Home » , » Καινούργια τροπάρια του παπα-μπάτσου που ξεχνάει τον "άγιο" Λωτ

Καινούργια τροπάρια του παπα-μπάτσου που ξεχνάει τον "άγιο" Λωτ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 | 9:54 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

 "... Δυστυχώς οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι μόνο αναίσχυντοι και αδιάντροποι. Είναι και βέβηλοι. Στην παραπάνω εικόνα βλέπετε με τα μάτια σας την βεβήλωση της ιεράς εικόνος του Εσταυρωμένου Χριστού. Ας τις απαριθμήσουμε: Στη θέση της επιγραφής ΙΝΒΙ οι «υπερήφανοι» ανώμαλοι Gays έχουν τοποθετήσει την σημαία του Οργανισμού τους. Δηλ. Ο Σωτήρας Χριστός προβάλλει με την Σημαία των ανωμάλων τύπων! Κάποιος θα διερωτηθή: Με αυτό δηλ. τι θέλουν να μας πούν, ότι και ο Χριστός ήταν.... (Συγγνώμην, δεν τολμώ να το γράψω...). Στις δύο πλευρές εκατέρωθεν του Εσταυρωμένου θέτουν τήν επιγραφή "No HATE", δηλ. «ΟΧΙ ΜΙΣΟΣ»! Ο Χριστός όμως συχαίνεται τους Σοδομίτες! Έστειλε φωτιά από τόν ουρανό και τους κατέκαυσε!..." 

Αυτά κι άλλα πολλά είπε ο παπά - μπάτσος. Κατέθεσε μήνυση κατά του 5ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης. Βέβαια, αν ήταν λίγο παλαιοτέρα, θα έστελνε τις θεούσες να μαζέψουν ξύλα για την πυρά.

Από που να αρχίσω; Ο Αρκάς στο "Η ζωή μετά" και με προφανή διάθεση να ευθυμήσουμε - κι όχι βεβαίως να προσβάλει, γράφει για το Χριστό: "Λένε μάλιστα ότι μετά το μυστικό δείπνο (η Παναγία) του έκανε μεγάλη σκηνή: "Πάλι μ' αυτούς έτρωγες; Ανύπαντρος σ' αυτή την ηλικία και να κάνεις παρέα μόνο με άνδρες;"... Τι θα κάνει ο Αμβρόσιος; Θα ρίξει τα βιβλία στην πυρά; Θα αφορίσει τον Αρκά;

Όσο για τα Σόδομα... Εκεί δεν έμεινε κάποιος Λωτ, που γκάστρωσε τις δυο τις κόρες και που "θεωρείται άγιος από την Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία εορτάζει τη μνήμη του στις 9 Οκτωβρίου, καθώς και Προφήτης του Ισλάμ για τον Ισλαμισμό";

Ο μπάτσος με τα ράσα, είναι φονταμενταλιστής. Το ερώτημα όμως είναι, γιατί δέχεται ένα φανατικό, κομματικοποιημένο και παντελώς άσχετο, η ίδια η Εκκλησία. Αυτό το ερώτημα απευθύνω στον Ιερώνυμο, ενώ τον προκαλώ να πάρει θέση.

Άκουσα τα επιχειρήματα του Αμβρόσιου. Υπάρχει όμως το Σύμβολο της Πίστεως, που είναι "σύντομη ομολογία της πίστεώς μας μέσα στην οποία παρουσιάζονται περιληπτικά... τα βασικά δόγματα του χριστιανισμού".

Λέει λοιπόν "...Τον δι' ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος άγιου και Μαρίας της Παρθένου και ενανθρωπήσαντα. Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου και παθόντα και ταφέντα...".

Τι πάει να πει αυτό; Ότι ακριβώς λένε αυτοί που έκαναν την αφίσα! Δηλαδή πως ο Χριστός πέθανε για μας τους ανθρώπους (επομένως και τους gay). Γιατί σύμφωνα με τα δόγματα της Ορθοδοξίας: "ὁ Λόγος (Υιός του Θεού) ἐνανθρώπησε, γιὰ νὰ θεοποιηθοῦμε ἐμεῖς" Μ. Αθανάσιος. Και γιατί δεν γίνονταν αλλιώς; Διότι είμαστε όλοι αμαρτωλοί. Γι αυτό και το περίφημο "ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω". Δεν θα σχολιάσω τώρα τα δόγματα, αναφέρω μόνο τι πιστεύει ο Χριστιανισμός.

Ρωτάω λοιπόν την Εκκλησία: Ποιός είναι ο χριστιανός; Ποιός είναι πιο κοντά στα όσα εσείς οι ίδιοι λέτε και κηρύττετε; Ποιά η θέση σας για το μίσος, την εμπάθεια; Δεν τα θεωρείτε αμαρτίες;
Παπάδες, είστε υποκριτές. Ούτε πιστεύετε λέξη από όσα λέτε. Προσκυνάτε και λατρεύετε μόνο το συμφέρον σας. Αυτό είναι ολοφάνερο, ενώ η συμπεριφορά σας είναι ο λόγος που θα διαλυθεί πιο γρήγορα κάθε θρησκεία. Το τυφλό μίσος που έχετε προκαλεί κι απομακρύνει. Δείτε τι γίνεται με το ISIS. Εκμεταλλεύτηκε την αφέλεια και την αδικία, αλλά δεν μπόρεσε να σταθεί. Όσο περισσότερο τρόμο, καταπίεση, βία χρησιμοποίησαν, τόσο πιο αποκρουστικοί έγιναν. Τώρα καταρρέει, οι δήθεν "πιστοί" κρύβονται ή τρέχουν σα λαγοί.

Κι ένα τελευταίο: Η ομοφυλοφιλία ακόμα και στο πιο αυταρχικό καθεστώς υπήρχε. Ούτε θα αυξηθεί, όπως υποστηρίζει ο παπά - ταλιμπάν, ούτε θα μειωθεί. Θα μείνει μόνο η γελοιοποίηση του φανατισμού, η καταδίκη του ρατσισμού, αφού δεν νομίζω, πως θα βρεθεί δικαστής να καταδικάσει κάποιους, επειδή είναι... χριστιανοί. Γιατί αυτοί που έφτιαξαν την αφίσα είναι πραγματικοί χριστιανοί, άλλοι που τους παριστάνουν, δεν είναι.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger