Home » , » Στήριξη στους Χιώτες αντιφασίστες για να γυρίσουν τα φασισταριά στα λαγούμια τους

Στήριξη στους Χιώτες αντιφασίστες για να γυρίσουν τα φασισταριά στα λαγούμια τους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 | 9:13 μ.μ.

Της Τ. Γ.

Η ελεεινή συγκυβέρνηση  σύριζα -ανέλ, αφού βρώμισε ότι καθαρό και ηθικό εκπροσωπεί η αριστερά, μετά βάλθηκε να πλύνει. Εγινε το μεγάλο  πλυντήριο που ξέβγαλε "αδιάβαστους" ξέπλενε προσκυνημένους, και παρέδωσε ''πεντακαθαρίδιδες'' όλα τα προηγούμενα τσογλάνια, επιλέγοντας το πρόγραμμα ''δεν υπήρχε εναλλακτική''!

Και τώρα δίνει χώρο να βαδίσει ο μεγαλύτερος εφιάλτης της ανθρωπότητας, ο φασισμός, αρχής γενομένης από τη Χίο! Ενα από τα νησιά που βίωσαν τη προσφυγική κρίση και έδωσαν μαθήματα πολιτισμού!

Εκατοντάδες πολίτες, με ανεξάντλητα αποθέματα ανθρωπιάς, αντικατέστησαν το ανύπαρκτο κράτος, τάισαν, φρόντισαν, περιέθαλψαν χιλιάδες κατατρεγμένους συνανθρώπους μας, αναπτύσσοντας σχέσεις αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού!
Μα και το συντριπτικό ποσοστό της χιώτικης κοινωνίας, στάθηκε ανεκτικό στα προβλήματα που είχε δημιουργήσει η μεγάλη προσφυγική ροή προηγούμενων μηνών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επίλυση τους!

Υπεγράφη όμως η επαίσχυντη συμφωνία και μια δεύτερη κόλαση δημιουργήθηκε για τους κατατρεγμένους και διωκόμενους πρόσφυγες και μετανάστες! Χωρίς παρόν, μέλλον, ελπίδα και προοπτική, ρίχθηκαν να βολοδέρνουν σε στρατόπεδα και δρόμους, στερούμενοι των βασικών ειδών επιβίωσης!
Ανθρώπινα κουρέλια, στο εσχάτο σημείο απελπισίας!

Μα ποιος αλήθεια δεν γνωρίζει πως η απελπισία αναπόφευκτα οδηγεί σε τεταμένες καταστάσεις και εκρήξεις; Αναμενόμενο  το φαινόμενο, όπως προ διμήνου είχε δηλώσει και ο κ. υπουργός, σχολιάζοντας ανάλογες καταστάσεις στη Μόρια!

Βούτυρο στο ψωμί των χρυσαύγουλων, που τρίβουν τα χέρια τους για την ανικανότητα της άθλιας συγκυβέρνησης να χειριστεί το όλο θέμα! Εξαιρετικές συνθήκες για να σκάσουν από τ' αυγά τους και να ρίξουν δηλητήριο σε κάθε ''νοικοκυραίο'' που βλέπει να διαταράσσεται η καθημερινότητα του, σε κάθε άτομο που στερούμενο ιδεολογικής βάσης, παρασύρεται απ' το γενικότερο κλίμα!

Και ένας πόλεμος ξεκίνησε στο νησί! Με τα ούγκανα να κερδίζουν έδαφος λόγω της κυβερνητικής ανοχής, της αγαστής συνεργασίας τους με τους τοπικούς μπαλούρδους, και της γενικότερης προσπάθειας ποινικοποίησης της αλληλεγγύης!

Πολλά και συνεχή τα γεγονότα που υποδηλώνουν τον κίνδυνο εκφασισμού της κοινωνίας και τη δύσκολη θέση των συντρόφων στο νησί! Ενας δύσκολος αγώνας με καθημερινές μάχες για τους αντιφασίστες έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό στη  Χίο! Χρειάζονται τη στήριξη όλων μας για να σταλθούν τα φασισταριά πίσω στα λαγούμια τους και να αντιληφθεί η κοινωνία πως φασίστας δε γίνεσαι, φασίστας καταντάς!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

9 Ιουνίου 2016 στις 10:57 μ.μ.

Δεν αμφιβάλλω, ότι οι περισσότεροι χάρηκαν, που λειτούργησε ξανά η ΕΡΤ. Άλλωστε υπήρξαν πολύ μεγάλες κινητοποιήσεις, που ήταν η αρχή του τέλους της κυβέρνησης Σαμαρά με αφορμή το μαύρο.
Εκείνο που με εκπλήσσει είναι ότι η δημοσκόπηση της ΕΡΤ γι αυτό το θέμα δόθηκε στην ALCΟ! Στην ALCO! Στην εταιρία που έλεγε ότι "Οι Έλληνες σε ποσοστό 75% θέλουν η χώρα να παραμείνει στο ευρώ με κάθε κόστος". Που μιλούσε για "ντέρμπυ" στο δημοψήφισμα που τα τελευταία χρόνια έπεσε τελείως έξω στις προβλέψεις της. Που την εποχή του κλεισίματος έδινε μπροστά τη ΝΔ με καταλληλότερο (ασφαλώς) το Σαμαρά!Που έλεγε ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται λίγο στις Ευρωεκλογές, αλλά, αν γίνουν εθνικές, θα κερδίσει η ΝΔ! Πιο έξω στις προβλέψεις, πεθαίνεις.
Και το "καλύτερο": Ξέρετε τι έλεγε τότε για την "ταμπακιέρα";
Τον Ιούνιο λοιπόν του 2013 η εταιρία αυτή στο Πρώτο Ψέμα μας έλεγε, πως το 68%! απάντησε ΝΑΙ στην ερώτηση "Πιστεύετε πως πρέπει ή όχι να προχωρήσουν οι αποφάσεις για αλλαγές στη Δημόσια ραδιοτηλεόραση;". Με άλλα λόγια ήθελε να πιστέψουμε ότι οι περισσότεροι γούσταραν το μαύρο! http://alcopolls.gr/portfolio/%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%83-2013
Καλά, ξέρω ότι όταν αλλάζει το χέρι που κρατά την κουτάλα αλλάζουν πολλές γνώμες. Εκεί όμως στην ΕΡΤ καταλάβατε τί κάνετε; Τι να πεις με την κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ... mitsos175.

10 Ιουνίου 2016 στις 2:22 π.μ.

Σε ποια δημοσκόπηση αναφέρεσαι σύντροφε; Υπάρχει κάτι τέτοιο στην επικαιρότητα;

Και με την ευκαιρία. Μας έστειλε μήνυμα στο φ/β η Νίκη απ' την πόλη σου και μας λέει οτι έχασε το τηλ. Οποτε θες πέρνα απ' το μαγαζί της μας γράφει.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger