Home » , , » Σαν σήμερα το 1891 γεννήθηκε ο ιδρυτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας Αντόνιο Γκράμσι

Σαν σήμερα το 1891 γεννήθηκε ο ιδρυτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας Αντόνιο Γκράμσι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 | 12:39 μ.μ.

Σαν σήμερα 22 Γενάρη 1891 γεννήθηκε στην κωμόπολη Άλες της Σαρδηνίας ο φιλόσοφος, συγγραφέας, και πολιτικός επιστήμονας Αντόνιο Γκράμσι (Antonio Gramsci).
Υπήρξε ιδρυτής και ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας.

Αρχικά ασπάζεται τις σοσιαλιστικές ιδέες κατά την φοίτησή του στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο και το 1913  έγινε μέλος του Ιταλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Μαζί με τον Τολιάτι και τον Τερατσίνι συγκρότησαν το 1919 την ομάδα «Νέα Τάξη» που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη διάδοση του λενινισμού και του μηνύματος της Οχτωβριανής Επανάστασης στην εργατική τάξη της Ιταλίας.
Το 1920 καθοδηγεί την μεγάλη απεργία των εργατών για την υπεράσπιση των εργοστασιακών επιτροπών του Τορίνο και διατυπώνει το πολιτικό πρόγραμμα-μανιφέστο «Για την ανανέωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος».
Το 1921 η ομάδα του μαζί με άλλους αριστερούς σοσιαλιστές ίδρυσαν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας.

Η άνοδος των φασιστών στην εξουσία το Νοέμβρη του 1926  είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί εκτός νόμου το Κ.Κ.Ι. και οι άλλες δημοκρατικές οργανώσεις και να συλληφθούν οι ηγέτες τους, ανάμεσα στους οποίους και ο Γκράμσι.και να εξοριστεί. Το 1928 το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 20 χρόνια φυλακή. Το 1937 αποφυλακίστηκε ενώ η υγεία του είχε κλονιστεί ανεπανόρθωτα. Ετσι λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του πέθανε.

Άφησε έναν τεράστιο όγκο δοκιμίων, άρθρων και σημειώσεων, που εκδόθηκαν για πρώτη φορά ύστερα από τον πόλεμο και που επηρέασαν και επηρεάζουν την σύγχρονη κίνηση των ριζοσπαστικών ιδεών σε όλον τον κόσμο και τη μετα-μαρξιστική θεώρηση.

Διαβάστε επίσης

Ο Αντόνιο Γκράμσι και ο φασισμός

Ο Γκράμσι και η επανάσταση

Mαξιμαλισμός και εξτρεμισμός

Οι αδιάφοροι
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 11 σχόλια

Ανώνυμος
22 Ιανουαρίου 2016 στις 4:53 μ.μ.

Μια ηγετική Φυσιογνωμία του Κ.Κ.Ι και του Δ.Κ.Κ γνήσιος Μπολσεβίκος ηγέτης δολοφονήθηκε απο το Καπιταλιστικό Φασιστικό κράτος της Ιταλίας. Το Κ.Κ.Ι του Παρτιζάνικου αγώνα στον 2 Π.Ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Τους δώθηκε η Δυνατότητα στην Β.Ιταλία να οικοδομήσουνε Σοσιαλισμό έχωντας απελευθερώσει την χώρα πριν φτάσουνε εκεί η Δυτικοί Καπιταλιστές.Δεν το κάνανε Εγκλωβισμένοι στα Λαικά Μέτωπα που απο ΕΛΙΓΜΟΣ έγινε ΘΕΩΡΙΑ και με την στροφή στο Σαλέρνο καταστρέψανε τα πάντα. Με τον Τολιάτι υπουργό δικαιοσύνης σε αστική κυβέρνηση να υπογράφει την αμνηστία για τους Συνεργάτες του Μουσολίνι δηλαδή για τους Δολοφόνους του σ.Γκράμσι. Ετοιμος Ο Ευρωκομμουνιστικός δρόμος απο το 1945. Τολιάτι ο οποίος το 1956 ασκούσε κριτική στον Ανεκδιήγητο Χρουτσόφ γιατί καθυστερεί την Αποσταλινοποίηση...........

Ανώνυμος
22 Ιανουαρίου 2016 στις 8:45 μ.μ.

Με τον Τολιάτι υπουργό δικαιοσύνης σε αστική κυβέρνηση να υπογράφει την αμνηστία για τους Συνεργάτες του Μουσολίνι!
βρε πολιτικα ηλιθιε θα μιλησεις για τον Τολιατη; Διαβασε Ραφαηλιδη ανικανε

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2016 στις 1:24 π.μ.

8.45 Μη χάνεις την ψυχραιμία σου πανικόβλητος. Με υπουργό δικαιοσύνης τον Τολιάτι δώθηκε αμνηστία στους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ του σ.ΓΚΡΑΜΣΙ. Η Β.Ιταλία ήτανε ελεύθερη απο τους Παρτιζάνους πριν φτάσουνε οι Δυτικοί καπιταλιστές Σοσιαλισμό δεν κάνανε...λόγο της Στροφής Στο Σαλέρνο. Εχοντας τον Ευρωκομμουνιστικό δρόμο έτοιμο. Και για να μην εκτεθείς να σε ενημερώσω οτι το 1943 διαλύσανε την Κ.Δ λόγο Εθνικών ιδιομορφιών. Το 1956 ο Τολιάτι έκανε κριτική στον καραγκιόζη τον Χρουτσόφ γιατί καθυστερούσε την ΑΠΟΣΤΑΛΙΝΟΠΟΊΗΣΗ.....Καλό διάβασμα

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2016 στις 9:13 π.μ.

@ΑνώνυμοςΑφού είσαι και γνώστης, πληροφόρησέ μας πού βρίσκεται σήμερα το ΚΚΙ μετά τον "εκδημοκρατισμό" και τον "ευρωκομμουνισμό"!Μια χαρά έπαιξαν το ρόλο τους στην αποδυνάμωση του κινήματος οι ομοϊδεάτες σου βρωμεροί ξεπουλημένοι!Αυτό προσπαθούν κι εδώ αλλά θα φάνε για μια φορά ακόμη γλαρόσουπα,ταξικά ναυάγια,σφωγγοκωλάριοι των αστών!!!

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2016 στις 1:26 μ.μ.

1.24 Μην τον παρεξηγείς. Αυτό το παραμύθι του είπανε αυτό λέει.

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2016 στις 9:38 μ.μ.

Οι ΚΚΕδες με την ιστορία έχουν τη σχέση του πάπα με την θεολογία: Ο,τι τους συμφέρει λένε και δε πα να είναι ψέμμα, Ή Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ που είναι φυσικά και αυτή ψέμμα:

α. Την θεωρία των σταδίων και τα λαϊκά μέτωπα τα εισήγαγε η σοβιετική ηγεσία και ο Στάλιν στα υπόλοιπα ΚΚ (δλδ την ΕΠΕΒΑΛΛΕ). Οπότε ΚΚΕδες αφήστε τα σάπια: Η ΕΣΣΔ του καιρού εκείνου ΕΠΕΒΑΛΛΕ τα λαϊκά μέτωπα ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ των ΚΚ. Η ευθύνη του ΙΚΚ όπως και του ΚΚΕ είναι που ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ αυτή την γραμμή, αντί να τη στείλουν στο διάολο. Και τα αποτελέσματα ΑΥΤΗΣ της γραμμής φάνηκαν με την επικράτηση της αστικής τάξης μετά τον ΒΠΠ σε αυτές τις χώρες. Προσοχή: Άλλο το να έκαναν κυρίαρχη γραμμή τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ΑΛΛΑ δένοντας το με μια μεταπολεμική εξουσία του λαού ενάντια στην αστική τάξη, και ΑΛΛΟ τα λαϊκά μέτωπα που ΔΟΜΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΑΝ ΕΞΑΡΧΗΣ σε ένα αντιφασιστικό αστικό πλαίσιο τα αντάρτικα σε αυτές τις χώρες.

β. ΚΑΙ στο θέμα της διάλυσης της ΚΟΜΜ. ΔΙΕΘΝΟΥΣ οι ΚΚΕδες λένε την μισή αλήθεια, δλδ λένε ΨΕΜΜΑΤΑ: Η Κομιντέρν ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ το '43 έπειτα πάλι, απο εισήγηση (δλδ επιβολή) της Σοβιετικής ηγεσίας (Στάλιν και λοιποί). Η ΕΣΣΔ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ της Κομιντέρν, με στόχο να ΠΕΙΣΕΙ τους "Συμμάχους" της δλδ ΑΓΓΛΙΑ, ΗΠΑ, ΓΑΛΛΙΑ ότι ΔΕΝ έχει στόχο την συμβολή της στην επέκταση των επαναστάσεων σε αυτές τις χώρες και όχι μόνο! Αϊντε ΚΚΕδες μάθετε την διαλεκτική στην ιστορία και την κοινωνία και ΜΗΝ ΛΕΤΕ ψέμματα.

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2016 στις 9:57 μ.μ.

9.38 Επαιξες και έχασες. Παραμονές 2 Π.Π γίνανε 2 ΕΛΙΓΜΟΙ το Μολότοφ Ρίμπεντροπ που πέτυχε 100% και τα Λαικά Μέτωπα που αποτύχανε 100% γιατί ΘΕΩΡΙΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝΕ. Το 2ο και 3ο Γράμμα του ΖΑχαριάδη μιλάγανε για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ δημοσιευμένα σε ΚΟΜΕΠ του 1942 μαζί με άρθρο της ηγεσίας του ΚΚΕ ΣΙΑΝΤΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ που το βγάλανε Σεχταριστικό ενώ αυτοί ήτανε Σοσιαλσωβινιστές και έτσι φτιάξανε και το ΕΑΜ με αποτέλεσμα ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ και δεν πήραμε την εξουσία τον Οκτώβρη του 1944 Δόθηκε χρόνος στην Αστική τάξη να φέρει Στρατό και να μας χτυπήσει και το ΕΑΜ να πολεμήσει μόνο με το Εφεδρικό ΕΛΑΣ και μετά το Εγκλημα στην ΒΑΡΚΙΖΑ.

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2016 στις 10:07 μ.μ.

Και όλα αυτά την στιγμή που η Κ.Δ είχε διαλυθεί το 1943 επειδή υπήρχανε τάχα Εθνικές ιδιομορφίες. Στην Β.Ιταλία οι Παρτιζάνοι είχανε απελευθερώσει την χώρα πριν φτάσουνε εκεί οι Δυτικοί Καπιταλιστές δεν κάνανε Σοσιαλισμό λόγο της Στροφής στο Σαλέρνο.Με υπουργό Δικαιοσύνης τον Τολιάτι υπογράψανε την Αμνηστία στους Δολοφόνους του σ.Γκράμσι. Ο Τολιάτι το 1956 έκανε κριτική στον Χρουτσόφ επειδή καθυστερούσε την Αποσταλινοποίηση..... Σύμπερασμα Ενώ καθήκον του κάθε Κ.Κ ήτανε η μετατροπή του πολέμου σε Ταξικό την ώρα που αποχωρούσανε οι Γερμανοί Εγκλωβισμένοι στα Λαικά Μέτωπα έχωντας Θεωριτικοποιήση των ΕΛΙΓΜΟ τα γκρεμίσανε όλα. Και αυτό την στιγμή που το 1943 διαλύθηκε η Κ.Δ λόγο Εθνικών Ιδιομορφιών. π.χ.Πως να κάνεις Σοσιαλισμό στην Ελλάδα με ΣΒΩΛΟ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ Μ.ΚΥΡΚΟ τον Μενσεβίκο Πασαλίδη...και βέβαια με ΣΙΑΝΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ...ΝΕΦΕΛΟΥΔΗ. Μιλάμε για 5η Φάλαγγα του Καπιταλισμού.

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2016 στις 10:11 μ.μ.

Και το Τονίζω. Η Κ.Δ διαλύθηκε με απαίτηση Κ.Κ στην Δύση λόγο δήθεν Εθνικών Ιδιομορφιών... Στην εκδήλωση του Συνασπισμού για τα 40 χρόνια του Εσωτερικού...τα λένε ξεκάθαρα ότι είχανε ετοιμο των Ευρωκομμουνιστικό δρόμο. Ο 1ος Τόμος της Ιστορίας 1949 1968 μέσα στο 2016 θα έιναι έτοιμος απαλλαγμένος απο την ΟΠορτουνιστική Σκόνη του 20ου Συνεδρίου. Τα παραμύθια Πεθάνανε το 1991.....

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2016 στις 10:15 μ.μ.

Και ασφαλώς την ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ την χρωστάμε στον λαό που προδόθηκε απο τον ΟΠορτουνισμό το 1944 και στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ και θα είχαμε κερδίσει αν η προδοτική κλίκα του ΤΙΤΟ το 1948 δεν έκλεινε τα σύνορα το 1948. Με ΣΙΑΝΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗ ΔΣΕ δεν θα υπήρχε.

Ανώνυμος
23 Ιανουαρίου 2016 στις 11:08 μ.μ.

Το 1936 η Γαλλία με Κυβέρνηση Λαικού Μετώπου έκλεισε τα Σύνορα στην Ισπανία βοηθώντας ουσιαστικά τον Φράνκο. Το 1938 στο Μόναχο παρέδωσε μαζί με ΗΠΑ ΙΤΑΛΙΑ ΑΓΓΛΙΑ στον Χίτλερ την Τσεχοσλοβακία ανοιγοντάς του δρόμο για να χτυπήσει την ΕΣΣΔ. Το 1939 στήριξε την Φιλανδία όταν χτύπησε την ΕΣΣΔ. Το 1938 η Ιαπωνία χτύπησε την ΕΣΣΔ στην Μογγολία με τον Τσουχατσέφσκι να αρνείται να πολεμήση συμμετέχοντας στην Συνομωσία Ζηνόβιεφ Μπουχάριν Τρότσκι για την Ανατροπή των Μπολσεβίκων την στιγμή που θα χτυπούσε ο Χίτλερ. Σε αυτές τις Συνθήκες αν είχε στηριχτεί στα Λαικά Μέτωπα θα είχε δεχθεί την επίθεση του Χίτλερ πριν εμπλακεί σε πόλεμο με τους Δυτικούς. Τους διέσπασε χάρη στο Μολότοφ Ρίμπεντροπ με αποτέλεσμα να χτυπήσει ο Χίτλερ πρώτα τους Δυτικούς και να κερδίσει 22 μήνες πολύτιμους για την άμυνα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger