Home » » Ανοιχτή επιστολή του ΔΣ του συλλόγου “Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ”

Ανοιχτή επιστολή του ΔΣ του συλλόγου “Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ”

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 | 5:54 μ.μ.

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2015

    Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

    με την παρούσα ανοιχτή επιστολή απευθύνουμε αγωνιώδη έκκληση στα κόμματα, στις οργανώσεις, στους ανένταχτους αγωνιστές, σε κάθε πατριώτη και δημοκράτη, σε όσους ενδιαφέρονται για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού, για το άνοιγμα μιας νέας σελίδας στην ελληνική κοινωνία που θα χαρακτηρίζεται από κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία και πραγματική δημοκρατία ώστε να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του.
   
Η υπογραφή του νέου Μνημονίου από την κυβέρνηση και οι δυσβάσταχτες συνέπειές του στον ελληνικό λαό θέτουν επί τάπητος άμεσα την ανάγκη δημιουργίας ενός λαϊκού – δημοκρατικού μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα δώσει στον ελληνικό λαό τη θέση που του αξίζει.
   
Είναι η εποχή των υπερβάσεων. Καμιά κωλυσιεργία, καμιά ταλάντευση, καμιά αναβολή δεν επιτρέπονται.
   
Πρόγραμμα του μετώπου πρέπει να είναι αυτό που έχει εμπεδωθεί σε σημαντικό τμήμα της κοινωνίας, ιδίως μέσα από την εμπειρία των τελευταίων ετών, και που αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των μνημονίων και τη σωτηρία του λαού και της πατρίδας μας. Πρέπει να στηρίζεται σε 7 άξονες:

1.    Κατάργηση όλης της μνημονιακής νομοθεσίας

2.    Μονομερής διαγραφή του χρέους

3.    Αποδέσμευση από το ευρώ και την ΕΕ – εθνική ανεξαρτησία

4.    Εθνικοποίηση των τραπεζών με λαϊκό έλεγχο, έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων, έλεγχο των τιμών των καταναλωτικών προϊόντων

5.    Εθνικοποίηση επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας – εθνικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας

6.    Στήριξη των μκρομεσαίων αγροτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ένταξή τους στο εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης

7.    Αποκατάσταση και διεύρυνση της δημοκρατίας και των λαϊκών ελευθεριών, ριζοσπαστικός εκ βάθρων εκδημοκρατισμός σε όλους τους τομείς με τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές και οργανωτές μιας πραγματικής Δημοκρατίας του λαού.

    Στο πνεύμα αυτό θα λάβουμε το επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες συναντήσεων.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 10 σχόλια

Ανώνυμος
25 Ιουλίου 2015 στις 6:13 μ.μ.

Πανικός και Απόγνωση για την Δημιουργία του Νέου Οπορτουνιστικού Αναχώματος για την σωτηρία πάντα του Καπιταλισμό απο την κρίση του. Ο Λαος δεν έχει κανένα συμφέρον απο την Επιστροφή στον Εθνικό Καπιταλισμό και σε Αλλο Ιμπεριαλιστικό Οργανισμό που θέλουνε Φασιστικές Δυνάμεις και τμήματα της Αστικής Τάξης. Παλεύουμε για την Ενίσχυση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει.

25 Ιουλίου 2015 στις 9:17 μ.μ.

Προτάσεις-αντιπροτάσεις -κριτική και σύνθεση με ποιούς, για το που και πως πάμε, είναι αυτό που χρειάζεται ο λαός μας σήμερα. Από χαρακτηρισμούς, επίθετα, τσιτάτα, απόλυτες αλήθειες χορτάσαμε. Πόσες συμφορές θα υποστούμε για να γίνει αντιληπτό;

Ανώνυμος
25 Ιουλίου 2015 στις 10:49 μ.μ.

9.17 Η Θέσεις του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρες. Οσο οι Καπιταλιστές έχουνε τα Μέσα Παραγωγής στα Χέρια τους λύση για τον λαό δεν υπάρχει. Απαιτείται Ταξική Ενότητα και ενίσχυση της Λαικης Συμμαχίας με Στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής.

Ανώνυμος
25 Ιουλίου 2015 στις 11:11 μ.μ.

Εγω παλιν ,μονο κατι πραγματικα ''νεο'',θα κατσω να ακουσω!! Νεο και καινουργιο,απο κορφης μεχρι ονυχων!! Νεο στην δομη,στην συσταση και στην λειτουργια.Περιμενω λοιπον ενημερωση ,και θα κρινω! Και μα την παναγια....αλλη μια φορα να ακουσω την λεξη ''οπορτουνισμος''...εε θα χασουμε τις ευγενειες μας,και θα μεινουν μονο τα ''γαλλικα''!! Ειπαμε ....ελευθερια λογου και αποψεων,και βεβαιως,και επικροτω!! Εε ομως αυτο,εγινε μαστιγα,ειναι μαρτυριο του κινεζου!! Φτανει ρε παιδια...το εμπεδωσαμε!!!!!! Κατι αλλο θα ακουσουμε;; Νισαφι!! Το κερατο μου,κασσετα παιζει;;

Ηλίας Τζαμουράνης
25 Ιουλίου 2015 στις 11:41 μ.μ.

Θνησιγενή αναμασήματα προγραμματικών κατευθύνσεων, που και για την εποχή τους (...μεσοπόλεμος!) αμφιλεγόμενα ήταν.
"Στήριξη μικρομεσαίων αγροτών (....μανωλάδα!) και επιχειρήσεων", πως;
Με απαλλαγή από το ΙΚΑ; Δηλαδή σύνταξη, όχι στα 72, που θέλουν ετούτοι αλλά στα ...85;!;!
"Ελεγχο τιμών καταναλωτικών προϊόντων"....δηλαδή στα κεφαλαιουχικά ελεύθερες οι τιμές;!;!
Και θα περιμένεις ανάπτυξη των δυνάμεων παραγωγής, και μάλιστα για όφελος του Λαού;
Και να δώ πως θα ελέγξεις τις τιμές της ...λιανικής!!
Την ώρα, που το αστικό κράτος, τον δικό του τον ΦΠΑ δεν έχει τρόπο να μαζέψει, ειδικά από τους "μικρούς"!
Οι κρατικές τράπεζες (είχαμε τέτοιες μέχρι και το '90), με τον "λαϊκό έλεγχο" τι θα κάνουν, τον τροχονόμο των κεφαλαιοκρατών έναντι μίζας;
"Εθνικό πρόγραμμα" και μάλιστα "παραγωγικής ανασυγκρότησης", για ποιούς;
Καταρχήν, αν οι κεφαλαιοκράτες θέλανε "παραγωγική ανασυγκρότηση" θα την είχαν ήδη κάνει. Απλά δεν τους ενδιαφέρει ως μη κερδοφόρα.
Αρα το "εθνικό πρόγραμμα" μόνο ως "πρόγραμμα λαϊκής οικονομίας" έχει νόημα, και κάτι τέτοιο, οι "ιδιώτες επενδυτές", μικροί και μεγάλοι, θα το πολεμήσουν με λύσσα, και προφανώς χωρίς γκουλάγκ θα το τινάξουν στον αέρα.
"Προγραμματισμός" με ελεύθερους τους ....εργολάβους, (ΣΔΙΤ, "προγράμματα" και ...αντιπαροχή!!), τους "αγρότες", που σήμερα συντηρούνται από τις επιδοτήσεις, τους φοροφυγάδες μικροεπιχειρηματίες (οιονεί μαυραγορίτες) και τους λαδοπόντικες του δημοσίου, πάτε καλά, ρε;!;!
Μόνο εθνικό-λαϊκός, δηλαδή κοινωνικός προγραμματισμός διαχείρισης-ανάπτυξης των δυνάμεων παραγωγής, ήγουν κεντρικός σχεδιασμός με κοινωνικό κριτήριο, έχει ελπίδες να τα βγάλει πέρα και να μη γίνει "αριστερή παρένθεση" που θα την σαρώσουν οι "κατσαρόλες".
Αρα ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ( με ένοπλο Λαό, προσθέτω εγώ), και τίποτε άλλο δε στέκει σήμερα.
Κι αυτό για να σταθεί, πρέπει νάναι ο Λαός μπετόν γύρω από την εξουσία του, όπως ήταν στην Κούβα για ~60 χρόνια.
Τα υπόλοιπα, "μέτωπα" με τους εκμεταλλευτές κ.α. είναι ρετρό σκελετοί βγαλμένοι από τα αρχεία.
Διαβάστε ιστορία και προσγειωθείτε στην πραγματικότητα, όσοι δεν είσαστε ξεπουλημένοι.

Ανώνυμος
26 Ιουλίου 2015 στις 3:08 π.μ.

Ξαναγυρνάμε στο παλιό καθεστώς: Σχεδόν σε κάθε ανάρτηση των συντρόφων από το ΒΚ, ακολουθεί το απαραίτητο βλακώδες σχόλιο από το έμμισθο τρολ του "Κ"ΚΕ. Πάλι οπορτουνιστικά αναχώματα, πάλι ύποπτοι πράκτορες κλπ κλπ, μαζί με χυδαία ψευδολογία για τμήματα της αστικής τάξης που θέλουν επιστροφή στη δραχμή (ποιούς άραγε εννοεί ο "Κ"ΚΕδόβλακας, μήπως τη "συμμορία της δραχμής" που λένε τα βοθροκάναλα;), ενώ κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι η ΧΑ λέει ψέματα όταν "υποστηρίζει" την έξοδο από το ευρώ. Εδώ ο "Κ"ΚΕδόβλακας ξεπερνάει τον εαυτό του. Παρουσιάζει σαν "οπορτουνιστικά αναχώματα" οργανώσεις που ζητούν κατάργηση των μνημονίων, μονομερή διαγραφή του χρέους, έξοδο από ευρώ/ΕΕ, εθνικοποιήσεις τραπεζών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Το να θέλει το "Κ"ΚΕ να ζει στο δικό του κόσμο είναι γνωστό και κατανοητό. Η σταλινική αλλεργία του "Κ"ΚΕ για οτιδήποτε δεν ελέγχει είναι γνωστή και κατανοητή. Εμεις όμως τι φταίμε να τρελαινόμαστε κάθε φορά που διαβάζουμε τέτοια παρανοϊκά σχόλια; (Και να μην θέλει κάποιος να τα διαβάσει, το μάτι πάει μόνο του). Επιτέλους πια σύντροφοι της διαχείρισης: Όποιος θέλει να μάθει την πολιτική του (πάντα Σοφού και Αλάνθαστου) Κόμματος, μπορεί να αγοράσει το Ριζοσπάστη ή να επισκεφθεί τις ιστοσελίδες του (πάντα Σοφού και Αλάνθαστου) Κόμματος. Τα σχόλια εδώ στο ΒΚ έχουν άλλο σκοπό...

Ανώνυμος
26 Ιουλίου 2015 στις 8:47 π.μ.

3.08 Για να ξενυχτάς να γράψεις Σχόλιο δείχνει μεγάλο Αγχος. Το να ζητάς λογοκρισία απο Αριστερό μπλοκ είναι ξεφτίλα και κάνεις ζημιά στην Αριστερά.

Ανώνυμος
26 Ιουλίου 2015 στις 9:42 π.μ.

3.08 Πρέπει να πονάς παρα πολύ σε καταλαβαίνω αλλά ούτε με νοιάζει. Αυτή είναι η μοίρα του κάθε Ταξικού Ναυάγιου..................................................................................................

Ανώνυμος
26 Ιουλίου 2015 στις 10:49 π.μ.

3.08 Μη ξενυχτάς άδικα και παραμυθιάζεις τον ευατό σου με δην σκίσιμο του Μνημονίου και Εθνικό Καπιταλισμό. Αυτά τα λένε Φασιστικές δυνάμεις και τμήματα της Αστικής Τάξης με Συμφέροντα σε άλλο Ιμπεριαλιστικό Οργανισμό. Η Λύση για τον λαό είναι η Ενίσχυση της Λαικής Συμμαχίας για Εξοδο από την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. Μη παίζεις άθελα σου το παιχνίδι του Φασισμού και της Αστικής Τάξης Είναι Κρίμα.

Ανώνυμος
26 Ιουλίου 2015 στις 11:46 π.μ.

Πες τα ρε ανθρωπε γιατι θα ξεχασουμε και αυτα που ξεραμε με τα "λενινιστικα" και τα μεταβατικα πασης φυσες που διαβαζουμε αυτα τα χρονια απο "συνεπης" "επαναστατες"....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger