Home » » To «βαθύ κράτος» του Ερντογάν

To «βαθύ κράτος» του Ερντογάν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013 | 1:07 μ.μ.

Χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας γινόταν και πριν από τους ισλαμιστές, απλώς το κυβερνών ισλαμικό κόμμα ΑΚΡ και ο πρωθυπουργός, σε σχέση με το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκονται, ενεργούν βάρβαρα και απροκάλυπτα αποπέμποντας 550 αστυνομικούς και έναν εισαγγελέα.
         
Χωρίς να κρατάει πλέον κανένα πρόσχημα, ο Ταγίπ Ερντογάν και το πανταχόθεν βαλλόμενο για το σκάνδαλο διαφθοράς κυβερνητικό ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ολοκληρώνουν τη χειραγώγηση της εισαγγελικής έρευνας και τον πλήρη έλεγχο των αστυνομικών αρχών.

Χθες, και ο δεύτερος εισαγγελέας που ερευνούσε και αποκάλυψε το σκάνδαλο, Μουαμέρ Ακάς, ανακοίνωσε με γραπτή του δήλωση πως με απόφαση της Γενικής Εισαγγελίας απομακρύνθηκε από την υπόθεση και πως του αφαιρέθηκε ο φάκελος. Ο Ακάς κατήγγειλε ότι ασκήθηκε ασφυκτική πίεση εις βάρος του και πως η αστυνομία παρενόχλησε την έρευνά του και δεν ολοκλήρωσε ορισμένες από τις συλλήψεις που είχε διατάξει

. «Συνετελέσθη έγκλημα, ύποπτοι αφέθηκαν να πάρουν μέτρα προφύλαξης, να διαφύγουν και να αλλοιώσουν στοιχεία» υποστήριξε ο Ακάς.

Πηγή: "Εφημερίδα των Συντακτών"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger