο επειδή συμμετείχε σε μια τετοια αλλα διοτι ηταν
και επιτυχημένη οπότε .........

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:39 π.μ.

όποτε το κκε εχει αναφερθει στο αντιεξ.-αναρχ. κινημα στην ελλαδα εχει συνδραμει στην αρνητικη στοχοποιηση του...οι ιδεολογικοπολιτικες διαφορες των δύο χώρων ειναι ιστορικα γνωστες(και εννοω τις διαφορες των αναρχ. με τον εξουσιαστικο κομμουνισμο) ...το αναρχ. κινημα εχει τα προβληματα του οπως καθε πολιτικος χωρος .. αλλα το να βαφτιζεις αντεπαναστατικο οτι διαφωνει μαζι σου και μαλιστα να στοχοποιεις αγωνιζομενα κομματια ... ειναι πολιτικα ανηθικο

ένας αναρχοκομμουνιστής
13 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:13 π.μ.

χαιρόμαστε για τις ανοησίες που αναπαράγει η αριστερά για τους αναρχικούς περί προβοκατόρων, πρακτόρων και κουκουλοφόρων, γιατί δείχνουν πόσο βαθιά νυχτωμένοι είναι. Οι εποχές του ΄70, του ΄80 και του ΄90 ακόμα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και ό,τι κι αν λένε, δεν αποτελεί παρά αυτογελοιποίησή τους. Το πρόβλημα είναι το εξής. Αν δεν υπήρχε η άνοδος του νεοναζισμού στην Ελλάδα και η σοβαρή περίπτωση για κάποιους από όλους αυτούς να γίνουν κυβέρνηση, η υπόθεση θα παρέμενε στο γελοίο του πράγματος και δε θα ήταν σοβαρό ζήτημα και επικίνδυνο. Όλα αυτά (με τελευταίες τις δηλώσεις της Αλέκας για τους αντιεξουσιαστές και του Μπαλάφα για το Δεκέμβρη του 2008 για παράδειγμα) απλά αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να εμπιστευτούμε την αριστερά, που έχει πουλήσει τα πάντα τις τελευταίες δεκαετίες, για τίποτα και με τίποτα. Εμάς τους αναρχικούς μας βρίσκουν μπροστά τους και θα μας βρίσκουν και σε ακόμα περισσότερα γεγονότα. Ούτε ψήλο στον κόρφο τους...

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:01 μ.μ.

Πάντως η καπηλεία της Εξέγερσης του πολυτεχνείου από το κκε, είναι γεγονός. Όχι με την έννοια οτι δεν υπήρξαν οργανωμένοι μέσα, αλλά με την έννοια ότι Η ΗΓΕΣΙΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ. Τα μέλη της όπως και οι άλλοι αριστεροί ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ. Δείτε στο 30.31΄΄

http://www.youtube.com/watch?v=Uzni_rk-dj8

Όπως λένε κι οι πρωτεργάτες της εξέγερσης, το να μη γίνει η κατάληψη, "ήταν μια συνετή απόφαση".
Όμως η εξέγερση έγινε από αυτούς ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, δηλαδή, ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ.

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:29 μ.μ.

Οι αναρχικοί σήμερα στην Ελλάδα έχουν τα χάλια τους. Η ίδια η ιδεολογία τους κρύβει μια παγίδα: Προσπαθώντας να πετύχουν την πλήρη "ελευθερία" ξεχνάνε οτι τέςτοιο πράγμα δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει. Όπως η φύση είναι μια μείξη του Χάους με την Τάξη, έτσι και η ζωή, ακόμα και στην ιδανική κοινωνία, δεν μπορεί παρά να έχει και Ελευθερία και Όρια. Καιειρήνη και βία Πως αλλιώς θα περιφρουρηθεί η Ειρήνη; Αλλά βία σημαίνει εξουσία.

Το μπλέξιμο αυτό, η έλλειψη ορίων, μεταφράζεται από πολλούς σαν "ότι του φανεί του Λωλοστεφανή". Ότι του πεί η γκλάβα του, μάλλον το συναίσθημά του. Και τι λέει συνήθως; Βία. Λογφικό είναι, όλη η κοινωνία είναι θυμωμένη. Αλλά έτσι;Χωρίς σχέδιο, στρατηγική, χωρίς σκέψη για το κόστος σε καταστροφές ή ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές; Αυτό δεν είναι κίνημα, είναι ζούρλια.

Εκέι μέσα βέβαια, μπαίνει και η δράση των ασφαλιτών κάποιες φορές.

Το ΚΚΕ όμως, κάνει ένα σφάλμα εγκληματικό, είναι το ίδιο, που κάνουν και οι θρησκεύτικές σέχτες: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΟΛΥΠΟΛΟΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ,ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. Και έτσι αποβλακώνουν τα μέλη τους. Αν πεις "Οι αναρχικοί είναι Ασφαλίτες" καθάρισες, έκλεισες σα σκεπτόμενος άνθρωπος, έβγαλες από πάνω σου την έγνοια να αναλύσεις, έγινες κουτότερος.

Με τέτοια πολιτική (όποιος διαφωνεί μαζί μας είναι ασφαλίτης, πράκτορας του εχθρού, κατάσκοπος, κλπ,κλπ) κίνημα δε γίνεται.

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:27 μ.μ.

ειναι παρανοηση μεγαλη να ταυτιζεις την αναρχια με το χαος και την καταστροφη ( οι κρατουντες εχουν κανει καλα τη δουλεια τους, οπως φαινεται).οπως ειπε και ο μπακουνιν, ελευθερια χωρις σοσιαλισμο ειναι προνομιο και αδικια οπως και σοσιαλισμος χωρις ελευθερια ειναι καταπιεση και τυρανια. οι αναρχικες ιδεες ειναι βαθια ανθρωπινες ιδεες...

Ανώνυμος
14 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:14 π.μ.

1) Οι αντεξουσιαστικοί πυρήνες και τα ηγετικά τους επιτελεία, είναι στενά συνδεδεμένα με τον Κρατικό Μηχανισμό.
2) Κάνουν κακό στο κίνημα.
3) Ύποπτοι ήταν και είναι από την άλλη και οι εκπρόσωποι της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, οι οποίοι κι αυτοί κάνουν κακό στο κίνημα.
4) Τα κινήματα των πλατειών κάνουν επίσης κακό στο Κίνημα.
5) Οι κινήσεις διάθεσης προϊόντων επίσης αποπροσανατολίζουν και αποκοιμίζουν το κίνημα.
6) Οι κινήσεις στις γειτονιές, είναι επίσης νεφελώδεις, ύποπτες και κατώτερες των περιστάσεων και κοροϊδεύουν τους αθώους και ανυποψίαστους πολίτες.
7) Ακόμη και το εκλογικό σώμα συμπεριφέρεται "ανώμαλα". Δεν έχει κατανοήσει ούτε στον μικρότερο βαθμό το βάθος και την καθαρότητα των μοναδικών ορθών θέσεων, περί Σοσιαλισμού.
Λοιπόν θεοί και δαίμονες ακούστε εδώ...
Το Κόμμα τα'χει πάρει χοντρά με όλους σας...
Και δεν είναι εποχές να εκνευρίζεις το εκλεκτό Πολιτικό Υποκείμενο του Σύμπαντος...
Κι όχι τίποτε άλλο, πλησιάζει και η 21/12/2012.
Εξηγηθήκαμε;

Ανώνυμος
14 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:31 μ.μ.

Α.Κ-Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας 20 Οκτώβρη 2011:
"Αποκλειστικά υπεύθυνο για τα σημερινά (20-10-11) γεγονότα στο Σύνταγμα είναι το ΚΚΕ.

Από την δική μου σκοπιά, δεν έχω τίποτε περισσότερο να πω, έχω ήδη πει ότι η δολοφονική επίθεση της 20ης Οκτώβρη κατά εργατών και μελών του ΠΑΜΕ άνοιξε τουλάχιστον τα δικά μου μάτια για το με τι βρόμα και δυσωδία έχουμε να κάνουμε, και ότι η υπόθεση "αναρχία" στην Ελλάδα τελειώνει ατιμωτικά για όσους πίστεψαν ότι εκπροσωπούσε κάποιου είδους αντισυστημική εναλλακτική. Καλό πάτο στην συλλογική κοινωνική απαξία σε όσους παραμένουν στον "χώρο", και δεν θα μας λείψετε.

Οι μάσκες πέφτουν: ΣΥΡΙΖΑ μαζί με Α.Κ Οικολόγους Πράσινους και "ελευθεριακούς" της "αυτοδιαχείρισης", με βάση την...ΕΕ!


Εκδήλωση για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία
Χαλάνδρι, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012, 19:00

Ακριβής τοποθεσία: ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ (ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ & ΔΑΝΑΪΔΩΝ)
Διοργάνωση: Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου

Με αφορμή την κυκλοφορία των βιβλίων
ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ/ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Γιώργου Λιερού
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΜΙΑΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ
των Τάκη Νικολόπουλου - Δημήτρη Καπογιάννη
από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Γιώργος Σταθάκης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Νίκος Χρυσόγελος
Ευρωβουλευτής Οικολόγων Πράσινων

Νώντας Σκυφτούλης
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αφροδίτη Πολίτη
δημοσιογράφος στην Εφημερίδα των Συντακτών

Ανώνυμος
14 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:16 μ.μ.

Εσείς της αντιεξουσιαστικής κίνησης,εσείς του κινήματος δεν πληρώνω,εσείς όλοι που δεν συντασεσθαι με τις 'ταξικές'δυνάμεις του παμε/κκε,εσείς που ενώ το ηρωικό κκε την 20/10/11 είχε την ύψιστη τιμή να περιφρουρεί το ναό της Δημοκρατίας,επιτεθήκατε στα ηρωικά παιδιά των κνατ με σκοπό να σπάσετε το κλοιό και μαζί να σπάσετε και κάμποσα τζάμια.Γιαυτό και το ηρωικό παμε/κκε είχε λάβει τα μέτρα του.Παρέταξε τα ηρωικά μέλη του με πλήρη εξάρτηση,οπλισμένα σαν αστακούς.Κράνη όπλα μπαλάσκες λοστούς και στυλιάρια,στην υπηρεσία της επανάστασης και του σοσιαλισμού.Για να καταλάβει ο κάθε αναρχοαυτόνομος και οππορτουνιστής,πως το παμε/κκε δεν αστειεύεται,όταν του αναθέτουν τέτοιες σοβαρές και δύσκολες αποστολές.

Ανώνυμος
14 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:43 μ.μ.


Είστε τόσο θρασύδειλοι που ενώ φάγατε της χρονίας σας απο την περοηφρούρηση του ΠΑΜΕ στην συνέχεια πετάγατε κομμάτια απο μάρμαρο κα άλλα αντικείμενα μέσα στο άοπλο πλήθος της συγκέντρωσης στέλνοντας στο νοσοκομείο 70 ανθρώπους αλήτες δολοφόνοι κουκουλοφόροι του παρακράτους.

Ανώνυμος
15 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:14 π.μ.

Το πρόβλημα δεν ειναι γενικά η βια ,αυτα συμβαίνουν ,άλλωστε η ριμάδα ειναι συστατικό στοιχειό του ανθρωπίνου
ειδους σε πολλες μορφές της,,, ακομα και στην καθημερινότητα η" σε προσωπικές στιγμες
(κατα καποιον τρόπο) στην αγνη εκδοχή της βέβαια.....,και την εχουμε αποδεχτεί 100% απο την στιγμη
που βγαίνουμε στους δρομους.και είμαστε διατεθειμένοι να την ξανα αντιμετωπίσουμε.. χωρις
αυταπάτες, ,υπάρχει ομως η ηθική των μέσων (βιας) ..με την η κλίμακα τους..
Το εμετικό ειναι πως τα μάρμαρα σημάδευαν πισω απο την περιφρούρηση στην όποια παρεμπίπτοντος ουτε κρανη
υπήρχαν.. (αρχικά)... μια και οπως παντα ειναι αμυντική ,αυτο συνέβη μετα το πετροβόλι ..Αλλα η ρίψη σε
γυναίκες παιδια και ηλικιωμένους ,που πολλοι απο αυτους ( 7-8) ηταν μακρονησιοτες δεν το χαρακτηρίζω,,
νομιζω δεν χρειάζεται ουτε πρεπει να μας πειράζει,,να μην ξεχναμε πρεπει
Η ειρωνεία ειναι πως αφου επιβίωσαν απο τις εξορίες(οι 7- 8 νεοι των 70 ετων ) παραλίγο νε τελειώσουν
στο σύνταγμα...οι άνθρωποι...απο ανόητα πιτσιρίκια που εχουν ομως την στήριξη των υπολοίπων,,
άσχετα εαν διαφωνούν στα λογια (μονο) με την αβάντα της ανωνυμίας λειτουργώντας..σαν αλλοι Γκοτσαμανιδες
Και μην γελιέστε μπορει η εξωκοινοβουλευτική αριστερα να καταδίκασε αναγκαστικά.. υποχρεωμένη απο την
κοινή λογική ..μερικοί προκλητικά καθυστερημένα οπως το συγκεκριμένο μπλοκ(χαλάλι) ,αλλα σε προσωπικό επίπεδο
στο μεγαλύτερο ποσοστό δεν στεναχωρήθηκε καθόλου...και μην αντιβάλλεται για την έμμεση συμμέτοχη με
την οσονούπω κυβερνώσα "αριστερά" που και θρασύδειλη ειναι αλλα το κυριότερο δεν εχει γρέζι λεβεντιάς
πισω απο τα φουστάνια της
Δεν πειράζει ομως αυτο ηταν ενα επεισόδιο της ζωης και σίγουρα οχι το τελευταίο..
Η ιστορια λεει πως οτι αφήνεις πισω θα το βρεις μπροστά σου..Για να δούμε ..εχει δίκιο ....?
Εργατιά μπροστά....
κουσιατε ναζταροβια

Ανώνυμος
15 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:29 π.μ.


Σε κοινό πάνελ την Παρασκευή, ο Γιώργος Σταθάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβούλευτης Ν. Χρυσόγελος από τους Οικολόγους Πράσινους αλλά και ο Νώντας Σκυφτούλης, από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση με θέμα την «αλληλέγγυα και κοινωνική οικονομία».

Δηλαδή στο πάνελ συμμετέχουν, ο λάτρης του Ομπάμα (Σταθάκης), που μόλις προχτές δήλωσε ότι «Είναι πολύ σημαντικό το να εφαρμόσεις μια κεϋνσιανή πολιτική αντί μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής διαχείρισης της κρίσης. Είναι τόσο σημαντικό που φαίνεται απ' τον διαφορετικό τρόπο που αντιμετώπισαν την κρίση οι ΗΠΑ και η Ευρώπη», ένας βαστάζος της ΕΕ (Χρυσόγελος) που λατρεύει τις κερδοφόρες μπίζνες των μονοπωλίων (αρκεί να είναι «πράσινες») και ένας δήθεν «αντικρατιστής», «αντεξουσιαστής» και «συγκρουσιακός» (Σκυφτούλης).

Ο όρος «αλληλεγγύη» που βρίσκεται και στον τίτλο της εκδήλωσης μάλλον ταιριάζει και στις σχέσεις της ΑΚ με το ΣΥΡΙΖΑ. Αφού αρκετοί αντιεξουσιαστές έδωσαν το κουκί τους στις εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ (οι ίδιοι τα λένε σε διάφορα site) τώρα το ανταλλάσσουν με μία θέση σε ένα πάνελ και που ξέρεις, μπορεί να γίνουν και αυτοί «αντεξουσιαστές στην εξουσία»…

Ανώνυμος
15 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:56 μ.μ.

η αντιεξουσιαστικη κινηση δεν εκπροσωπει σε καμια περιπτωση το αναρχικο κινημα της ελλαδας..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger