Home » , » Το Ισλαμικό κράτος όπλο του ιμπεριαλισμού

Το Ισλαμικό κράτος όπλο του ιμπεριαλισμού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 | 5:36 μ.μ.

Πηγή: Θέμης Τζίμας – «Επίκαιρα»

Λίγοι όροι έχουν χρησιμοποιηθεί τόσο πολύ εξηγώντας τόσο λίγα όσο ο όρος «τρομοκρατία». Δεν πρόκειται μόνο για αναλυτικά σχεδόν άχρηστη έννοια, ιδίως σε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος - αν και όχι μόνο. Πρόκειται και για έννοια που συσκοτίζει το φαινόμενο.

Η κενότητα και η στρέβλωση της χρήσης του όρου, άλλωστε, αναδεικνύονται και μόνο από το γεγονός ότι οι δυνάμεις που κατεξοχήν μάχονται το Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος είτε θεωρούνται από τη Δύση και τους συμμάχους της τρομοκράτες (ΡΚΚ, Χεζμπολάχ) είτε δεν αναγνωρίζονται ως νόμιμα καθεστώτα, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου φυσικά (καθεστώς Άσαντ), είτε μέχρι πρότινος ανήκαν στον περιβόητο «άξονα του κακού» και ακόμα και σήμερα θεωρούνται ως υπ' αριθμόν ένα κίνδυνος για τους κυριότερους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, το Ισραήλ και το Ιράν.

Το να αποκαλέσει, λοιπόν, κανείς το Ισλαμικό Κράτος τρομοκρατική οργάνωση δεν σημαίνει σχεδόν τίποτα. Πρώτον, δεν είναι μια απλή οργάνωση, καθώς ελέγχει έδαφος και πληθυσμό με τρόπο που διεκδικεί την εκ των πραγμάτων ανάδειξή του σε κρατική οντότητα. Δεύτερον, δεν αποσκοπεί στο να τρομοκρατήσει απλώς ή κυρίως, αλλά στο να κατακτήσει έδαφος προκειμένου να επιβάλει μια ριζικά εχθρική προς τη διεθνή κοινότητα μορφή διεθνούς οργάνωσης.

Η προπαγάνδα τρόμου δεν είναι παρά μία από τις επικοινωνιακές μεθόδους που χρησιμοποιεί. Ασχέτως όμως των -διακηρυγμένων τουλάχιστον- προθέσεων των ηγετών και  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
21 Νοεμβρίου 2015 στις 2:59 μ.μ.

Συμφωνω με τις επισημανσεις.....αλλα και κατι αλλο . Το ΙΣΙΣ ειναι ενα δημιουργημα τους,για να κανουν τις βρωμοδουλειες τους,για αυτο λοιπον τον λογο,οι λαοι να κρατουν μικρο καλαθι οσον αφορα την προστασια τους,υπο την σκεπη οποιουδηποτε κρατους. Δεν ειναι τα κρατη που θα μας προστατευσουν....αλλα η δικη μας αφυπνηση,και γρηγορη αντιδραση. Τα κρατη εφτιαξαν τα καθε ειδους ΙΣΙΣ ,και μας κρατουν υποδουλους στον φοβο.Αμα καποιος σταθει λιγο,στην φατσα του Ολαντ.....δεν ξερω....δεν του πολυεμπιστευομαι....ουτε το σκυλι μου να βγαλει βολτα,οχι να προστατευσει και εμενα!!!! Αστο ρε Φρανσουα.....δεν πειθεις αγορι μου...μην το βασανιζεις το πραμα!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger