Home » , » Ακριβοί στο αλάτι και φθηνοί στα "πίτουρα"

Ακριβοί στο αλάτι και φθηνοί στα "πίτουρα"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 | 6:20 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

"Ο Τσίπρας κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει" μας λένε οι δημοσκοπήσεις. Που τις δημοσιεύουν οι φυλλάδες με ΦΠΑ 6% την ώρα που το γάλα έχει ΦΠΑ 13%, όπως και το νωπό σουβλάκι, εκτός αν έχει αλάτι, οπότε πάει στο 23%! Τουλάχιστο είναι ακριβοί στο αλάτι και φθηνοί στα "πίτουρα". Συμπέρασμα: τρώτε κουτόχορτο είναι πιο φθηνό.

Προφανώς δεν πήγαν να ρωτήσουν εκεί που είναι ο πολύς κόσμος στις ουρές των τραπεζών, των ΔΟΥ ή των ΚΕΠ, να ακούσουν την γνώμη των ταλαιπωρημένων και προδομένων για το νέο "καταλληλότερο". "Προδότη" τον ανεβάζουν, "προσκυνημένο" τον κατεβάζουν.

Η πλάκα είναι πως βάζουν το σιγανό ποταμάκι τρίτο. Αν πιάσει το 3% ο Σταύρος στις εκλογές όποτε γίνουν, να είναι πολύ ευχαριστημένος. Το τρίτο (με το συμπάθιο) το μακρύτερο, τον κόβω να πιάνει και μάλλον θα το γυρίσει πάλι σε τηλεοπτική εκπομπή από πολιτικό κόμμα.
Ίσως ο ίδιος ο Μπόμπολας να είχε καλύτερη τύχη, ο Μαρινάκης πχ εξελέγη πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, ενώ ο υπηρέτης του Γιώργου είναι εντελώς άχρηστος. Που τον βρήκε, στην τηλεόραση;

Δείχνουν και το Λεβέντη ανεβασμένο. Μια πίτσα δώρο κι ένας φραπές καλά κουνημένος για το δημοσκόπο. Αφού τάχθηκε ο Λεβέντης υπέρ του μνημονίου, μαζί με το μπαμπά της Ντόρας (που ο ίδιος ο Λεβέντης του εύχονταν καρκίνο), βγήκε το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Α! δε βγήκε;

Βρε σεις όλοι - όλοι οι μνημονιακοί, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Λεβέντης και άλλα παιδιά των τοκογλύφων, δεν έχουν ούτε 40%. Πιο 40; Ούτε 25% στο σύνολο των ψηφοφόρων. Γιατί δεν θέλουν να γίνουν εκλογές; Γιατί δεν έχουν αυταπάτες.

Η ΝΔ έγινε τσόντα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας έκανε μεγαλύτερη τούμπα από το Σαμαρά, το Ποτάμι έριξε το προσωπείο και τάχτηκε με το πιο σκληρό μνημόνιο, οι ΑΝΕΛ ξευτιλιστήκαν κι έχασαν το λόγο ύπαρξης τους, το ΠΑΣΟΚ (να ζήσουμε να το θυμόμαστε) έγινε ΔΗΜΑΡ, το σκηνικό αν κι ακόμη ρευστό, είναι εντελώς διαφορετικό από τον προηγούμενο μήνα.
Ας τολμήσουν να βγουν έξω οι κηφήνες να μαζέψουν "βιολογικά" προϊόντα ανάμεικτα με πέτρες. Για να πάνε στις ουρές μέσα στον καύσωνα. Aς μην στείλουν τους μπάτσους, που τους φυλάνε, για ψώνια κι ας πάνε οι ίδιοι στα μαγαζιά. Να δουν πόσο πάει η σφαλιάρα με το νέο ΦΠΑ.

Φαίνεται που υπάρχει κόσμος. Φαίνεται τόσο στη συμμετοχή, όσο και στην αντίδραση, την καταστολή που επιχειρούν οι πραιτοριανοί. Αν θα μπει κάποιος νέος στη βουλή, αυτή θα είναι η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, καθώς τεράστιο ποσοστό κόσμου μετακινείται. Το που θα πάνε και πόσοι, εξαρτάται από την τακτική του κάθε κόμματος.

Πάντως δυο παράγοντες πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη.
1) Η οργή και η αντίθεση με την υπάρχουσα πολιτική του μνημονίου είναι γνώρισμα της πλειοψηφίας κι εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους. Δυστυχώς δεν καταγράφεται εύκολα ακόμα κι από έγκυρες δημοσκοπήσεις, πολύ περισσότερο από τις "μαϊμούδες".
2) Ο κόσμος εξ αιτίας ακριβώς της πικρίας που νιώθει, δεν είναι πια δεδομένος. Που σημαίνει μεγάλες μετακινήσεις από το ένα κόμμα στο άλλο, τόσο μέσα στη Δεξιά όσο και στην Αριστερά, αλλά και μεταξύ των δυο παρατάξεων, για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό.

Βέβαια μην ξεχνάμε πως για οριστικές λύσεις χρειάζονται ριζοσπαστικές ενέργειες κι όχι απλά να δείξουμε την αντίθεση μας στην κάλπη.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
25 Ιουλίου 2015 στις 8:06 μ.μ.

Μήτσο τι και αν δημοσκοπικά ο Σύριζα και ο Τσίπρας δείχνει ότι δείχνει, η πραγματικότητα δεν αλλάζει για την καθημερινότητα του πολίτη, δύσκολα περνούσε ακόμα ποιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα τους επόμενους μήνες για το λαό, όλες οι αυταπάτες του Σύριζα έχουν καταρρεύσει, για αλλού ξεκίνησε για αλλού η ζωή τον πάει.
Η λογική λέει ότι στους τυφλούς ο μονόφθαλμος έρχεται πρώτος, αυτό συμβαίνει με το Σύριζα και τον Τσίπρα, προφανώς κάποιοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση κρατά το μαχαίρι και το πεπόνι ξεχνούν όμως ότι το Πασοκ το 09 κέρδισε με το 44% περίπου και μέσα σε μια 5ετια καταβαραθρώθηκε στο 5%, ο λαός δεν χαρίζετε και πολύ καλά κάνει.

Καβάλησαν το καλάμι από τόσο νωρίς, ακούς τον Φίλη και νομίζεις ότι ακούς τον Πάγκαλο και τώρα αυτοί νομίζουν ότι κάνουν έργο, ότι είναι οι μεγάλοι πολιτικοί και το κόμμα που θα σώσει την Ελλάδα και ο λαός θα τους ακολουθεί τυφλός, ο λαός μετά τις εκλογές έχει πάθει τέτοιο σοκ με την κολοτούμπα του Σύριζα που ουσιαστικά είναι σαν να τον έχει χτυπήσει εγκεφαλικό και είναι σε καταστολή στην εντατική, όμως γρήγορα θα επανέλθει και θα συνέλθει όταν θα πρέπει να πληρώσει για πρώτη φορά αριστερά τον ΕΝΦΙΑ, χρόνο δίνει τίποτα περισσότερο, απλά υπάρχει μια αντιπολίτευση ανύπαρκτη, ίσως γιατί προς το παρόν να τους συμφέρει για να περάσει ο "αριστερός" Σύριζα ότι δεν μπορούσε η επάρατος Δεξιά όλα αυτά τα χρόνια του μνημονίου.

Οι ευθύνες του Σύριζα είναι τεράστιες και θα φανεί εν τη παρόδω του χρόνου, φυσικά τεράστιες ευθύνες έχει και η αριστερή παρένθεση του Λαφαζανη και οι όποιες αριστερές και κομμουνιστικές συνιστώσες που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση, δικαιολογία δεν υπάρχει ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει, πρέπει να ξυπνήσει και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, μέρα που περνά είναι χαμένη μέρα, δίνουμε χρόνο στην σφηκοφωλιά της Ευρώπης και μάλιστα με την ανοχή και της ευλογίες του Σύριζα να ξεπουλήσουμε ότι μας έχει απομείνει, αξιοπρέπεια, ιδανικά, ιδεολογία αγώνες!

Ανώνυμος
25 Ιουλίου 2015 στις 10:15 μ.μ.

Τα πραγματα γινονται ολο και χειροτερα. Δειτε και αυτο εδω.
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8532725
Νομιζω αξιζει σχολιασμου...

Ανώνυμος
25 Ιουλίου 2015 στις 11:03 μ.μ.

Τωρα,για να λεμε και του στραβου το δικαιο,δεν παει και κατα διαολου ο Συριζα και οι υπολοιποι;; Και καλα κανει να τους παρει και μαζι του! Αυτο μαλιστα,θα ηταν εργο σοβαρο! Μενουμε λοιπον εμεις,ο λαος ,να κατσουμε και να αποφασισουμε. Η που θα μεινουμε να κλαιγομαστε και να θρηνουμε ,πανω απο τα συντριμια μας, η ,που στην τελικη,ετσι οπως λαμπρα,καναμε την υπαρβαση και ειπαμε το ΟΧΙ,εε...ωρα ειναι ,να αφησουμε τις κλαψες ,και να σκευτουμε πιο εναλλακτικα. Θα ειναι η εξωκοινοβουλευτικη αριστερα; Θα ειναι αλλες επιλογες,ακομα πιο αντιεξουσιαστικες; Θα ειναι σε συνεργασια με αυτους ,σε πιο οργανωμενες αυτονομες δομες; Ενα ειναι το σιγουρο ελληνες: Με την σιγουρια και την ταξη των νοικοκυραιων,και με τους σωτηρες απο οπου και αν προηλθαν.......αδερφια μας...χαντακωσαν οι κεραταδες!! Ας διαλεξουμε και εμεις επιτελους,αν θελουμε να ειμαστε προβατα μεχρι τον αφανισμο μας!! Μην το πολυκουραζουμε,γιατι κανει και ζεστη! Βρωμουν και ζεχνουν ολοι τους!! ΕΜΕΙΣ,πρεπει να αποφασισουμε ,τι θα κανουμε!! Ειπαμε,ολοι δοκιμαζομαστε εδω που φθασαμε!! Οχι μονο τα κομματα και ο καθε Τσιπρας!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger