Home » , » Δεν υπάρχει πιο σιχαμένο πράγμα από τους ρουφιάνους

Δεν υπάρχει πιο σιχαμένο πράγμα από τους ρουφιάνους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 | 1:28 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

 Ώστε η κυβέρνηση σκέπτεται, αν μπορείς να το πεις "σκέψη", να επιστρατεύσει κατασκόπους, πληροφοριοδότες, πράκτορες 000, για να καταγγέλλουν όσους δεν κόβουν αποδείξεις και τα τοιαύτα;

Δεν υπάρχει πιο σιχαμένο πράγμα από τους ρουφιάνους. Είναι ταυτόσημοι με τους δοσίλογους, τους προδότες, τα καθάρματα. Και μόνο η λέξη μου προκαλεί αηδία. Ο σπιούνος θα δώσει το συνάνθρωπό του για ελάχιστο κέρδος. Κάποιες φορές για το τίποτα, μόνο και μόνο για τη "χαρά της ρουφιανιάς", όπως έλεγε μια σατυρική εκπομπή.
Ελεεινό φίδι κι υποκριτής, ο καταδότης, (άλλη μια συνώνυμη λέξη) είναι αποτέλεσμα του φασισμού, του πιο ακραίου ολοκληρωτισμού. Ρουφιάνους χρειάζονται μόνο οι δικτατορίες, οι δημοκρατίες έχουν ανάγκη από ελευθέρους και θαρραλέους ανθρώπους.

Το ξύλο που θα πέσει σε μια τέτοια αισχρή περίπτωση θα το μοιραστούν μαζί με όσους τους πληρώνουν; Και θα πέσει πολύ φάπα, γιατί ο μικρομεσαίος δεν είναι αφελής. Γνωρίζει πολύ καλά ποιός φοροδιαφεύγει. Κάντε το αυτό στους βουλευτές, όταν πάτε να ζητήσετε ρουσφέτι, κάντε το στους ιδιοκτήτες καναλιών, στους μεγάλους δημοσιογράφους, να δούμε, αν θα τους αρέσει.
Θα πάνε τώρα σοβαρά και θα παραβιάσουν το Σύνταγμα με το να παρακολουθήσει ο κάθε ένας το μπακάλη και το μανάβη της γειτονιάς;

Μια τέτοια νοοτροπία, αν θυμάμαι καλά την καταδίκαζαν στο ΣΥΡΙΖΑ, όταν τα ΜΜΕ σπίλωναν τους μικρούς για να ρίξουν το φταίξιμο σε αυτούς κι όχι στους πραγματικούς ενόχους. Η φοροδιαφυγή καταπολεμάται με ελέγχους από έντιμους κι έμπειρους γνώστες των οικονομικών στους μεγάλους απατεώνες, που ζουν μες τη χλιδή, που έχουν δισεκατομμύρια, που ενώ παίρνουν από χίλιες μεριές και τους δίνουν όλες τις μεγάλες δουλειές δεν δίνουν ένα ευρώ στο κράτος

Πιάστε τα μεγάλα ψάρια τους εφοπλιστές, τις πολυεθνικές κλπ. Μην αβαντζάρετε το φασισμό, υιοθετώντας τέτοιες μεθόδους, γιατί θα το βρείτε μπροστά σας. Πάρτε κόσμο για να προσφέρει όχι να κάνει κακό. Ελπίζω να μην γίνει πράξη κάτι τέτοιο, να πρυτανεύσει η λογική. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 13 σχόλια

Περαστικός
7 Μαρτίου 2015 στις 2:02 π.μ.

Άλλαξαν τα πρόσωπα, αλλά αυτοί που μας κυβερνούν είναι οι ίδιοι. Και συνεχίζουν να παίζουν με το μυαλό μας και να δοκιμάζουν τις αντιδράσεις μας. Πειραματόζωα οικεία βουλήση.

Ανώνυμος
8 Μαρτίου 2015 στις 1:28 π.μ.

Εε ,δεν υποφερονται ,με οση καλη διαθεση και να'χει καποιος!! Ας το σκευτουν καλα ,εκει στον Συριζα......δεν ειναι αισθητικη και ηθος ,αυτο που εκπεμπει ο Βαρουφακης!! Πως στο διαολο,σκευτηκε αυτη την λυση,και την υποβαλει και γραπτως......ρε διαολε,ωρες-ωρες αναρωτιεμαι.....πολλη αξια τους δινουμε,και περνουν τα μυαλα τους αερα!! Τι συλληψη ηταν αυτη τωρα......να κανει εισαγωγη ρουφιανους!!!! Δηλαδη ρε Βαρουφακη,ψαχτηκες καλα,και εισαι σιγουρος,οτι δεν εχεις γυρω σου; Απο τις προηγουμενες εμπειριες σου,σε αλλους χωρους,μονο..."αδιαφθορους" σου ετυχε να γνωριχεις;;
Δεν ξερω,μα για καποιον λογο,νομιζω,οτι οι παραστασεις και τα "υφη",πιο πολυ τα εχει για να δουλεψει εμας,απο οτι να πιεσει τους εξω!!Οταν δε ακουω,''μα ειναι καλος καθηγητης"" εε ,εκει τρωω τα λυσακα μου!! Αντε ,ας γυρισει στα χαρτια του,στους φοιτητες του,και τα ζορικα κολπα,ας τα αφησει για τις ινδιες!!! Δεν....δεν....κατι δεν μου αρεσει λεμε!!!!!

Ανώνυμος
8 Μαρτίου 2015 στις 12:02 μ.μ.

Δηλαδή ο μισθωτός υπάλληλος ή εργάτης που λειώνει κάτω από τους φόρους είναι σπιούνος αν δεν αφήσει του διάφορους τεχνίτες, γιατρούς, μηχανικούς, εστιάτορες, ξενοδόχους κλπ. να του κλέβουν το εισόδημα μέσω της φοροκλοπής;
Αν κάποιος ληστέψει εμένα ή τον συνάνθρωπό μου και τον καταγγείλω αυτό είναι ρουφιανιλίκι?

Μήπως τα μπερδεύουμε λίγο mitso175;

Ανώνυμος
8 Μαρτίου 2015 στις 5:56 μ.μ.

Δηλαδή ο πολιτικός κι ο δημοσιογράφος που αφήνουν τον βιομήχανο και τον εφοπλιστή να φοροδιαφεύγουν τι είναι; Γιατί απ΄ό,τι κατάλαβα μόνο για μικροεπαγγελματίες θα είναι αυτό το μέτρο. Οι μεγάλοι πάλι θα την γλιτώσουν. Να φταίει που ο κ. Βαρουφάκης είναι γιος του προέδρου της χαλυβουργικής και γαμπρός του επιχειρηματία Στράτου;

Ανώνυμος
8 Μαρτίου 2015 στις 6:10 μ.μ.

Δεν τα μπερδεύω.
Καταγγελία: Στην καθημερινή γλώσσα καταγγελία σημαίνει η ανακοίνωση αξιόποινης πράξης στις Αρχές, (δικαστικές, αστυνομικές κ.λπ.), ή και προς το κοινό δια ζώσης φωνής, ή μέσω του τύπου, ή ραδιοφωνικών σταθμών, κάτι που στα νομικά ονομάζεται ανακοίνωση, αναφορά, όταν είναι συνηθέστερα προφορική και έγκληση, ή μήνυση ανάλογα με την περίπτωση που είναι συνηθέστερα γραπτή.
Κατάδοση: Καταγγελία αξιόποινης πράξης ή αποκάλυψη μυστικών στοιχείων από κάποιον ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΣΚΟΠΟΥΣ, δηλαδή ανήθικη (κι ορισμένες φορές ψευδής) κατηγορία, που έχει σκοπό την προσβολή κάποιου.
Στην πρώτη περίπτωση βοηθάς εσένα ή το συνάνθρωπο εναντίον της αδικίας που διαπράττεται, ενώ με τη ρουφιανιά γίνεται μόνο κακό καθώς κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία. Διαφέρει τόσο ο στόχος όσο κι ο τρόπος, αλλά ακόμα και το αποτέλεσμα. Γιατί με το κάρφωμα ενισχύεται ο φόβος κι η υποταγή, όχι η δικαιοσύνη και το θάρρος.
Ευχαριστώ. mitsos175.

Ανώνυμος
8 Μαρτίου 2015 στις 9:17 μ.μ.

Ανώνυμο 12.08. Τι φασιστικά μηνύματα είναι αυτά που εκπέμπεις? και τα δικά σου είναι πιο επικίνδυνα ακόμα και από τους τραμπουκισμούς των φασιστών, Γιατί στοχεύουν ακριβώς στο μυαλό του φτωχού, όπως ακριβώς και ο Χίτλερ, όταν έφτιαχνε μαζί με τον Νόσκε τα τάγματα εργασίας. Ο ρουφιάνος είναι πάντα ρουφιάνος. Και ρουφιάνος ποτέ δε πάει ο γιός του εφοπλιστή ή του τραπεζίτη. Ρουφιάνους πάντα έκαναν τα παιδιά των εργατών, των αγροτών κ.λ.π. Οι χίτες και οι ταγματασφαλήτες στην κατοχή, δεν ήταν εφοπλιστές, ούτε βιομήχανοι. Ηταν φτωχά λαικά στρώματα, με καμμία ταξική συνείδηση, διαβρωμένα ως το μεδούλι με λίγα κοκκαλάκια και εξαγορασμένη συνείδηση, σαπισμένη τελείως που επιζούσαν γλείφοντας μπότες ισχυρών. Αυτό που προσπαθούν να κ'άνουν τώρα είναι ακριβώς το ίδιο, στρατιές ρουφιάνων, που εκπαιδευμένοι στο ρουφιανιλίκι, δήθεν τώρα για να πιάνουν όχι τους βιομήχανους που δεν πληρώνουν σέντσι φόρο, όχι τους εφοπλιστές ,με τις 56 φοροαπαλλαγές, αλλά ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν με νύχια και με δόντια. Ο απόλυτος φασισμός, στο απόλυτο μεγαλείο του. Και αυτό ακριβώς είναι ο φασισμός. Να πιάσει ρίζες σαν "κίνημα". Τότε θα έχουν πετύχει με το να φτιάξουν φασιστικό κίνημα στην Ελλάδα κι όχι επειδή έβγαλαν 100 μαχαιροβγάλτες ΧΑ να δέρνουν κόσμο. Αυτό μας έλειπε, ο φτωχός να καρφώνει τον φτωχό. Οχι, κύριε, ο εργάτης, ο φτωχός, ο λαό, έχει αξιοπρέπεια, που δεν την πουλάει ούτε για όλο το ρουφιανιλίκι του κόσμου, ακόμα κι αν δεν έχει να βάλει ψωμί στό στόμα του. Εργάτες, αγρότες, φτωχός λαός στήθηκαν στο ένα μέτρο με ψηλά το κεφάλι, αλλά ρουφιάνοι δεν έγιναν ποτέ. Ισα-ίσα, που έδωσαν αυτήν την απάντηση, που μόνο οι εργάτες και οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν και στους χίτες και στους μαυραγορίτες και στους ταγματασφαλήτες, την απάντηση του οργανωμένου λαού. Και την ίδια απάντηση θα δώσουν και τώρα και θα "κόψουν" κάθε χέρι που θα σκεφθεί να ρουφιανέψει, κάθε "ασφαλίτη" που θα σκεφθεί να στραφεί ενάντια στο λαό, γιατί επίδοξος ασφαλίτης θα είναι αυτός που θα αναλάβει τα καθήκοντα τσάτσου και η ασφάλεια θα είναι ο επόμενος εργοδότης του, ρουφιανεύοντας όχι πλέον ποιός δεν έκοψε αποδείξεις, αλλά π.χ. ποιός αγόρασε τον Ριζοσπάστη. Το έργο το έχουμε ξαναδεί και ξέρουμε και τα μέτρα που θα πάρουμε. Μανώλης

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2015 στις 10:32 π.μ.

Δηλαδή mitso175 για να το ξεκαθαρίσουμε:
Αν καταγγείλω το γιατρό που ενώ είμαι ασφαλισμένος και εκείνος συμβεβλημένος μου ζητάει 30€ χωρίς απόδειξη κάνω καταγγελλία ή είμαι καταδότης?

Ο τύπος με μόνο δέκα πελάτες την ημέρα κονομάει 300€ ημερησίως αφορολόγητα ή 6000€ το μήνα ή 72.000€ ετησίως κλέβοντας φόρο πάνω από 30.000€ από το Δημόσιο όσο δηλαδή η πλήρης μισθοδοσία περίπου 2 δασκάλων για τα δημόσια σχολεία ή δύο επικουρικών γιατρών για Δημόσιο νοσοκομείο.
Και όλα αυτά από ΕΝΑΝ μόνο φοροφυγά ιδιώτη γιατρό.

Σε παρακαλώ να μου το ξεκαθαρίσεις.


Ο 12:02

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2015 στις 3:03 μ.μ.

Οι ρουφιάνοι είναι τα χειρότερα τομάρια. Άλλο ρουφιανιά κι άλλο καταγγελία. Αναρχικοί, Αριστεροί, Κομμουνιστές, έχουμε καταγγείλει άπειρες φορές τα κακώς κείμενα και καλά κάνουμε. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πάμε με άλλοθι αυτά τα αίσχη που γίνονται (από το ίδιο το σύστημα τις περισσότερες φορές) να κάνουμε big brother τη ζωή όλων. Δεν τιμά κανένα αυτό. Εδώ το υπουργείο δε μιλά καν για μαρτυρία. Απλά θα καρφώνουν, αν έκοψαν ή όχι απόδειξη. Δεν θα παρουσιάζονται ούτε στο δικαστήριο ως αυτόπτες μάρτυρες! Αυτό τι λέει και τι σχέση έχει, αγαπητέ φίλε, με τα παραδείγματα που αναφέρεις;
Κάτι ακόμα: Όλοι οι μεγάλοι μιζαδόροι κόβουν αποδείξεις; Το Γκίκα τον παρακολούθησαν; Τον Άκη; Απλά έκαναν ταμείο και είδαν διαφορά. Δε χρειάστηκαν κάμερες αλλά λογιστές. Οι λαμογιές γίνονται χωρίς την παρουσία μαρτύρων. Οι πλούσιοι θα σταματήσουν την εκμετάλλευση μ' αυτό το μέτρο; Γιατί εγώ αναφέρθηκα στο συγκεκριμένο μέτρο. Όποιοι θέλουν, να πάνε να καταγράψουν τους βουλευτές, τι κάνουν, τι λένε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Ο Άδωνης πχ δεν νομίζω να έχει αντίρρηση. Ούτε ο Βαρουφάκης. Εγώ όμως έχω. Όχι γιατί φοβάμαι, ή έχω να κρύψω κάτι, αλλά γιατί αυτό είναι απαράδεκτο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κρύβει φασισμό. Κι εδώ δεν κάνουμε σκόντο.
Συμβουλέψου, αν θέλεις, κάποιο νομικό, είναι ο πλέον κατάλληλος να σου πει τι να κάνεις για το παράδειγμα που αναφέρεις. Σίγουρα ένας έλεγχος, θα δείξει την αλήθεια. Τον έλεγχο όμως είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τον κάνουν οι ΑΡΜΟΔΙΕΣ υπηρεσίες από μόνες τους. Ο ΑΠΛΟΣ κόσμος πάλι για να τηρήσει το νόμο πρέπει να βλέπει πως ισχύει για όλους κι ότι είναι δίκαιος κι αποτελεσματικός.
Η ρουφιανιά ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, δεν καταπολέμα τη διαφθορά. Και πιστεύω πως όλοι έχουμε τη στοιχειώδη λογική, για να ξεχωρίζουμε τι είναι και τι. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2015 στις 7:07 μ.μ.

Ξέχασα το "mitsos175" στο τέλος του σχολίου 9/3/2015 3:03μμ. Συγνώμη. mitsos175.

Ανώνυμος
9 Μαρτίου 2015 στις 11:17 μ.μ.

Νομίζω κάνεις λάθος Μήτσο.

Πρέπει κάποια στιγμή να έρθει ο καιρός που ο λαός θα φωνάζει και θα αντιδρά όταν θα βλέπει το άδικο, και δεν θα γυρίζει την πλάτη με το γνωστό "δε βαριέσαι ρε αδελφέ".
Άδικο είναι και η εκμετάλλευση από τον πλούσιο εργοδότη αλλά άδικο είναι και η κλοπή του εστιάτορα ή του γιατρού που δεν κόβουν αποδείξεις.
Μη με βάζεις να μετρήσω τι από τα δύο είναι σημαντικότερο. Οι Αξίες και οι Αρχές δεν υπακούουν σε ποσοτικά χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει "ολίγον έγγυος".

Δεν μπορεί εγώ (ή οποιοσδήποτε άλλος) από τη μια να υπόκειμαι στην εκμετάλλευση του εργοδότη και από την άλλη να τρώω και την εκμετάλλευση του ταξικού μου όμοιου, που χτίζει παράνομα και ανταμείβεται για αυτό με "νομιμοποίηση", κλέβει για δεκαετίες την εφορία και μετά μιλάει για "τεμπέληδες ΔΥ" που δήθεν ο ίδιος πληρώνει, καταληστεύει τον πελάτη του και το δημόσιο για να αποκτήσει μεζονέττα και μετά να κλαψουρίζει γιατί δεν έχει να πληρώσει το Δάνειο.

Ρωτάς αν οι μεγάλοι μιζαδόροι κόβουν αποδείξεις. Όχι δεν κόβουν. Άραγε αυτό δικαιολογεί και τους μικρούς μιζαδόρους όταν και αυτοί δεν κόβουν; Και άραγε τότε τι διαφοροποιεί τους δύο μιζαδόρους. Η ποσότητα της μίζας; Είναι λοιπον ΟΚ να πάρω και γω τη μιζούλα μου ή μήπως είμαι μ@λ@κας που δεν την πήρα;
Η ερώτηση ρητορική. Το δεύτερο σαφώς ισχύει. Έπρεπε να την πάρω και να μετά αναφωνάξω "Πιάστε πρώτα τον Βαρδινογιάννη και μετά εμένα"

Ρωτάς αν οι πλούσιοι θα σταματήσουν την εκμετάλλευση μ' αυτό το μέτρο. Όχι δεν θα σταματήσουν ούτε λεπτό. Αλλά πριν ανατρέψω την αστική Δημοκρατία των πλουσίων, θα πρέπει να υπάρχει αστική Δημοκρατία για να ανατρέψω. Και σ' αυτόν εδώ τον τόπο δεν έχουμε καν ούτε Αστική ούτε Δημοκρατία για να ανατρέψουμε. Γιατί στην Αστική Δημοκρατία υπάρχουν φορολογικοί νόμοι που πρέπει να ακολουθούνται απ' όλους.

Το να καταγράφεις κάποιον με κάμερα είναι παράνομο. Όχι όμως αν αυτό γίνεται σε Δημόσιο χώρο κατά την άσκηση δημόσιας διαδικασίας. Όταν ζητάω από τον ξενοδόχο απόδειξη, σαφώς δεν καταγράφω την ιδιωτική του ζωή. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Προσθέτως, αν δεν μας αρέσει το μέτρογια τους λόγους που ανέφερες, τότε ΝΑΙ θα συμφωνήσω μαζί σου με τη διενέργεια ελέγχων τύπου "πόθεν έσχες" για όλους μας, μεγάλους ή μικρούς. Και ακόμα περισσότερο θα συμφωνήσω στο να μπουν σκληρά τεκμήρια διαβίωσης. Π.χ. δεν μπορεί κάποιος να δηλώνει υδραυλικός των 5000€ ετήσιο εισόδημα τα τελευταία 15 χρόνια και να έχει δυο παιδιά, τρία αυτοκίνητα και τρία διαμερίσματα (εκτός αν είναι κληρονομιά). Δεν γίνεται, δεν βγαίνει.
Όμως ακόμα και έτσι παραβλέπεις δυο πράγματα. Για να αποδειχθεί το "πόθεν έσχες" και να αναλογιστούν ποσά τελεσίδικα είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνια, ενώ στην δεύτερη περίπτωση θα ξεσηκωθούν και τα πλακάκια γιατί όλοι θα πουν ότι το κράτος "κυνηγάει τον καημένο τον επαγγελματία".

Τέλος, φίλε μου καλό και όμορφο είναι να λέμε ότι είμαστε δίκαιοι, αριστεροί, ενάντιοι στην αδικία, κλπ, κλπ, αλλά εμένα να με συγχωρέσεις αλλά δεν μπορώ να τα λέω όλα αυτά και από την άλλη τσέπη να κλέβω τον συνάνθρωπό μου, το δημόσιο νοσοκομείο, το σχολείο του παιδιού του, το δρόμο στο χωρίο, κλέβοντας την δημόσια περιουσία μέσω της εφορίας.
Συγγνώμη αλλά έχω ΜΕΓΑ ηθικό πρόβλημα.Είναι θέμα φιλότιμου.

Με εκτίμηση
Ο 12.02 & 10.32

Ανώνυμος
10 Μαρτίου 2015 στις 11:37 π.μ.

8 Μαρτιου 2015 1.28 π.μ: Αυτο το πραγμα,που πιανουμε ενα θεμα, γαφουμε ενα σχολιο ,και μετα εχει την τυχη,να γινεται σηριαλ,πραγματικα με προβληματιζει!! Η αναρτηση,εχει συγκεκριμμενο περιεχομενο και θεμα. Δεν εννοω προς θεου,να μην εκφραζεται ο καθεις ελευθερα! Μακρια μας,τετοιες νοοτροπιες. Ομως,το θεμα δεν ειναι ..."κουβεντα να γινεται" σε σημειο που να μην ξερεις πια,τι να ανταπαντησεις!! Εδω ειναι ολοκαθαρα τα πραγματα ρε παιδια,καυστηριαζουμε ,το γεγονος,της επισημης προτασης ,του υπουργου,μιας αριστερης κυβερνησης,ως παταξης της φοροδιαφυγης. Που τι λεει; Θα εισαγουμε βοηθους,θα τους εκπαιδευουμε,θα τους αμολυσουμε στην αγορα,θα τους εχουμε καλωδιωμενους,και θα μας τσιμπουν τα λαμογια!!! Μετα,θα τους λεμε ευχαριστω,και στους δυο μηνες ,θα τους λεμε και "στο καλο"!!! Ρε για ονομα του χριστου,χαθηκε το μετρο και η απλη λογικη,ο κοινος νους δηλαδη; Τι εχουμε παθει ως λαος!! Πρωτη ερωτηση,ετσι απλη....τι ειδους ανθρωποι ,θα ειναι αυτοι που θα καταδεχτουν,για δυο μηνες μισθους,να κανουν τετοια δουλεια ρε; Τι σκ...ηθικη θα διαθετουν,για να παταξουν την ανηθικοτητα; Εσεις ,πατε να κανετε τετοια δουλεια; Και ,αν ας πουμε ,θελω να καταδδωσω τον γιατρο του ΙΚΑ,γιατι να μην το κανω απο μονος μου,και πρεπει να περιμενω,να γινη εισαγωγη αδιαφθορων; Και γιατι ,να μην σκευτω πιο απλα ακομα......κυριε Βαρουφακη,με το καλημερα σας,προσβαλλεται ενα ολοκληρο εθνος,εχουμε και εδω αδιαφθορα ατομα,ακομα και μεσα στην εφορια.....χρησιμοποιηστε τους,που ειναι και θεσμοθετημενοι φορεις!! Για να μην αναφερθω,οτι ειναι περιεργο ως εφευρημα απο κοτζαμ καθηγηταρα,σε μια κοτζαμ αριστερη κυβερνηση,που θελει κοτζαμ ανασες αξιοπρεπειας!! Προσπαθω δηλαδη να πω,πως με ποιαδηποτε φορα ,το "διαβασω".....βρωμα βρε παιδια. Και κατι που βρωμα......ελεεος,ας μιλαμε ,πως θα το ξεβρωμισουμε,.....οχι με ποιο εφευρημα, δικο μας τωρα....θα το ορθοποδησουμε !!! Εε δεν ειναι κακο,που και που να βλεπουμε μπροστα μας,απλα,μερικα πραγματα,ετσι οπως μας τα δινουν,......μην τους προσφερουμε και αλλοθι,διαολε!! Ο καθε ενας,θα μπορουσε να το " συλλαβει" ως ιδεα!! Δεν χρειαζεται να ειναι γκουρου της οικονομιας! Εξ'αλλου (αντε για να το ελαφρυνουμε μεταξυ μας) τα σηκωμενα πετα,εδω στην Ελλαδα,παραπεμπουν σε αλλους "τυπους" ανθρωπων......τοτε δεν ειχε βγει ο Τραβολτα!! Διαφορετικα,κ.Βαρουφακη......κανε οτι θελεις και με τα πουκαμισα σου,και με τα σκαρπινια σου!! Αντε μπραβο,καλε μου, γιατι ο ελληνικος λαος ,εχει καψα λεμε!!!!!

Ανώνυμος
10 Μαρτίου 2015 στις 2:14 μ.μ.

Ενδιαφέρουσα άποψη. Ευχαριστώ. Σε πολλά από όσα είπες, δε θα διαφωνήσω. Πολλές παρατηρήσεις σου είναι πολύ σωστές. Επιμένω πως αυτό το μέτρο έχει άλλο σκοπό. Όλοι εμείς είμαστε κατά της διαφθοράς, από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται. Αλλά το συγκεκριμένο μέτρο δεν νομίζω ότι έχει αυτό το στόχο. Έχει σκοπό ανήθικο, την εξοικείωση με το κουτσομπολιό. Και γιατί είναι κουτσομπολιό κι όχι ουσιαστικό; Γιατί δεν χτυπά τη ρίζα της διαφθοράς. Γιατί κάνει μασάζ στους πολίτες να δέχονται τις παρακολουθήσεις. Και κανείς δεν βεβαιώνει, πως κάτι τέτοιο, θα σταματήσει στα οικονομικά. Θυμάμαι μια εποχή, όχι πολύ παλιά, που αν σε κάρφωνε κάποιος στην ασφάλεια, πήγαινες εξορία κι όχι μόνο. Δεν χρειάζονταν να κάνεις έγκλημα, βάπτιζαν παράνομο το ΚΚΕ κι αυτό ήταν! Εκεί θα καταλήξουμε, αυτός είναι ο φόβος μου και δυστυχώς έχω βάσιμες υποψίες. Δεν είναι θέμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι θέμα ολοκληρωτικής νοοτροπίας. Αύριο μεθαύριο, κάποιος άλλος θα το εκμεταλλευτεί αυτό.
Σωστά ανέφερες το δημόσιο χώρο. Να σου υπενθυμίσω λοιπόν μια "λεπτομέρεια". Η ΝΔ απαγόρευσε ακόμα και τις φωτογραφίες από ανθρώπους που τρώνε από τα σκουπίδια χωρίς πρώτα να συναινέσει αυτός που φαίνεται στη φωτογραφία. Κι οι κάδοι είναι σε δημόσιο χώρο. Γιατί; Επειδή το έγκλημα εκεί, είναι της ΝΔ. Με το Χαϊκάλη που έγινε απόπειρα χρηματισμού, επίσης δεν το δέχθηκε ο εισαγγελέας. Μα (θα μου πεις) αυτά είναι υπέρ του δικού σου επιχειρήματος. Όχι, γιατί δείχνει την υποκρισία του συστήματος. Όταν δηλαδή καρφώνει κάποιος το μικρό, το σύστημα το δέχεται και το χρησιμοποιεί εναντίον όλων, όταν όμως κινδυνεύουν οι πραγματικά μεγάλοι απατεώνες, εκεί βάζουν μπροστά τα περί ιδιωτικής ζωής.
Αυτό, τα δυο μέτρα δηλαδή και τα δυο σταθμά, είναι αδικία. Δεν λέμε κάτι διαφορετικό για τη διαφθορά. Κι εγώ, αν δω κάτι εγκληματικό, κάτι πχ που θέτει σε κίνδυνο συνάνθρωπο, προφανώς θα το καταγγείλω, αλίμονο αν δεν το κάνουμε. Προφανώς και η κλοπή είναι κλοπή. Σαφώς και θέλουμε δικαιοσύνη. Πολύ σωστά λες, ότι δεν είναι άλλοθι για το φτωχό, ότι κλέβει ο πλούσιος. Αλλά άλλο αυτό, άλλο η παρακολούθηση, η υποκρισία του συστήματος.
Εδώ υπάρχει παγίδα. Κατανοώ απόλυτα την αγανάκτηση, αλλά αυτή η δίκαιη οργή δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από τους διαφόρους "σωτήρες" που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μεταθέτουν τις ευθύνες τους σε εμάς, είτε από ανικανότητα, είτε για άλλο λόγο.
Τέτοια μέτρα προετοιμάζουν σιγά, αλλά σταθερά, εκτροπές. Δεν έχουν καμιά σχέση, ούτε αποτέλεσμα με την πάταξη της διαφθοράς, όπως δεν είχαν άλλα μέτρα, πχ οι αποδείξεις. Για να καλλιεργηθεί συνείδηση πρέπει το ίδιο το κράτος, αυτοί που κυβερνάνε, να δώσουν το παράδειγμα. Δεν το κάνουν και παίρνουν "ασπιρίνες", γιατί άραγε; Είναι όλοι ανίκανοι ή μήπως διευκολύνουν τους εαυτούς τους; Ο Γκίκας, κάθε Γκίκας, μπορεί να τα έβγαλε νόμιμα. Αυτός όμως ο νόμος που δίνει τέτοιες ευκαιρίες, γιατί υπάρχει; Και βάσει που νόμου θα παρανομήσουμε; Αν πχ μου πει πλήρωσε 10.000 ευρώ κεφαλικό φόρο, δε πα να σαι άνεργος, οτιδήποτε, και δεν τα δώσω, θα είμαι εγώ ο φταίχτης; Εμένα όμως θα πάνε μέσα.
Όσο για τους άλλους τρόπους δεν νομίζω ότι είναι τόσο χρονοβόροι, απλά κάποιοι τρενάρουν τα πράγματα για ευνόητους λόγους. Ούτε βλέπω να επαναστατεί κανείς, αν γίνει δίκαιος νόμος για όλους όμως. Εδώ δεν επαναστάτησε ο κόσμος για το μνημόνιο. Κακώς βέβαια. Συμφωνώ ότι είναι θέμα και φιλότιμου, όπως και μέγα ηθικό πρόβλημα. Ακριβώς διότι αυτοί που μας κυβερνάν (μιλάω για όλους) δεν φημίζονται για την ηθική τους, είμαι τόσο καχύποπτος. Ευχαριστώ και πάλι. mitsos175.

Ανώνυμος
10 Μαρτίου 2015 στις 10:01 μ.μ.

Καλε μου mitsο 175, δεν ειναι τυχαιο ,πως μονο εσυ ,μπηκες στον κοπο να μου απαντησεις,επι της ουσιας. Λαβε ομως υπ'οψη σου,σε παρακαλω,εγω δεν εχω το χαρισμα της πενας οπως το εχεις εσυ καλε μου, και μαλλον,ετσι και εντονα συναισθηματικη που ειμαι,δεν εδωσα να καταλαβει καποιος,τι εννοω,η,αφησα και πτυχες, του ολου θεματος χωρις σχολιασμο. Και φυσικα συμφωνω με οτι γραφεις,και φυσικα το πιο επικινδυνο,ειναι αυτος ο εθισμος στο "κουτσομπολιο'',μιας και κινουνται ολοι περιφεριακα,και ποτε στην καρδια του προβληματος. Εγω πρεπει να σε ευχαριστησω,για τον χρονο σου,και την διαθεση να τα αναλυσεις.Ολοι ειμαστε κερδισμενοι ετσι,και επιμενω,εγραψα πιο πολυ,διαβαζοντας τα σχολια για την δικη σου,αναρτηση. Δεν διαφωνω ουτε στο ελαχιστο. Τωρα ,δεν ξερω,ειναι και η απογοητευση μεγαλη,ευτυχως....δεν ειμαι απο εκεινους που ψηφησα, σε παρακαλουθω ,καθε μερα,διαβασα λοιπον και την δικη σου αγανακτηση ''να παν να γ....δεν ξαναψηφηζω",αλλα παρ'ολα ταυτα,δεν μπορω να χαρω ,η να αισθανθω δικαιωση....γιατι; Για τα χαλια της αριστερας μας; Εμεις μιλουμε και καποιοι σαπιζουν στα κελια,με απεργιες πεινας.....αρα; Αρα,ακομα και εγω,που τους φοβηθηκα και δεν τους ψηφισα,.....ειχα μεσα μου μια ελπιδα,ισως; Τελος παντων,ευχομαι υγεια να'χεις,το χιουμορ σου,και τα ματια σου,εγω ειμαι που συχνα-πυκνα σε αναποδογυριζω σε 175 mitsi σε εναν,και.......θα τα ξαναπουμε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger