Home » , » Συρία: Οι Κούρδοι τιμώρησαν την αλαζονεία του Σουλτάνου

Συρία: Οι Κούρδοι τιμώρησαν την αλαζονεία του Σουλτάνου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 | 2:59 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Οι Κούρδοι όχι μόνο απέκρουσαν μια μεγάλη επίθεση των γκρίζων λύκων στη Βόρεια Συρία αλλά ξεκίνησαν μια ισχυρή αντεπίθεση εναντίον της Jabhat Al-Shamiya στην περιοχή της επαρχίας του Χαλεπιού. Σύμφωνα με τις Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG) κατάφεραν να ελευθερώσουν το χωριό Tal Madiq μετά από μια σύντομη αλλά σκληρή μάχη με τους μισθοφόρους των Τούρκων.
Η ελευθέρωση της Tal Madiq έρχεται μόλις 24 ώρες έπειτα από τις σφοδρές επιθέσεις του Τουρκικού Πυροβολικού και την αναδίπλωση των Κουρδικών δυνάμεων σε μια τριπλή γραμμή άμυνας. Όλες οι προσπάθειες διείσδυσης από τους μισθοφόρους των Τούρκων προς το Χαλέπι αποκρούστηκαν με μεγάλες απώλειες για τους ιμπεριαλιστές. Βέβαια τα πλήγματα κατά των αμάχων προκάλεσαν πολλά θύματα, αλλά οι Κούρδοι τιμώρησαν την αλαζονεία του Σουλτάνου.

Μετά την εκδίωξή τους από Tal Jajin, η Συριακή "αντιπολίτευση" που υποστηρίζεται από την Τουρκία εξέδωσε ανακοίνωση που κατηγορεί την Συριακή Πολεμική και Αεροπορία ότι βοήθησε τις Κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο Χαλέπι. Αυτό δεν έγινε δεκτό από την Συριακή πλευρά.

Η Τουρκία πήρε ήδη πάρα πολλά. Έχει καταλάβει μια αρκετά μεγάλη έκταση του Συριακού εδάφους που κατοικούν Κούρδοι. Ελέγχει μια περιοχή μήκους άνω των 90km και μεγίστου πλάτους σχεδόν 40Km. Απέχει γύρω στα 15km από την στρατηγικής σημασίας πόλη Al Bab που είναι στην κατοχή του ISIS.
Τις προηγούμενες μέρες η Τουρκική Αεροπορία βομβάρδισε κουρδικά χωρία σκοτώνοντας αμάχους. Τόσο η Ρωσική όσο και Συριακή Αεροπορία έκαναν την εμφάνισή τους "πείθοντας" τους Τούρκους για το πόσο επικίνδυνο είναι να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Συρίας. Ταυτόχρονα όμως σε διπλωματικό επίπεδο κρατήθηκαν χαμηλοί τόνοι. Το σλόγκαν που ταιριάζει είναι το "από μακριά κι αγαπημένοι", που σημαίνει ότι κανένας δεν εμπιστεύεται τον Ερτογκάν, αλλά όσο δεν πλησιάζει σε περιοχές ενδιαφέροντος των Ρώσων είναι "φίλος" και "συνεργάτης". Υποκρισία από όλους ασφαλώς, αλλά σε αυτή την περίπτωση χρήσιμη, γιατί αποφεύγονται πολλές "παρεξηγήσεις". Υπενθυμίζουμε ότι οι τουρκικές δυνάμεις βρέθηκαν μόλις 4km από τις θέσεις του Συριακού στρατού πράγμα απαράδεκτο, αφού τα πυροβόλα έχουν αρκετά μεγαλύτερο βεληνεκές.

Οι Τούρκοι τώρα μετά την ήττα τους έχουν δυο επιλογές: Η πρώτη είναι λιγότερο πιθανή, να ξαναπροσπαθήσουν να σπάσουν την άμυνα των Κούρδων. Αν το επιχειρήσουν, θα αυξήσουν τις απώλειες τους. Η δεύτερη (σε αυτό το μέτωπο) είναι να επιτεθούν στην Al Bad. Η πόλη είναι συγκοινωνιακός κόμβος, μεγάλης σημασίας, καθώς, αν την πάρουν πρώτοι οι Τούρκοι, χωρίζουν οριστικά το Κουρδιστάν, παρακάμπτουν τους Κούρδους και έρχονται σε άμεση επαφή με το Συριακό στρατό στο Χαλέπι. Επιπλέον ελέγχουν μια μεγάλη πόλη με στο κέντρο της Βόρειας Συρίας στην περιοχή ακριβώς που πρόκειται να περάσουν οι μελλοντικοί αγωγοί πετρελαίου.

Μάλλον λοιπόν θα προσπαθήσουν τόσο οι Κούρδοι, όσο και ο Συριακός στρατός να πάρουν την Al Bab. Κατά τη γνώμη μου αυτό θα γίνει όταν ο ISIS υποχωρήσει πάλι χωρίς μάχη, αφού οι Σύριοι θέλουν να κάνουν οικονομία δυνάμεων μειώνοντας τις απώλειες, ώστε, αν χρειαστεί, να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους και κατ' επέκταση το ΝΑΤΟ.

Καθόλου τυχαίο λοιπόν το σταμάτημα βομβαρδισμού στο Χαλέπι παρά την τεράστια συγκέντρωση δυνάμεων από όλους στην περιοχή. Η "αντιπολίτευση" θα αποπειραθεί άλλη μια επίθεση αυτοκτονίας στο Χαλέπι μόνο και μόνο για να απασχολήσει όσο το δυνατό μεγαλύτερες δυνάμεις του Συριακού Στρατού, καθώς τόσο οι δήθεν "μετριοπαθείς" όσο και ο ISIS απέτυχαν πλήρως να ρίξουν τον Άσαντ. Το μόνο που πέτυχαν ήταν να δώσουν αφορμή στο ΝΑΤΟ να επέμβει μέσω της Τουρκίας. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger