Home » , » Ο τελευταίος να κλείσει το κόμμα.

Ο τελευταίος να κλείσει το κόμμα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 25 Αυγούστου 2015 | 10:07 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Φεύγουν από πόρτες και παραθύρια. Φεύγουν οι Αριστεροί, φεύγουν κι οι άλλοι της ΕΕ που βλέπουν πως δεν υπάρχει μέλλον.
 Εκτός όμως από τα πολλά στελέχη, φεύγει ο κόσμος αηδιασμένος κι αγανακτισμένος. Άντε να δούμε ποιός θα μείνει στο ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι όπως πάει αγάπη μου, θα τη φτάσει τη ΝΔ, μη σου πω θα την περάσει κιόλας στον κατήφορο.

Παλιότερα ήταν το ζήτημα πιο κόμμα ανέβαινε κι έπαιρνε τους περισσότερους. Τώρα θα είναι όπως το Μάη του 2012. Ποιός θα χάσει τους λιγότερους. Σαν το ΠΑΣΟΚ φθείρεται ο ΣΥΡΙΖΑ με διαρκώς αυξανόμενη ταχύτητα. Ξέρεις τι κάνει η πτώση από μεγάλο ύψος με επιτάχυνση 10% ανά εξάμηνο; Ένα τεράστιο κρατήρα στο έδαφος. Εκεί θα χωθούν μπας και γλυτώσουν αλλά εκεί θα τους θάψει ο κόσμος. Κι η ΝΔ χάλια τα πάει όμως οι αποχωρήσεις από το ΣΥΡΙΖΑ έχουν μορφή χιονοστιβάδας.

Τι γραμματείς να φεύγουν, τι από την αριστερή πλατφόρμα, τι 53 τι χίλιοι δεκατρείς. Το χειρότερο για τον Αλέξη, είναι πως δε φεύγουν μόνοι τους. Πάει και κόσμος μαζί τους. Κόσμος που πίστεψε κι απογοητεύτηκε. Που εξαπατήθηκε και θύμωσε. Μάχη με το χρόνο δίνει ο Τσίπρας. Να προλάβει να βγει πρώτος πριν διαλυθεί. Αν οι εκλογές γίνονταν μερικούς μήνες, μετά θα μιλούσαμε για μονοψήφια ποσοστά. Αλλά πέντε μήνες είναι σχετικά λίγο χρονικό διάστημα κι ελπίζουν στα απομεινάρια του ΣΥΡΙΖΑ πως δε θα φύγουν πάνω από 10%.
Μην ξεχνάμε πως ναι μεν βγήκε με 8,5% διαφορά, αλλά μετά το ΟΧΙ η ΝΔ συρρικνώθηκε σε μεγάλο βαθμό, πράγμα που έκανε τους βαρόνους της να διώξουν με τις κλωτσιές το Σαμαρά, στον οποίο προσπαθούν να χρεώσουν κάθε τι στραβό της γαλάζιας συμμορίας. Ποιός θα χάσει τα πιο πολλά;

Εδώ σε θέλω. Είμαι αισιόδοξος πως κι οι δυο υπηρέτες μαζί με τις υπόλοιπες "τσόντες" θα πάρουν ένα μεγαλοπρεπή, βαρβάτο πούλο. Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δείχνουν κάτι τέτοιο. Το αξίζουν άλλωστε. Οι τοκογλύφοι που θεωρούσαν πως θα κέρδιζαν έτσι κι αλλιώς αρχίζουν να ανησυχούν.

Φαίνεται γιατί ο κόσμος που δεν είναι πια δεδομένος, ετοιμάζεται να τους κάνει νέο χουνέρι. Γι αυτό τρομοκρατημένοι προωθούν εκτός από το δικομματισμό παλιά και νέα μαξιλάρια, κρυφούς και φανερούς εραστές του μνημονίου. Κάτι λεβέντες που... ακούστε ιστορία: Ήταν ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ, κατέβηκαν με το μπαμπά της Ντόρας το 1989, ήθελαν Παπα-δήμιο, γουστάρουν μνημόνιο, απολύσεις, είχαν κανάλια κοκ. Αν μπουν στη βουλή να μου τρυπήσουν τη μύτη. Μέχρι και το Ποταμάκι που έχει σχεδόν ξεραθεί, αφού έπεσαν οι μάσκες, προωθούν οι Γερμανοί.
Μάταια, δεν τραβάει ο Σταύρος, που να τον σέρνουν όλες οι φυλλάδες όλα τα κανάλια της Γερμανίας και της Ελλάδας μαζί. Θα είναι όλα καλά δηλαδή; Ασφαλώς όχι.

Το μνημόνιο εξακολουθεί να μας δυναστεύει. Η λεηλασία συνεχίζεται και μην ξεχνάμε, πως ακόμα κι όταν ο κόσμος εκφράζει τα αισθήματα του στις κάλπες (καλά κάνει), το σύστημα αγνοεί το αποτέλεσμα. Το Μάη 2012 που το πρώτο κόμμα είχε 18-19% πόσο κράτησε; Σ' ένα μήνα ξανάκαναν εκλογές.

Στο δημοψήφισμα που ο κόσμος είπε περήφανα ΟΧΙ, αγνοώντας την πρωτοφανή τρομοκρατία, φτύνοντας κατάμουτρα τα καπιταλιστικά όρνεα και τις πολιτικές τους, σε λίγες μόνο μέρες (!) το ΟΧΙ βαπτίστηκε ΝΑΙ. Φυσικά αυτό πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πιστεύουν ότι ίσως τη γλυτώσουν μια και δεν εφαρμόστηκε ακόμη το δήθεν αριστερό, ακροδεξιό, νεοφιλελεύθερο μνημόνιο. Μην ξεχνάμε ακόμα την αποθράσυνση των ναζί, που μ' όλα αυτά βγήκαν από τους υπονόμους τους πάλι, καθώς το σύστημα τους χρειάζεται κι αυτούς.
 Επομένως καλές οι εκλογές αλλά χρειάζονται άλλου είδους αγώνες ακόμα ριζοσπαστικότεροι, ώστε η πραγματική θέληση των πολλών να εφαρμοστεί επιτέλους. .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2015 στις 12:07 π.μ.

Η ψευδεπίγραφη Αριστερά

Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κλίμα που όμοιο του δεν έχει απαντηθεί έως τώρα. Η ψευδεπίγραφη «αριστερά» ανήλθε στην εξουσία αντικαθιστώντας μια υποτελή «δεξιά». Η αστραπιαία -μέσα σε οκτώ μήνες- κατακρήμνιση των όποιων οραμάτων και καταρράκωση των αξιών που ευαγγελιζόταν η Αριστερά προκαλεί ένα ολέθριο κενό στις συνειδήσεις. Οι πολίτες αυτής της χώρας -όσοι διεσώθησαν από τη λαίλαπα- μάταια αναζητούν φως και ελπίδα. Η οικονομική καταστροφή που ραγδαία συντελείται δεν αφήνει περιθώρια ορατής ανάκαμψης. Δυστυχώς, γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω. Ο μύθος της Ευρώπης των λαών και οι αστείρευτες δυνάμεις του Ελληνισμού τέθηκαν «εκτός κάδρου». Βιώνουμε το απόλυτο μηδέν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger