Home » , » ΚΚΕ για το νομοσχέδιο για τον ρατσισμό (Βίντεο)

ΚΚΕ για το νομοσχέδιο για τον ρατσισμό (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 9 Μαΐου 2013 | 3:54 π.μ.

Μια προσέγγιση που έκανε το ΚΚΕ για το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Εκτιμάει ότι δεν είναι «αθώο» και ότι κρύβει σκοπιμότητες.

Όπως παρακολουθούμε στο ρεπορτάζ του Τάκη Σέγκου απ’ την τηλεόραση του «902» η άποψη του ΚΚΕ είναι ότι «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας ανοίγει επικινδύνους δρόμους για την δίωξη ακόμα και εκείνων που αμφισβητούν το καπιταλιστικό σύστημα».

 Δεν γνωρίζουμε ολοκληρωμένα τι περιλαμβάνει αυτό το νομοσχέδιο παρά μόνο όσα διέρρευσε η κυβέρνηση στο «Βήμα της Κυριακής».
Η άποψη του Σύριζα είναι ότι το νομοσχέδιο «κινείται στην σωστή κατεύθυνση».

Όπως και να είναι, η πραγματικότητα μας λέει ότι ορισμένοι νόμοι που δημιουργούνται ενώ φαινομενικά επικαλούνται κάποιες αναγκαιότητες στην πραγματικότητα έχουν άλλες σκοπιμότητες.
Λογικό είναι να θυμούνται, τα στελέχη του ΚΚΕ τον νόμο του Ελευθερίου Βενιζέλου περί εκτοπίσεων που υποτίθεται ότι θεσπίστηκε για την πάταξη της ζωοκλοπής, ενώ στην πράξη εφαρμόστηκε για να εξοριστούν χιλιάδες κομμουνιστές.

Να προσθέσουμε ότι σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΚΚΕ τονίζεται ότι το νομοσχέδιο «αποτελεί προπομπό για επικίνδυνες διατάξεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους λαϊκούς αγώνες, τη δράση ριζοσπαστικών οργανώσεων και των κομμουνιστών. Δεν είναι τυχαίο ότι στη βάση αντίστοιχων νόμων και του ανιστόρητου κατασκευάσματος για την εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού, που έχει γίνει επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, ποινικοποιείται η δράση Κομμουνιστικών Κομμάτων σε αρκετές χώρες της ΕΕ, την ίδια στιγμή που φασιστικά κόμματα και ομάδες δρουν ανενόχλητα, συμμετέχουν ακόμη και σε κυβερνήσεις».


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger